Hírek, aktualitások

Kajak-kenu: A szegedi vb képekben és számokban

Szerző: nupi.hu - 2011. augusztus 30.

image.jpg image.jpg

Sikeresen szerepelt a MOL Kajak-kenu Világbajnokságon a magyar válogatott. A keretben több U23-as, ifjúsági korú, Héraklészes, vagy a programnak korábbi támogatottja is megméretett, az érmes helyezések számához hozzájárult. Ezúttal egy képgalériát is bemutatunk.

 

image.jpg image.jpg

 

A magyar válogatott tíz érmet szerzett a szegedi vébén, köztük 6 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet.

Ahogy 1997 óta folyamatosan, a 2011-es MOL Kajak-Kenu Világbajnokságon is Magyarország nyerte a nemzetek közti pontversenyt.

 

image.jpg image.jpg

 

4 nap alatt 48 ezer ember látogatott ki a pályára, sosem járt még ennyi szurkoló kajak-kenu világversenyen.

A magyar csapat 18-ból 14 kvótát szerzett meg a kvalifikációs világbajnokságon, de a jövő tavaszi világkupákon még megszerezhető a maradék négy olimpiai hely.

A vébén 13 Héraklészes és összesen 3 KSI-s vett részt.

 

image.jpg image.jpg

 

A Nemzeti Sport Online összefoglaló cikke táblázatokkal:

http://www.nemzetisport.hu/kajak_kenu/tiz-erem-kozte-hat-arany-a-szegedi-kajak-kenu-vb-rol-2091424?nocache

 

image.jpgimage.jpg

 

 

A SZEGEDI INDULÓK NÉVSORA ÉS EREDMÉNYEIK

 

FÉRFIAK
K–1 1000 Dombvári Bence 13. hely
K–2 1000 Dombi Rudolf, Kökény Roland 6.
K–4 1000 Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely 7.
K–1 200 Molnár Péter 8.
K–2 200 Sík Márton, Beé István 7.
K–1 500 Kugler Attila 8.
K–2 500 Tóth Dávid, Kulifai Tamás 1.
K–1 5000 Pauman Dániel 9.
kajak váltó Dudás Miklós, Gyertyános Gergely, Tótka Sándor, Kadler Viktor 8. 
C–1 1000 Vajda Attila 1.
C–2 1000 Széles Gábor, Nagy Péter
C–4 1000 Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Németh Szabolcs, Vasbányai Henrik 3.
C–1 200
Bozsik Attila
17. 
C–2 200 Horváth Gábor, Foltán László 5.
C–1 500 Korisánszky Dávid 8.
C–2 500 Kozmann György, Korisánszky Péter 9.
C–1 5000 Varga Dávid 9.
kenu váltó Bozsik Attila, Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám
6.

 

NŐK

K–1 500 Kozák Danuta 2.
K–2 500 Kovács Katalin, Csipes Tamara 4.
K–4 500 Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma 1.
K–1 200 Paksy Tímea 9.
K–2 200 Kovács Katalin, Kozák Danuta 1.
K–1 1000 Csipes Tamara 1.
K–2 1000 Medveczky Erika, Sarudi Alíz 3.
K–1 5000 Csipes Tamara 1.
női kajak váltó
Kovács Katalin, Kozák Danuta, Vad Ninetta, Paksy Tímea
4.
C–2 500 Takács Kincső, Baravics Gyöngyvér 3.
C–1 200 Takács Kincső 6.

 

Forrás: nso.hu (vastaggal szedve az olimpiai számok illetve a héraklészesek, kék dőlt betűvel a KSI-sek)

 

image.jpg image.jpg

image.jpg image.jpg

 


Kapcsolódó linkek:

2011 augusztusi híreink

Sikeresen szerepelt a MOL Kajak-kenu Világbajnokságon a magyar válogatott. A keretben több U23-as, ifjúsági korú, Héraklészes, vagy a programnak korábbi támogatottja is megméretett, az érmes helyezések számához hozzájárult. A vébén 12 Héraklészes és összesen 3 KSI-s vett részt. Ezúttal egy képgalériát is bemutatunk.

