Hírek, aktualitások

Elfogadta az Országgyűlés a társasági-adókedvezményről szóló törvénymódosítást

Szerző: nupi.hu - 2011. június 28.

image.jpg

Az Országgyűlés június 27-én 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását.

Ennek értelmében társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások.

A Bánki Erik, Szalay Ferenc, Seszták Miklós, Csizi Péter és Hadházy Sándor fideszes politikusok önálló képviselői indítványaként elfogadott módosítás értelmében társaságiadó-kedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek látvány-csapatsportot támogatnak. E csapatsportok közé tartozik a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás, és a vízilabda.

Az adókedvezmény a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás alapján vehető igénybe. Az igazolást a sportszervezetek és alapítványok esetében a sportági szövetségek, a szövetségek és köztestületek tekintetében a Nemzeti Sport Intézet (NSI) állítja ki, míg az ellenőrző funkciót minden szervezet esetében az NSI látja el.

 

A bővebb cikket honlapunkon a hírek alatt, "Fókuszban" rovatunkban olvashatják. További információkhoz a "Látvány-csapatsportok"-ra klikkelve juthatnak http://www.nupi.hu/nupi/latvanycsapat .

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 júniusi híreink

A férfiaknál a KSI szerezte meg az aranyat az öttusa ob váltóversenyében, a nők 3.-ok lettek.

Ismét országos csúcsot döntött a KSI pályabajnok kerekese, Szalontay Sándor.

Az Országgyűlés június 27-én 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását. Ennek értelmében társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások. A rendszer működtetésében jelentős szerepet kap a Nemzeti Sport Intézet.

Varasdon a horvát szövetséggel közösen rendezte a magyar szövetség az idei kerékpáros országúti- és időfutam országos bajnokságot. Az ob-n a KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei az utánpótlás-korosztályokban összesen tíz érmet zsebeltek be.

Szlovéniában rendeztek Európa-kupa viadalt a hétvégén, ahol Gorjánácz Zsolt, Tóth Krisztián és Szabó Franciska is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Parádésan szerepeltek a KSI SE sportolói a pünkösdi hétvégén: a cselgáncsozó Joó Abigél a lisszaboni világkupán ezüst-, az öttusázó Kasza Róbert a Kreml Kupán bronzérmes helyen zárt

A KSI SE új szakosztállyal bővült: június 8-án megalakult a kézilabda szakosztály. Jelentkezni a (+3620) 661 15 95-ös telefonszámon, Szabó Lászlónénál lehet.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)