Hírek, aktualitások

Kerékpár: Utánpótlás kritérium-versenyek a KSI szervezésében

Szerző: nupi.hu - 2011. október 10.

image.jpg

Az október 8-9-ei hétvégén az utánpótlás legfiatalabb korosztályai számára rendezett kritérium-versenyeket a KSI Schwinn-Csepel SE Kerékpáros Szakosztálya. A KSI Kupa 2011-ben, sorrendben a 34. alkalommal került a naptárba.

 

image.jpg

„Az idei KSI Kupa nem tartozott a legnagyobbak közé, a gazdasági gondok megnyirbálták az esemény megszokott programját. Két kritérium-versenyre került sor, szombaton a XVII. kerületi Zsuzsanna téren, a Czimra Gyula Általános Iskola rendezvényén belül kaptunk helyet, a vasárnapi futam új helyszínen, a Budapest-Fót közti területen lévő ipari park útján zajlott.  A beköszöntött hideg idő sokaknak elvette a kedvét a kerékpározástól, de a résztvevők jó hangulatú versenyen vehettek részt, és „száraz bőrrel” térhettek haza. Az elsősorban a gyerekek részére rendezett futamokon kimagaslott eredményével Gyöngyösi Kevin U15-ben, és Borissza Johanna WU17-ben, Hajós Dániel U11-ben – mindhárman a KSI Schwinn-Csepel SE versenyzői –, ők mindkét szakaszon győzni tudtak. A rövid körpályákon a technikai tudás előtérbe került, erre nagyon nagy szüksége van a kerékpáros fiataloknak. Terveink szerint 2012-ben ismét a KSI Kupa egyik szakaszának a Fót közeli pálya fog helyszínéül szolgálni” – összegzett Somogyi Miklós főszervező.

image.jpg

 

EREDMÉNYEK, Czimra Gyula Kerékpárverseny

2011.10.08., XVII. Zsuzsanna tér

 

Gyerek  U11

  1. Hajós Dániel                KSI Schwinn-Csepel SE.
  2. Berendi Viktória          KSI Schwinn-Csepel SE.

 

Kezdő  ff. U15

  1. Molnár Gábor              KSI Schwinn-Csepel SE.
  2. Kardos Gergő             KSI Schwinn-Csepel SE.
  3. Schneider Sebestyén    Szekszárdi SZKE.

 

Haladó ff. U15

  1. Gyöngyösi Kevin         KSI Schwinn-Csepel SE.
  2. Bene Márton               KSI Schwinn-Csepel SE.
  3. Szabó Patrik                KSI Schwinn-Csepel SE.

 

Serdülő lányok WU17

  1. Borissza Johanna         KSI Schwinn-Csepel SE.
  2. Tolnai Zsanett              KSI Schwinn-Csepel SE.
  3. Tóth Nikolett               KSI Schwinn-Csepel SE.

 

Serdülő ff. U17

  1. Molnár Gábor Szekszárdi SZKE.
  2. Szász Arion                 KSI Schwinn-Csepel SE.
  3. Tornyai Richárd           Szekszárdi SZKE.

 

EREDMÉNYEK, 34. KSI Kupa

2011. október 9., Fót iparterület, 700 m-es körpálya

 

Gyerek U11  2 kör 1 hajrá

  1. Hajós Dániel                KSI Schwinn-Csepel SE                         5 pont             2:51,8
  2. Bátori András               KSI Schwinn-Csepel SE                         3 pont
  3. Berendi Viktória           KSI Schwinn-Csepel SE                         2 pont

 

Kezdő ff. U13  4 kör 2 hajrá

  1. Kardos Gergő               KSI Schwinn-Csepel SE                       10 pont             5:22,1
  2. Molnár Gábor               KSI Schwinn-Csepel SE                         6 pont
  3. Hajós Dániel                KSI Schwinn-Csepel SE                         4 pont
  4. Schneider Sebestyén     Szekszárdi SzKE                                    2 pont
  5. Takács Richárd                        KSI Schwinn-Csepel SE                         0 pont

 

Haladó ff. U15 12 kör 4 részhajrá

  1. Gyöngyösi Kevin          KSI Schwinn-Csepel SE                       30 pont             15:46,3
  2. Bene Márton                KSI Schwinn-Csepel SE                         9 pont
  3. László Attila                 BVSC-Zugló Orienet 21.                        6 pont
  4. Hajdú Máté                  BVSC-Zugló Orienet 21.                        4 pont
  5. Bátori Gergely              KSI Schwinn-Csepel SE                         1 pont
  6. Szabó Patrik                 Szekszárdi SzKE                                  1 pont

Serdülő ff. U17             16 kör 4 részhajrá

  1. Bem Norbert János       KSI Schwinn-Csepel SE.                      16 pont             18:41,6
  2. Varró Gergely              KSI Schwinn-Csepel SE                       12 pont
  3. Móritz Dániel               KSI Schwinn-Csepel SE                       10 pont
  4. Rózsa Balázs                KSI Schwinn-Csepel SE                         3 pont
  5. Molnár Gábor               Szekszárdi SzKE                                   3 pont
  6. Ferencz Soma              KSI Schwinn-Csepel SE                         0 pont

 

