Hírek, aktualitások

TAO: Útmutató a látvány-csapatsportok TAO-s támogatásával kapcsolatban

Szerző: nupi.hu - 2012. január 12.

image.jpg

 

"Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához" címmel került fel honlapunkra értékes előadás-anyag, melyet Lukács Zsuzsanna, az NSI főigazgató-helyettese adott elő.

 

Az előadás pdf-ben letölthető innen:

http://www.nupi.hu/download/tao/elszamolas_MJSZ_120105.pdf

 


Kapcsolódó linkek:

2012 januári híreink

A héraklészes Nagyváradi Mercédesz bronzérmet szerzett az ifjúsági lányok versenyében az utánpótlás asztalitenisz Európa TOP 10-bajnokságon, a romániai Bodzán (Buzau). A KSI-s Lakatos Tamás 7. lett.

A héraklészes Baji Balázs 7.72 mp-es eredményt ért el 60 m gáton pénteken a hagyományos chemnitzi fedettpályás atlétikai versenyen és ezzel teljesítette a vb-szintet.

Pénteken délután az Uránia Filmszínházban díjazták 2011-es eredményeik alapján a Héraklész programban szereplő legeredményesebb utánpótláskorú sportolókat. A Héraklész Gálán összesen 108 sportolót és edzőt jutalmaztak. Az összetett legjobbnak járó díjat az úszó Gyurta Dániel és az öttusázó Kovács Sarolta vihette haza.

A január 27-ei Héraklész Gálán a 2011-ben, 20 olimpiai héraklészes sportágban legjobban teljesítő utánpótlás-korú sportolók elismerésére került sor, az Uránia Filmszínházban. A díjazottak teljes listáját ezúton adjuk közre.

Pénteken délután az Uránia Filmszínházban kerül sor 20 sportág legeredményesebb utánpótlás-korú sportolóinak ünnepére, a Héraklész Gálára. A 2002-ben indult Héraklész program sportolói 2011-ben rekordszámú, 342 darab 1-8. helyezést értek el a különböző korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon; a gálán a legsikeresebb fiatalokat és edzőiket jutalmazzák.

Ezúton adjuk közre a Héraklész program sportolóinak, 2011-ben elért kiemelkedő eredményeit tartalmazó táblázatát. A tabella a fiatalok világ- és Európa-bajnokságokon elért első 8 helyezését tartalmazza, sportági bontásban.

A Magyar Antidopping Csoport január 19-ei hírlevelén keresztül elérhetővé tette az aktuális, 2012-es tiltólistát. A felsorolás honlapunkról is elérhető.

Kínai világsztárokkal és népes magyar versenyzői létszámmal Budapesten kezdődik kedden az idei ITTF World Tour sorozat. Január 17. és 21. között Magyarország második alkalommal lesz házigazdája a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenysorozatába tartozó eseménynek. Program, magyar indulók.

Antwerpenben, a Flanders Kupa elnevezésű hagyományos belgiumi viadalon szerepeltek a úszóink az elmúlt hétvégén. A héraklészesekkel felálló magyar válogatott, ezúttal is sikert sikerre halmozott.

A 2011-es világbajnokságon és rövidpályás Európa-bajnokságon érmet szerzett magyar úszókat köszöntötték kedden a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) vezetői. A fiatalok jelentős részben a Héraklész program támogatottjai.

Megjelent az Nemzeti Sport Intézet tájékoztató kiadványának decemberi, sorrendben 110. száma.A lapban többek közt beszámolót olvashatnak a tatai főtitkári értekezletről, a KSI Bajnokok vacsorájáról, az Év sportolója választásról, továbbá megtekinthetik a Héraklész-sportolók 2011-es eredményességi táblázatát, benne sportági bontásban a 342 darab 1-8. helyezést.

Az Egyesült Államokban tanuló héraklészes Erdélyi Zsófia teljesítette az olimpiai A szintet vasárnap a houstoni maratoni futóversenyen. A 23 éves atléta 2:36:56 óra alatt ért célba, a londoni játékokon való induláshoz pedig 2:37:00 órán belül kell teljesíteni.