A Madridban megrendezett női ifjúsági Európa-bajnokság záró napján a magyar válogatott 11:4 arányú vereséget szenvedett a döntőben Görögország csapatától, ezzel ezüstérmet szerzett. A kontinensviadalon 16 nemzet U17-es leányai vettek részt.

Három olimpiai számban indul a 12 fős magyar válogatott a bledi olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon. A keretben Héraklészesek is jelen vannak. A hazai szövetség (MESZ) sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy elsősorban a Simon, Juhász kormányos nélküli kettestől és a Varga, Galambos könnyűsúlyú kétpárevezőstől várják az ötkarikás indulási jog kiharcolását.

A hétvége egyik nagy meglepetésembere és a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság legfiatalabb női érmese (C-2 500 m, 3. hely) Takács Kincső lett, aki vasárnap átvehette a MOL különdíját. Szeptemberben ünnepli 18. születésnapját.

A magyar kadett birkózók eddig 73 érmet, köztük 19 aranyat szereztek a világbajnokságok történetében, és Szombathelyen a huszadik győzelem elérésében bízik a válogatott. A kedden kezdődő, vasárnapig tartó vb sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy az Aréna Savariában jelen állás szerint 53 ország közel 700 versenyzője lép szőnyegre, de a létszám még nőhet.

Kovács Zsófia kitűnő tiszaújvárosi szereplése után Lausanne-nak vette az irányt, ugyanis ezen a hétvégén rendezték a sprinttávú triatlon vb-t, ahol a 71 fős mezőnyből a 36. helyen ért célba.

Az egyik legrangosabb junior tornára került sor a hétvégén Berlinben, a viadalon a KSI judokája, Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett. A tavalyi junior-világbajnokság bronzérmese a 81 kilogrammosok negyvenöt fős mezőnyében lengyel, svéd, izraeli és orosz ellenfelét legyőzve menetelt a fináléig, ahol a tavalyi Eb-bronzérmes orosz Albert Kosztojevtől kapott ki hosszabbításos mérkőzésen.

A sikeres magyar szereplések folytatásaként Orbán Éva női kalapácsvetésben második lett, majd a 110 gátas Baji Balázs és a súlylökő Márton Anita révén egy hatodik és egy hetedik hely a szombati magyar mérleg a kínai Sencsenben (Shenzhen) zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán. Hétfőn tekvondóban és sportlövészetben újabb bronzérmek születtek.

Bronzérmet nyert pénteken Földházi Zsófia az ifjúsági korú öttusázók isztambuli világbajnokságán. A lányok csapatban negyedikek lettek, a fiúknál egyéniben és csapatban egyaránt hatodik hely jutott.

Folytatják sikeres szereplésüket a nyári Universiádén résztvevő magyar egyetemisták és főiskolások. A shenzheni világjátékokon Cseh László újabb aranyérmet szerzett, a Héraklészes futó, Deák Nagy Marcell szintén a dobogó tetejére állhatott, a párbajtőrözők harmadikok lettek. Nagy Péter súlyemelésben aratott.

Augusztus 23. és 28. között rendezik meg az idei judo világbajnokságot, az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb, legtöbb pontot adó eseményét. A párizsi világbajnokságon hatalmas mezőny vesz részt, az előzetes nevezések alapján 136 ország 949 versenyzője lép tatamira! A KSI-t Baczkó Bernadett és Joó Abigél képviseli.

Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon a shenzheni universiádén. A KSI tornásza, Hidvégi Vid nyolcadikként zárt.

A két egykori héraklészes, Cseh László és Szényi Péter révén két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség a 26. nyári Universiade második napján: az úszók világklasszisa 200 pillangón diadalmaskodott, míg párbajtőrvívónk az egyéniben remekelt. Az exKSI-s Krizsán Szabolcs judóban hetedik lett.

