Hírek, aktualitások

Triatlon: Junior ezüst- és bronzérem a spanyolországi Eb-ről

Szerző: V.F. - 2011. június 30.

image.jpg

Két éremmel zártak a magyar junior-korú triatlonosok a spanyolországi Pontevedrában június 24. és 26. között megrendezett Európa-bajnokságon.

Előzményként a bécsi junior Európa-kupán négy fiú és öt lány is harcolta ki a részvétel jogát.

A spanyol kontinensviadal egyéni számában Dudás Eszter végül ezüst-, Pap Eszter bronzérmet szerzett. A vegyes váltók negyedik és nyolcadik helyen végeztek.

A leányoknál Fuchs Renáta a 13., Horváth Zsanett a 30. lett, Takács Anna nem ért célba. A fiúk mezőnyében az ifjúsági korú Pap Dávid végül a 11., Hankó Gábor a 19., Balogh Máté a 23., Tarnai László pedig a 37. helyen ért célba.

 

Fotók: Triatlon.hu

image.jpg

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 júniusi híreink

Két éremmel zártak a magyar junior-korú triatlonosok a spanyolországi Pontevedrában június 24. és 26. között megrendezett Európa-bajnokságon.

Szolnokon rendezték az ifik és U23-asok újabb válogatóját, mely után a hazai szövetség elnökség jóváhagyta a zágrábi Eb-re és a július végi brandenburgi ifjúsági vb-re utazó magyar csapatot.

Remekül szerepeltek junior birkózóink a szerbiai kontinensviadalon, melyen Rizmajer György arany-, Lám Bálint és Krasznai Máté bronzérmet szerzett.

Az Országgyűlés június 27-én 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását. Ennek értelmében társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások. A rendszer működtetésében jelentős szerepet kap a Nemzeti Sport Intézet.

Kilenc versenyszámból ötben lett döntős magyar egység az első ifjúsági Európa-bajnokságon. A férfi kétpár és a négyes éremmel zárt.

A kadeteknek kiírt cselgáncs Európa-bajnokságnak Málta adott otthont. A magyar válogatott Polyák Krisztina révén bronzéremmel térhetett haza.

A napokban kezdi szereplését a női kézilabda és az evezős válogatott az ifjúsági korosztálynak kiírt Európa-bajnokságon. A kézilabdázók Csehországban lépnek pályára, az evezősök a lengyeleknél ülnek hajóba a június végi kontinensviadalokon.

Hat kórházban különleges sportegészségügyi ellátásban részesülhetnek a magyar olimpikonok, akik közül 29 magyar versenyző szerzett kvótát Londonra. A kvalifikációban a Héraklész Program sportolói is részt vesznek.

Szlovéniában rendeztek Európa-kupa viadalt a hétvégén, ahol Gorjánácz Zsolt, Tóth Krisztián és Szabó Franciska is a dobogó harmadik fokára állhatott.

A héten megkezdte felkészülését a Héraklészes versenyzőkből álló magyar utánpótlás válogatott az év kiemelkedő eseményére, a kazani ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságra.

Szakmai látogatáson járt a Nemzeti Sport Intézetben a Magyar Súlyemelő Szövetség közelmúltban kinevezett új főtitkára, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes súlyemelő, Takács Mária.

A felnőtt kézilabda-válogatottakkal párhuzamosan az utánpótlás-keretek is komoly erőpróbák előtt állnak. Az ifjúságiak Európa-bajnokságra, a juniorok világbajnokságra készülnek.

Június 20-tól 24-ig öt napon keresztül ad otthont Kaposvár a diák korú birkózóink kiválasztó edzőtáborának. A Magyar Birkózó Szövetség szerint az edzőtábor tökéletes és jól időzített alkalom a 15 meghívott lány, illetve a 62 meghívott fiú, fizikai-, illetve képesség-felmérésére.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)