Hírek, aktualitások

Asztalitenisz: Három csapatunk veretlen maradt a helyosztók során a kazani Eb-n

Szerző: moatsz.hu - 2011. július 22.

image.jpg
Európa ötödik legjobb csapataival büszkélkedhetünk az ifjúsági és a serdülő fiú korosztályban, miután mindkét együttesünk győzött a utolsó helyosztó mérkőzésén a kazani, 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságon.

image.jpg

Az ifjúságiak a Mutti nélkül felálló olasz válogatottat verték meg szoros mérkőzésen. A KSI-s Lakatos Tamás ismét két győzelemmel járult hozzá a sikerhez, mellette most Do Phuong Nam nyerte a szükséges harmadik találkozót. Az idősebbik fiú gárdánk ezzel tíz helyett javított egy évvel ezelőtti pozícióján, akkor a 15. fejezték be versenyzőink a tornát.

image.jpg

A serdülő fiúk ugyancsak nyertesként hagyták el a játékteret legutolsó csapatmérkőzésükön, ők Szlovénia legjobbjait múlták felül 3:1 arányban. Ecseki Nándor kétszer volt eredményes és ismét győzött a Szudi, Sabján páros. Sabján Gergely egyébként a tornán először egyesben is lehetőséget kapott.
image.jpg
A fiúk mellett az ifjúsági leányok is a helyosztójukon belül elérhető legjobb pozícióval zártak. Szám szerint ez a kilencedik helyet jelenti, ehhez Hollandiát kellett legyőzniük fiataljainknak. Madarász Dóra már pihenőt kapott az utolsó fordulóban, így Fülöp Szilvia debütálhatott a kontinensviadalon, melyet győzelemmel hálált meg. De csapattársai sem tétlenkedtek ezen a délelőttön, Nagyváradi Mercédesz és Hepke Johanna is három szettben verte holland vetélytársát ezzel kialakítva a 3:0-as végeredményt.
image.jpg
A várakozásnak megfelelően nagyon kemény ellenfélnek bizonyult a szerb válogatott serdülő leányaink számára. A szerbek eddig ellentmondást nem tűrve verték meg csapatokat a 17-24. helyért zajló küzdelmek során. A magyar válogatott azonban kivételt képezett ez alól, játékosaink nagy csatára késztették Popovot és Vejnovicot, legyőzésük sajnos összesítésben végül mégsem jött össze. Imre Leila mindkét mérkőzését öt szettben vesztette el, és ugyanilyen arányban kapott ki a Nagypál, Imre duó is. Egyetlen győzelmünket Nagypál Csilla könyvelhette el, Vejnovic ellen. A kisleányok így a 18. helyen zártak, három pozíciót javítva 2010-es helyezésükön.


Kapcsolódó linkek:

2011 júliusi híreink

Európa ötödik legjobb csapataival büszkélkedhetünk az ifjúsági és a serdülő fiú korosztályban, miután mindkét együttesünk győzött az utolsó helyosztó mérkőzésén az 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságon, Kazanban.

Július 16-án a TF-en került sor a 2011. évi mesteredzői díjak átadására. A szakmai elismerésben két KSI-s edző is részesült: Agócs Mihály és Pánczél Gábor.

Három ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe; köztük egy ifjúsági olimpiai bajnok is erősíti a magyar csapatot.

A 26. OTP Bank-Atom-kupa junior Európa-kupa viadalon Tóth Krisztián révén magyar győzelem született a 81 kilogrammosok versenyében, a mieink egy ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek.

A KSI SE Kerékpáros Szakosztálya 13. alkalommal rendezte a Vasló Kupát július 10-én. A klub kerekese, Szalontay Sándor 200 méteren új rekordot állított fel.

Kasza Róbert nyerte az öttusázók londoni Világkupa-döntőjét, ezzel az európaiak közül elsőként ő szerzett kvótát a jövő évi olimpiára.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)