Hírek, aktualitások

Judo: a KSI-s Tóth újabb győzelme

Szerző: Judoinfo.hu - 2011. július 18.

image.jpg

A 26. OTP Bank-Atom-kupa junior Európa-kupa viadalon Tóth Krisztián révén magyar győzelem született a 81 kilogrammosok versenyében, a mieink egy ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek.
Részvételi rekordot hozott az idei paksi Atom-kupa, 471 judóst szólítottak tatamira a paksi sportcsarnokban, a magyarok közül a junior vb-bronzérmes, ifjúsági vb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián szerepelt a legjobban.

A KSI SE 81 kilogrammos reménysége szlovén, német és holland riválisának legyőzése után a negyeddöntőben Köller Milán, az elődöntőben pedig Heim Péter ellen győzött, majd a döntőben az olasz Mirandát verte ipponnal, így felállhatott a dobogó legfelső fokára. A harmadik helyen a már említett két magyar judós, Heim Péter (KSI SE) és Köller Milán (Bajai JC) osztozkodott.

A 90 kilogrammosok küzdelmeit is nagy reményekkel vártuk, korosztályos junior-világbajnoki bronzérmesünk, Vér Gábor (Honvéd-Kipex) igyekezett is megfelelni az elvárásoknak, egy-egy olasz és moldovai, majd két szerb judós legyőzésével jutott be a döntőbe, ott azonban alul maradt az idén már második Európa-kupa-győzelmét arató ukrán Retinszkijjel szemben. Bronzérmet szerzett a 44 kilogrammosok között a hazaiak versenyzője, Pupp Réka, aki vereséggel kezdett, ám a vigaszágon mindhárom mérkőzését ipponnal nyerte, így az Atomerőmű SE sportolója felállhatott a dobogó harmadik fokára. Csizovszky Ferenc (55, Judo SZK) bronzérmet szerzett, akárcsak a 66 kilogrammban Végvári Martin (Bajai JC).

 

Fotó: Záhonyi Tamás


Kapcsolódó linkek:

2011 júliusi híreink

Európa ötödik legjobb csapataival büszkélkedhetünk az ifjúsági és a serdülő fiú korosztályban, miután mindkét együttesünk győzött az utolsó helyosztó mérkőzésén az 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságon, Kazanban.

Július 16-án a TF-en került sor a 2011. évi mesteredzői díjak átadására. A szakmai elismerésben két KSI-s edző is részesült: Agócs Mihály és Pánczél Gábor.

Három ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe; köztük egy ifjúsági olimpiai bajnok is erősíti a magyar csapatot.

A 26. OTP Bank-Atom-kupa junior Európa-kupa viadalon Tóth Krisztián révén magyar győzelem született a 81 kilogrammosok versenyében, a mieink egy ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek.

A KSI SE Kerékpáros Szakosztálya 13. alkalommal rendezte a Vasló Kupát július 10-én. A klub kerekese, Szalontay Sándor 200 méteren új rekordot állított fel.

Kasza Róbert nyerte az öttusázók londoni Világkupa-döntőjét, ezzel az európaiak közül elsőként ő szerzett kvótát a jövő évi olimpiára.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)