Hírek, aktualitások

Kajak-kenu: Fiatalokkal utazott Szingapúrba a maratoni csapat

Szerző: mkksz.hu - nupi.hu - 2011. október 20.

image.jpg

Fotó: mkksz.hu

 

Hétfő délután elutazott Szingapúrba a maratoni kajak-kenu világbajnokságon induló magyar válogatott. 36 ifjúsági illetve felnőtt versenyző kvalifikálta magát a viadalra, az ifik között nagy többségben vannak a síkvízi versenyzők. A világbajnokságot október 21. és 23. között különleges helyszínen, Szingapúr központjában rendezik.

 

„Szingapúrról kellemes emlékeink lehetnek, hiszen a 2010-es ifjúsági olimpiáról két aranyérmet is hazahoztunk” – mondta Hüttner Csaba, aki kapitányként kíséri el Ázsiába a magyar válogatottat. „Minden számban két magyar egység áll rajthoz, de ahogy azt előzetesen is bejelentettük, a szövetség csak az A egységeknek tudja állni a teljes költséget. Fantasztikus lesz a helyszín, hiszen Szingapúr belvárosában, a Forma-1-es pálya tribünje előtt jelölték ki a futószakaszt. Természetesen érmekért megyünk, tele vagyunk tapasztalt, sok nagy csatát megélt versenyzőkkel, akik szép eredményeket érhetnek el.”

 

Szingapúr amellett, hogy különleges és szép helyszín, sajnos meglehetősen messze van mindenhonnan. Emiatt a szokásosnál kevesebb indulóra számítanak a szervezők. Némi bosszússágot már a magyar csapatnak is okozott a nagy távolság. A hetekkel ezelőtt útnak indított kajakok és kenuk ugyanis valamelyik tengeri kikötőben rossz konténerbe kerültek, így csak a világbajnokság után egy héttel érkeznek meg Szingapúrba. Szerencsére volt B terv: a pótszállítmány repülővel jut el a világbajnokság helyszínére, így az eredetileg tervezett 18 hajó helyett csak 15 áll majd a csapat rendelkezésére, de ez nem lehet akadálya a jó szereplésnek.

A tavalyi világbajnokságon a felnőttek között két arany- és egy bronzérmet nyert a magyar válogatott.

 

A magyar keretetben több héraklészes és KSI-s sportoló helyet kapott; a zuglói klubot Bara Alexandra és Váczai Enikő képviseli.

 

A magyar ifjúsági és felnőtt válogatott névsora:

1. Kiszli Vanda Atom SE
2 Ceiner Benjámin Bomba AVSE
3. Kövér Márton Csepel
4. Györe Attila Csepel
5. Bodonyi András Diósgyőr
6. Viola Viktor Diósgyőr
7. Csontos Csaba Domino Honvéd
8. Durkó Gábor Domino Honvéd
9. Lucz Dóra Dunakeszi
10. Vajda Attila EDF Démász Szeged
11. Petrovics Máté EDF Démász Szeged
12. Fürdök Gábor EDF Démász Szeged
13. Börcsök Balázs EDF Démász Szeged
14. Gere Bálint Építők
15. Havas Balázs Gábor Göd SE
16. Hagymási Réka Göd SE
17. Csay Renáta Graboplast Győr
18. Khaut Kristóf Graboplast Győr
19. Farkasdi Ramóna Graboplast Győr
20. Nagy Péter Graboplast Győr
21. Bedöcs Krisztina Graboplast Győr
22. Takács Tamara Graboplast Győr
23. Czéllai-Vörös Zsófia Graboplast Győr
24. Szalay Bence Graboplast Győr
25. Varga Patrik Graboplast Győr
26. Salga István Graboplast Győr
27. Kollár Judit Graboplast Győr
28. Horváth Lilla Kaposvár
29. Bara Alexandra KSI
30. Váczai Enikő KSI
31. Kováts Benjámin Lágymányos
32. Máthé Gábor MTK
33. Solti László UKSC
34. Szabó Kristóf Zoltán UTE
35. Noé Bálint Váci Hajó
36. Noé Milán Váci Hajó

 

Edzők:

 

37. Sztanity László Női Kajak
38. Slisz Béla Ifi és Kenu
39. Babella László Férfi Kajak
40. Hüttner Csaba

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A nők mezőnyében az amerikai Margaux Isaksen bizonyult a legjobbnak a bajnokok bajnoka elnevezésű meghívásos öttusaversenyen, melyen az egyetlen magyar induló, Kovács Sarolta negyedikként végzett. Cataniában a férfiak közt a KSI-s Kasza Róbert hetedik lett.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

