Hírek, aktualitások

Asztalitenisz: KSI-s sikerek a csb-n és a diákolimpián

Szerző: moatsz.hu - nupi.hu - 2011. október 14.

image.jpg

Fotó: Kalocsai Richard

 

A Magyar Köztársaság országos ifjúsági fiú és leány csapatbajnokságát és az országos ifjúsági fiú és leány diákolimpiát október elején rendezték. A fiúknál több KSI-s vonatkozású siker is született, a leányoknál a Héraklészesek ütötték jól a kaucsuklabdát.

 

A fiúk a BVSC-Zugló Asztalitenisz Csarnokában, míg a leányok az  Ormai László Asztalitenisz Csarnokban szerepeltek.

 

A KSI fiúegyüttese a csapatbajnokság alkalmával állhatott a dobogó harmadik fokára, míg a klub reménysége, Lakatos Tamás a diákolimpián lett harmadik.

 

Magyar Köztársaság Országos Ifjúsági fiú Csapatbajnoksága, BVSC-Zugló Asztalitenisz Csarnok

1. Ceglédi VSE (Kiss Dániel, Molnár Gergely, Bogádi Imre)
2. BVSC-Zugló Sportiskola I. (Do Phuong Nam, Jeszenszki Dániel, Zombori Matrin)
3. KSI SE (Lakatos Tamás, Lendvai Gergely, Fodor Ronald, Freisinberger Kristóf) és
Kecskeméti Spartacus SK (Tóth Áron, Varga Roland, Szabó Levente)
Országos Ifjúsági fiú Diákolimpia, BVSC-Zugló Asztalitenisz Csarnok
1. Do Phuong Nam (BVSC-Zugló SI, Xantus János Kéttannyelvű Gimn. és Idegenforgalmi SZKI - Budapest)
2. Szita Márton (Celldömölki VVSE, Janus Pannonius Gimnázium – Pécs)
3. Lakatos Tamás (KSI SE, Telepy Károly Testnevelés szakosított Általános Isk. és Gimnázium – Budapest) és
Ecseki Nándor (Budaörsi SC, Csík Ferenc Általános Isk. és Gimnázium – Budapest)

Magyar Köztársaság Országos Ifjúsági leány Csapatbajnoksága, Ormai László Asztalitenisz Csarnok

1. Statisztika PSC I. (Hepke Johanna, Kakuszi Lilla, Pattantyús Petra)
2. Postás SE I. (Nagyváradi Mercédesz, Matastik Eszter, Juhász Fruzsina, Határ Sára)
3. Szekszárd AC (Madacki Mirella, Fuderer Dalma, Balaskó Beáta, Marcsa Tekla) és
Statisztika PSC II. (Bándó Petra, Póth Evelin, Számely Anna)
Jegyzőkönyv
Országos Ifjúsági leány Diákolimpia, Ormai László Asztalitenisz Csarnok
1. Nagyváradi Mercédesz (Postás SE, Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium - Budapest)
2. Hepke Johanna (Statisztika PSC, Árpád Gimnázium – Budapest)
3. Horváth Lilla (TSV Raiba Fulpmes, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola) és
Matastik Eszter (Postás SE, Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium - Budapest)

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A nők mezőnyében az amerikai Margaux Isaksen bizonyult a legjobbnak a bajnokok bajnoka elnevezésű meghívásos öttusaversenyen, melyen az egyetlen magyar induló, Kovács Sarolta negyedikként végzett. Cataniában a férfiak közt a KSI-s Kasza Róbert hetedik lett.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

A Központi Sportiskola (KSI) egyesülete úgy határozott: 2011 november közepén újjáéleszti jégkorong-szakosztályát. Ennek vezetőjévé Balogh Tibort, a sportági szövetség utánpótlás-irányítóját nevezték ki, aki Szongoth Kristóffal és Katona Tiborral együtt hamarosan elkezdi a hokispalánták nevelését. Fogl Balázs interjúját olvashatják.

A hétvégén Cataniában gyűlik össze a nemzetközi öttusaélmezőny: a szombat-vasárnapi versenyen a bajnokok bajnoka címért küzd meg a sportág 18 női és 18 férfi képviselője. A meghívásos versenyre a világranglista alapján öt magyart invitáltak, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, illetve Kasza Róbert (KSI) és Demeter Bence el is utazik Szicíliába, a pihenőidejét töltő Marosi Ádám viszont nem.

Az ifjúságiaknál a KSI-s Rózsa Balázs győzelmét hozta a második alkalommal útjára indított SuperCross Sorozat első eseménye, az EthicSport – Barcika Kupa. A kazincbarcikai Jubileumi Parkban megrendezett eseményen több mint százan álltak rajtvonal mögé a 10 kategória valamelyikében – ami az elmúlt évek hazai krossz-életét ismerve kiemelkedő nagyságrendnek tekinthető.

Kecskemét adott otthont a junior-korú ökölvívók országos bajnokságának. A KSI fiataljai közül hatan álltak a szorítóba, végül Csutak Dániel bajnoki címet, Schull Dániel pedig bajnoki ezüstérmet szerzett.

Szegeden folytatódtak az őszi kézilabda utánpótlás-edzői továbbképzések. A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről.

Hétfő délután elutazott Szingapúrba a maratoni kajak-kenu világbajnokságon induló magyar válogatott. 36 ifjúsági illetve felnőtt versenyző kvalifikálta magát a viadalra, az ifik között nagy többségben vannak a síkvízi versenyzők. A világbajnokságot október 21. és 23. között különleges helyszínen, Szingapúr központjában rendezik.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik kiemelt versenyére került sor vasárnaptól keddig Abu-Dzabiban, ahol a zárónapon a KSI SE Európa-bajnoknője, Joó Abigél aranyérmet szerzett!

Fantasztikus teljesítmény nyújtottak a magyarok Tokióban, a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a lólengés döntőjében, Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét és olimpiai kvótát szerzett, míg Hídvégi Vid épphogy lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A Magyar Köztársaság országos ifjúsági fiú és leány csapatbajnokságát és az országos ifjúsági fiú és leány diákolimpiát október elején rendezték. A fiúknál több KSI-s vonatkozású siker is született.

Budapesten, a Nemzeti Sport Intézet támogatásával megkezdődtek az őszi utánpótlás szakmai napok, amelyek keretében a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak iránymutatást a jövő edzésmódszereiről.

Bakuban véget ért a kvalifikációs ökölvívó világbajnokság, melyen 92 olimpiai kvóta talált gazdára – ebből hármat a magyarok szereztek. A még szabad európai helyekért 2012. április 13. és 22. között Isztambulban versengenek. A három magyar kvótaszerzőből egy még most is, egy pedig tavalyig volt a Héraklész Program támogatottja.

Az október 8-9-ei hétvégén az utánpótlás legfiatalabb korosztályai számára rendezett kritérium-versenyeket a KSI Schwinn-Csepel SE Kerékpáros Szakosztálya. A KSI Kupa 2011-ben, sorrendben a 34. alkalommal került a naptárba.

Október másodikán, Mátyásföldön, az NSI Sport XXI. Programjának támogatásával rendezték a 2011. évi atlétikai gyermek csapat-bajnokságot. A korosztályos csb-t a Delfin SE nyerte, a KSI fiataljai a középmezőnyben zártak.

Október 2-án rendezte a KSI Schwinn-Csepel SE az országos hegyibajnokságot. A mátrai kerékpárversenyről a rendező klub kerekesei megannyi éremmel térhettek haza. Az eredmények bíztatóak a hétvégi KSI Kupa országúti verseny előtt.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)