Hírek, aktualitások

Kajak-kenu: Ifjúságiak és 2 KSI-s a felnőtt vb keretében

Szerző: mkksz.hu - 2011. július 19.

image.jpg image.jpg
A 18 éves Korisánszky Dávid György nyerte a hétfőn reggel megrendezett szétlövést C-1 500 méteren Volein Viktorral szemben, így Tótka Sándor és Takács Kincső után újabb ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe.

A szétlövés megrendezésére azért volt szükség, mert ebben a számban az első válogatót megnyerő Korisánszky Péter Dániel és a másodikon győztes Kozmann György együtt párosban is bekerült a válogatottba és ők úgy döntöttek, hogy több esélyük van a jó szereplésre C-2 500 méteren, mint egyesben.

„Nagyon tetszett, amit láttam, igazán színvonalas volt csata volt, 350 méterig fej-fej mellett haladt a két srác, de Dávid a végét jobban bírta és igen bíztató idővel nyerte meg a szétlövést. Így a 17 éves Tótka Sándor – aki valószínűleg minden idők legfiatalabb magyar világbajnoki indulója lesz – és a kenus Takács Kincső után újabb ifjúsági versenyző került be a szegedi vb-re készülő csapatba” – mondta Storcz Botond felnőtt kapitány, aki holnap délután hirdet végleges csapatot a MOL világbajnokságra.

 

 

Tótka Sándor nevét tavaly ismerhették meg a szurkolók, a gyomaendrődi versenyző ugyanis aranyérmet nyert az ifjúsági olimpián.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, kicsit magamat is megleptem ezzel a győzelemmel. Tavaly miután nyertem az ifjúsági olimpián, sajnos elszálltam. Rengeteg gratulációt kaptam, díjátadókra jártam, elhittem, hogy már nagy versenyző vagyok. Emiatt lazábban vettem az edzéseket, télen nem is tudtam igazán koncentrálni a munkára, ráadásul sokat betegeskedtem. Utána beszélgettem több emberrel, például Baráth Etelével és Schmidt Gáborral is, és mondták, hogy az igazi munka csak most következik, irdatlan sokat kell még edzenem, ha valóban jó kajakos akarok lenni. A tavaszi munkám ezek után sokkal jobban sikerült, de ennek ellenére nem gondoltam komolyan a szezon elején, hogy esélyem lehet bekerülni a felnőtt csapatba, az első válogatón nem is indultam. 10 nap múlva leszek 17 éves, fantasztikus ajándék ez a mai eredmény nekem. – nyilatkozta Tótka Sándor.

 

A KSI SE-t Vad Ninetta és Sáfrán Mátyás képviseli.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 júliusi híreink

Európa ötödik legjobb csapataival büszkélkedhetünk az ifjúsági és a serdülő fiú korosztályban, miután mindkét együttesünk győzött az utolsó helyosztó mérkőzésén az 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságon, Kazanban.

Július 16-án a TF-en került sor a 2011. évi mesteredzői díjak átadására. A szakmai elismerésben két KSI-s edző is részesült: Agócs Mihály és Pánczél Gábor.

Három ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe; köztük egy ifjúsági olimpiai bajnok is erősíti a magyar csapatot.

A 26. OTP Bank-Atom-kupa junior Európa-kupa viadalon Tóth Krisztián révén magyar győzelem született a 81 kilogrammosok versenyében, a mieink egy ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek.

A KSI SE Kerékpáros Szakosztálya 13. alkalommal rendezte a Vasló Kupát július 10-én. A klub kerekese, Szalontay Sándor 200 méteren új rekordot állított fel.

Kasza Róbert nyerte az öttusázók londoni Világkupa-döntőjét, ezzel az európaiak közül elsőként ő szerzett kvótát a jövő évi olimpiára.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)