A Központi Sportiskola (KSI) egyesülete úgy határozott: 2011 november közepén újjáéleszti jégkorong-szakosztályát. Ennek vezetőjévé Balogh Tibort, a sportági szövetség utánpótlás-irányítóját nevezték ki, aki Szongoth Kristóffal és Katona Tiborral együtt hamarosan elkezdi a hokispalánták nevelését. Fogl Balázs interjúját olvashatják.

A hétvégén Cataniában gyűlik össze a nemzetközi öttusaélmezőny: a szombat-vasárnapi versenyen a bajnokok bajnoka címért küzd meg a sportág 18 női és 18 férfi képviselője. A meghívásos versenyre a világranglista alapján öt magyart invitáltak, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, illetve Kasza Róbert (KSI) és Demeter Bence el is utazik Szicíliába, a pihenőidejét töltő Marosi Ádám viszont nem.

Az ifjúságiaknál a KSI-s Rózsa Balázs győzelmét hozta a második alkalommal útjára indított SuperCross Sorozat első eseménye, az EthicSport – Barcika Kupa. A kazincbarcikai Jubileumi Parkban megrendezett eseményen több mint százan álltak rajtvonal mögé a 10 kategória valamelyikében – ami az elmúlt évek hazai krossz-életét ismerve kiemelkedő nagyságrendnek tekinthető.

Kecskemét adott otthont a junior-korú ökölvívók országos bajnokságának. A KSI fiataljai közül hatan álltak a szorítóba, végül Csutak Dániel bajnoki címet, Schull Dániel pedig bajnoki ezüstérmet szerzett.

Szegeden folytatódtak az őszi kézilabda utánpótlás-edzői továbbképzések. A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről.

Hétfő délután elutazott Szingapúrba a maratoni kajak-kenu világbajnokságon induló magyar válogatott. 36 ifjúsági illetve felnőtt versenyző kvalifikálta magát a viadalra, az ifik között nagy többségben vannak a síkvízi versenyzők. A világbajnokságot október 21. és 23. között különleges helyszínen, Szingapúr központjában rendezik.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik kiemelt versenyére került sor vasárnaptól keddig Abu-Dzabiban, ahol a zárónapon a KSI SE Európa-bajnoknője, Joó Abigél aranyérmet szerzett!

Fantasztikus teljesítmény nyújtottak a magyarok Tokióban, a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a lólengés döntőjében, Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét és olimpiai kvótát szerzett, míg Hídvégi Vid épphogy lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A Magyar Köztársaság országos ifjúsági fiú és leány csapatbajnokságát és az országos ifjúsági fiú és leány diákolimpiát október elején rendezték. A fiúknál több KSI-s vonatkozású siker is született.

Budapesten, a Nemzeti Sport Intézet támogatásával megkezdődtek az őszi utánpótlás szakmai napok, amelyek keretében a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak iránymutatást a jövő edzésmódszereiről.

Bakuban véget ért a kvalifikációs ökölvívó világbajnokság, melyen 92 olimpiai kvóta talált gazdára – ebből hármat a magyarok szereztek. A még szabad európai helyekért 2012. április 13. és 22. között Isztambulban versengenek. A három magyar kvótaszerzőből egy még most is, egy pedig tavalyig volt a Héraklész Program támogatottja.

Az október 8-9-ei hétvégén az utánpótlás legfiatalabb korosztályai számára rendezett kritérium-versenyeket a KSI Schwinn-Csepel SE Kerékpáros Szakosztálya. A KSI Kupa 2011-ben, sorrendben a 34. alkalommal került a naptárba.

Október másodikán, Mátyásföldön, az NSI Sport XXI. Programjának támogatásával rendezték a 2011. évi atlétikai gyermek csapat-bajnokságot. A korosztályos csb-t a Delfin SE nyerte, a KSI fiataljai a középmezőnyben zártak.

Október 2-án rendezte a KSI Schwinn-Csepel SE az országos hegyibajnokságot. A mátrai kerékpárversenyről a rendező klub kerekesei megannyi éremmel térhettek haza. Az eredmények bíztatóak a hétvégi KSI Kupa országúti verseny előtt.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)