Hírek, aktualitások

Kajak-kenu: 16 érem az ifi vébéről

Szerző: mkksz - nupi.hu - 2011. július 31.

image.jpg
A magyar válogatott így összesen 5 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az ifjúsági világbajnokságot (1000 méter: 3 arany, 1 ezüst 2 bronz; 500 méter: 1 arany, 3 ezüst, 3 bronz 200 méter: 1 arany, 2 ezüst).

„Soha nem volt ilyen egységes magyar ifi válogatott, ennél több aranyat nyertünk már, de ilyen sok érmet még nem. A női kenu kivételével minden szakág nyert aranyérmet, sőt a férfi kajak kivételével a pontversenyt is megnyertük minden szakágban, így nem csoda, hogy az éremtáblázaton is Magyarország végzett az élen. Ez egy újabb bizonyíték, hogy nagyon erős a magyar kajak-kenus utánpótlás – foglalta össze a brandenburgi eseményeket Hüttner Csaba.

image.jpg

Részletes eredmények, beszámolók és értékelések: www.mkksz.hu


Kapcsolódó linkek:

2011 júliusi híreink

5 arany-, 6 ezüst- és 5 bronz a magyar mérleg Brandenburgban. Szinte alig volt olyan döntő, amelyik után nem állhatott dobogóra magyar versenyző.

Befejeződött a 2011-es, 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokság a tatár fővárosban, Kazanban, amelyen a magyar válogatott összesen öt érmet szerzett, köztük egy ezüstör és négy bronzot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Durbanben tartott 123. ülésén a 2014-ban sorra kerülő II. Ifjúsági Olimpia Játékok előkészületeiről is tárgyaltak.

Az Amszterdamban megrendezett U23-as evezős világbajnokság A döntőiben, a kettes és a négyes egység révén összesen két hatodik helyezést szereztek a magyar fiatalok.

Európa ötödik legjobb csapataival büszkélkedhetünk az ifjúsági és a serdülő fiú korosztályban, miután mindkét együttesünk győzött az utolsó helyosztó mérkőzésén az 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságon, Kazanban.

Júliusban Lillében rendezték az ifi atlétikai vébét, Ostravában az U23-as Eb-t. A két viadalon összesen három érmet szereztek a magyar fiatalok: Pásztor Bence világbajnok, Baji Balázs Eb-ezüst-, míg Márton Anita Eb-bronzérmes lett.

Az amszterdami U23-as világbajnokságon 63 ország 318 csapatának 806 beülője közt 8 magyar egység 15 evezőse vesz részt.

A sheffieldi felnőtt vívó Európa-bajnokságon a Héraklészes Szilágyi Áron harmadik, Benkó Réka ötödik lett.

A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programjának keretén belül az idei évben a Magyar Röplabda Szövetség megkezdte a következő korosztályos válogatott kialakítását.

Július 16-án a TF-en került sor a 2011. évi mesteredzői díjak átadására. A szakmai elismerésben két KSI-s edző is részesült: Agócs Mihály és Pánczél Gábor.

Három ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe; köztük egy ifjúsági olimpiai bajnok is erősíti a magyar csapatot.

A 26. OTP Bank-Atom-kupa junior Európa-kupa viadalon Tóth Krisztián révén magyar győzelem született a 81 kilogrammosok versenyében, a mieink egy ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek.

Öt érmet szereztek a magyar versenyzők az egyéni és csapatversenyekben, valamint váltóban az ifjúsági öttusázók tatai Európa-bajnokságán.

Az evezősök idei utolsó, svájci világkupa-futamán, Luzernben a Simon Béla és Juhász Adrián páros a hatodik helyen végzett.

Két arany-, négy ezüst és két bronzéremmel zárt úszócsapatunk a belgrádi ifjúsági Európa-bajnokságon.

A CEV Női Európa-liga fordulóval párhuzamosan került megrendezésre az Olimpiai Reménységek tornája, melyen a cseh és magyar fiú ifjúsági és serdülő válogatott vett részt.

Kasza Róbert nyerte az öttusázók londoni Világkupa-döntőjét, ezzel az európaiak közül elsőként ő szerzett kvótát a jövő évi olimpiára.

Pásztor Bence aranyérmet szerzett a Lillében zajló atlétikai ifjúsági világbajnokságon.

Dél-Afrikában ülésezett a NOB Nemzetközi Bizottsága, ahol jóváhagyták a női ökölvívás felvételét a 2014-es ifi olimpia programjába.

A július végén megrendezendő törökországi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 51 fős magyar delegáció fog részt venni.

4 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzéremmel zárta a magyar válogatott a zágrábi U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságot.

A Csehországban megrendezett női U17-es Európa-bajnokságon negyedik helyen végzett a magyar válogatott.

Ragyogóan teljesítenek a női U17-es kézilabda Eb-n és az ökölvívó kontinensviadalon a magyar fiatalok.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)