Serdülő lányok WU17 12 kör 3 részhajrá

  1. Borissza Johanna Kitty  KSI Schwinn-Csepel SE                       15 pont             16:25,3
  2. Tolnai Zsanett              KSI Schwinn-Csepel SE                         9 pont
  3. Tóth Nikolett                KSI Schwinn-Csepel SE                         6 pont
  4. Hambeisz Anna                        KSI Schwinn-Csepel SE                         3 pont

 

OPEN 20 kör 5 részhajrá

  1. Holló Botond                BVSC-Zugló Orienet 21.                      21 pont
  2. Ágoston Imre               KSI Schwinn-Csepel SE                        16 pont
  3. Móritz Tamás               AEGON Bikestore                               11 pont

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A nők mezőnyében az amerikai Margaux Isaksen bizonyult a legjobbnak a bajnokok bajnoka elnevezésű meghívásos öttusaversenyen, melyen az egyetlen magyar induló, Kovács Sarolta negyedikként végzett. Cataniában a férfiak közt a KSI-s Kasza Róbert hetedik lett.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

A Központi Sportiskola (KSI) egyesülete úgy határozott: 2011 november közepén újjáéleszti jégkorong-szakosztályát. Ennek vezetőjévé Balogh Tibort, a sportági szövetség utánpótlás-irányítóját nevezték ki, aki Szongoth Kristóffal és Katona Tiborral együtt hamarosan elkezdi a hokispalánták nevelését. Fogl Balázs interjúját olvashatják.

A hétvégén Cataniában gyűlik össze a nemzetközi öttusaélmezőny: a szombat-vasárnapi versenyen a bajnokok bajnoka címért küzd meg a sportág 18 női és 18 férfi képviselője. A meghívásos versenyre a világranglista alapján öt magyart invitáltak, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, illetve Kasza Róbert (KSI) és Demeter Bence el is utazik Szicíliába, a pihenőidejét töltő Marosi Ádám viszont nem.

Az ifjúságiaknál a KSI-s Rózsa Balázs győzelmét hozta a második alkalommal útjára indított SuperCross Sorozat első eseménye, az EthicSport – Barcika Kupa. A kazincbarcikai Jubileumi Parkban megrendezett eseményen több mint százan álltak rajtvonal mögé a 10 kategória valamelyikében – ami az elmúlt évek hazai krossz-életét ismerve kiemelkedő nagyságrendnek tekinthető.

Kecskemét adott otthont a junior-korú ökölvívók országos bajnokságának. A KSI fiataljai közül hatan álltak a szorítóba, végül Csutak Dániel bajnoki címet, Schull Dániel pedig bajnoki ezüstérmet szerzett.

Szegeden folytatódtak az őszi kézilabda utánpótlás-edzői továbbképzések. A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről.

Hétfő délután elutazott Szingapúrba a maratoni kajak-kenu világbajnokságon induló magyar válogatott. 36 ifjúsági illetve felnőtt versenyző kvalifikálta magát a viadalra, az ifik között nagy többségben vannak a síkvízi versenyzők. A világbajnokságot október 21. és 23. között különleges helyszínen, Szingapúr központjában rendezik.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik kiemelt versenyére került sor vasárnaptól keddig Abu-Dzabiban, ahol a zárónapon a KSI SE Európa-bajnoknője, Joó Abigél aranyérmet szerzett!

Fantasztikus teljesítmény nyújtottak a magyarok Tokióban, a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a lólengés döntőjében, Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét és olimpiai kvótát szerzett, míg Hídvégi Vid épphogy lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A Magyar Köztársaság országos ifjúsági fiú és leány csapatbajnokságát és az országos ifjúsági fiú és leány diákolimpiát október elején rendezték. A fiúknál több KSI-s vonatkozású siker is született.

Budapesten, a Nemzeti Sport Intézet támogatásával megkezdődtek az őszi utánpótlás szakmai napok, amelyek keretében a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak iránymutatást a jövő edzésmódszereiről.

Bakuban véget ért a kvalifikációs ökölvívó világbajnokság, melyen 92 olimpiai kvóta talált gazdára – ebből hármat a magyarok szereztek. A még szabad európai helyekért 2012. április 13. és 22. között Isztambulban versengenek. A három magyar kvótaszerzőből egy még most is, egy pedig tavalyig volt a Héraklész Program támogatottja.

Az október 8-9-ei hétvégén az utánpótlás legfiatalabb korosztályai számára rendezett kritérium-versenyeket a KSI Schwinn-Csepel SE Kerékpáros Szakosztálya. A KSI Kupa 2011-ben, sorrendben a 34. alkalommal került a naptárba.

Október másodikán, Mátyásföldön, az NSI Sport XXI. Programjának támogatásával rendezték a 2011. évi atlétikai gyermek csapat-bajnokságot. A korosztályos csb-t a Delfin SE nyerte, a KSI fiataljai a középmezőnyben zártak.

Október 2-án rendezte a KSI Schwinn-Csepel SE az országos hegyibajnokságot. A mátrai kerékpárversenyről a rendező klub kerekesei megannyi éremmel térhettek haza. Az eredmények bíztatóak a hétvégi KSI Kupa országúti verseny előtt.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)