A tíz fős magyar válogatott a Bajnokprogramos Polyák Krisztina és Palej Tibor révén két hetedik helyezéssel zárta a kijevi ifjúsági világbajnokságot. A vb éremtáblázatát a várakozásoknak megfelelően Japán zárta az élen, a távol-keletiek fölénye már-már nyomasztó volt, második helyen Oroszország, a harmadikon pedig Grúzia zárt. A magyar válogatott nem tudott felkerülni az éremtáblázatra.

Pap Eszter második lett a junior Európa Kupa-futamon, amelyet a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét keretében szombaton rendeztek.

Megvannak az első magyar érmek a varsói kadet birkózó kontinensbajnokságon: a hölgyek eddig három bronzérmet szereztek. A fiatalok sokat nem pihenhetnek: augusztus végén Szombathely látja vendégül a korosztály legjobbjait - immár világbajnoki szinten.

Az ukrán fővárosban, Kijevben rendezik meg a második ifjúsági világbajnokságot, amelyen tíz reménység képviseli Magyarországot. Az első korosztályos vb-t két esztendeje Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezték meg, 528 indulóval; akkor a legeredményesebb magyar judoka - ezüstérmével - a KSI-s Tóth Krisztián volt. A küzdelmek csütörtökön négy súlycsoportban kezdődnek meg, a mieink közül a prágai junior Európa-kupán ezüstérmes paksi Pupp Réka lép tatamira az első napon.

Aranyérmet nyert a KSI-s Földházi Zsófia egyéniben, illetve Zics Adrienn-nel és Józan Beátával csapatban az ifjúsági korú öttusázók székesfehérvári Európa-bajnokságán.

Az angliai Etonban megrendezett ifjúsági evezős világbajnokságon a magyarok kitettek magukért: egy 6., egy 7., és egy 9. hellyel zárták a vasárnap véget ért világversenyt.

Augusztus 4. és 14. között Hollandia öt városában rendezik a 8. Női Kézilabda Junior Európa-bajnokságot. A Gyurka János vezetőedző és Golovin Vladimir edző által irányított magyar U19-es válogatott az áprilisi, kalocsai selejtezőtornán a szintén továbbjutó Svédország, valamint Montenegró és Észtország előtt, csoportgyőztesként biztosította helyét a 16-os mezőnyben.

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a magyar junior-válogatott szerezte meg Németország mögött a második helyezést az éremtáblázaton a prágai junior Európa-kupa-viadalon. A KSI-s Tóth Krisztián aranyérmes lett.

E hét második felében a magyarok részvételével, az angliai Etonban rendezik az ifjúsági evezős világbajnokságot. Az evezősök minden olimpiát megelőző évben az ifjúsági vébével tesztelik a pályát, így van ez az idei, London melletti regatta esetében is.

Letették az esküt a kínai Sencsenben augusztus 12. és 23. között sorra kerülő nyári Universiadéra, az egyetemi és főiskolás sportolók csúcseseményére utazó magyar sportolók. A válogatottat jelentős számú Héraklész Csillagprogramos alkotja.

Szerdától Székesfehérváron rendezik az ifjúsági öttusázók Európa-bajnokságát, amelyen húsz ország 58 férfi és 52 női versenyzője áll rajthoz, köztük a szingapúri ifi olimpia ezüstérmese, a KSI-s Földházi Zsófia.

Három arannyal és egy ezüstéremmel, valamint két olimpiai kvótával sikeresen, a nemzetek rangsorában a legeredményesebbként fejezte be az angliai öttusa Európa-bajnokságot a Héraklészesekkel és KSI-s versenyzővel felálló magyar válogatott.

A napokban zajlik a 11. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a Fekete-tenger partján található Trabzonban. A magyar fiatalok szorgosan gyűjtik a medálokat…


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)