Bor Barna, Karakas Hedvig és Joó Abigél is az ötödik helyen végzett a Kazahsztánban megrendezett World Judo Masters versenyén. Mindhárman közel álltak a továbbjutáshoz, s igazi klasszistól szenvedtek vereséget.

A hazai szövetség második alkalommal rendezi meg a Hungarian Open-t. A verseny az ITTF GAC World Tour körverseny része. Ez a sorozat 15 versenyből áll és az év végén egy nagydöntővel végződik, ahol a sorozat bajnokai mérik majd össze erejüket. A viadalon héraklészes sportolók is asztal mellé állnak.

A KSI-s Hidvégi Vid és a héraklészes Böczögő Dorina e heti londoni kvótaszerzésével 85-re nőtt - a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) összesítése szerint - az idei nyári játékokra nevezhető versenyzők száma. A keretben több héraklészes sportoló is jelen van.

A magyar csapat számítása szerint a Héraklész csillagprogramos Böczögő Dorina olimpiai kvótát szerzett szerdán, a tornászok londoni tesztversenyén. A hivatalos eredmény a nemzetközi szövetségtől csütörtökön napközben várható.

"Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához" címmel került fel honlapunkra értékes előadás-anyag, melyet Lukács Zsuzsanna, az NSI főigazgató-helyettese adott elő.

A hazai szövetség számítása szerint Hidvégi Vid, a KSI tornásza a Londonban zajló olimpiai tesztversenyen kvótát szerzett a nyári, londoni olimpiára. Laufer Béla tanítványa így a világbajnok Berki Krisztiánnal együtt utazhat az angol fővárosba, az ötkarikás játékokra.

Az előző évek hagyományaihoz híven, idén is minden evezősedzőt, és evezősbarátot szeretettel hívnak a január 14-15-én megrendezésre kerülő evezős edzői továbbképzésre és fórumra a szervezők. Az eseményen az utánpótlás-nevelés is terítékre kerül.

Decemberi, szolnoki edzőtáborozását követően Bukarestben, FIBA-tornán vett részt a magyar U15-ös kosárlabda-válogatott. A fiatalok öt mérkőzést játszottak, végül a negyedik helyen zártak. A csapat edzőtábora, szereplése a Sport XXI. program támogatásával valósult meg.

Hétvégén Kerekegyházán zárult az ötfutamos, második alkalommal kiírt SuperCross terepkerékpár-verseny sorozat. Az U19-es fiúk versenyét 100 százalékos teljesítménnyel Rózsa Balázs, a KSI Schwinn – Csepel SE kerekese nyerte.

A férfiaknál a KSI-s Hidvégi Vid (Laufer Béla tanítványa) és Rácz Attila, a nőknél Böczögő Dorina és Gombás Laura utazik szombaton a tornászok londoni előolimpiájára, amelyen ötkarikás kvótát lehet szerezni.

Az U16-os korosztályban a leányok számára Pasaréten, a fiúknak a lengyelországi Szczyrkben rendezték az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV). A hölgyeknél magyar győzelem született, az urak a második helyen zártak.

A jelenleg zajló nemzetközi jégkorongszezon eddigi legnagyobb meglepetését produkálta a magyar női U18-as válogatott azzal, hogy megnyerte a norvégiai divízió I-es világbajnokságot, és jövőre a világ legjobb nyolc csapata között szerepelhet - írta csütörtökön a nemzetközi szövetség (IIHF) honlapja.

A világ legjobb nyolc csapata közé jutott a magyar női U18-as jégkorong-válogatott, miután az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a tromsöi divízió I-es világbajnokságot. A sikernek köszönhetően, a felnőtt csapatot benevezte a magyar szövetség (MJSZ) a 2014-es szocsi olimpia idén novemberben esedékes előselejtezőjére.

Immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a Central European Countries Junior Meeting elnevezésű körverseny. A rangos nemzetközi úszóeseménynek Miskolc városa adott otthont december közepén.

Alapvető változás állt be január elsején a hazai sportéletben: a hónap elején az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Az utánpótlás-programok szintén a MOB égisze alatt fognak működni.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)