Hírek, aktualitások

Judo: A KSI-s Tóth Krisztián Európa-kupán parádézott

Szerző: judoinfo.hu - nupi.hu - 2011. augusztus 04.

image.jpg

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a magyar junior-válogatott szerezte meg Németország mögött a második helyezést az éremtáblázaton a prágai junior Európa-kupa-viadalon.
Huszonkét ország 383 judósa vett részt a prágai tornán, ahol a mieink közül Tóth Krisztián (81, KSI SE), Vér Gábor (90, Honvéd-Kipex) és Kaszás András (100, Honvéd-Kipex) arany-, Pupp Réka (44, Paksi Atomerőmű SE) ezüst-, Pusztai Patrik (73, Miskolci VSC) és Kiss Renáta (48, UTE) pedig bronzérmet szerzett!
Stadler Ádám (73, Honvéd-Kipex), Szabó Katinka (57, Leányvár-Egerági Üstökös SE) és Mihovics Szabina (63, Nagykanizsai TE 1866) az ötödik, Reif Dániel (66, Honvéd-Kipex) és Gombár Szabolcs (+100, Honvéd-Kipex) pedig a hetedik helyen zárt.
A férfiaknál a mieink voltak a legjobbak. A 81 kilogrammban negyvenöt induló között lett aranyérmes az ezen a napon megállíthatatlan Tóth Krisztián. A KSI SE első éves juniorja – aki tavaly már junior-világbajnoki bronzérmet szerzett – a hat meccséből ötö ipponnal nyert, csak a grúz Ratiani ellen “bíbelődött” négy percig. A fináléban a német Münsterberg ellen is néhány másodperc alatt győzött, egy szép ucsi-matával (uchi-mata).

Harminckét indulót számlált a 90 kilogrammosok mezőnye, amelyben a junior-vb-bronzérmes Vér Gábor remekelt: öt meccséből hármat nyert ipponnal, a Honvéd-Kipex reménysége a döntőben a grúz Mermanisvili volt az “áldozat”.

A 100 kilogrammban Kaszás András örvendeztette meg a mieinket az újabb arannyal: tizenkilenc induló között három ippongyőzelem után a fináléban a hazai pálya előnyét élvező cseh Lukas Hlavacek ellen jukóval nyert, így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott.

image.jpgimage.jpg


Fotók: EJU


Kapcsolódó linkek:

2011 augusztusi híreink

Sikeresen szerepelt a MOL Kajak-kenu Világbajnokságon a magyar válogatott. A keretben több U23-as, ifjúsági korú, Héraklészes, vagy a programnak korábbi támogatottja is megméretett, az érmes helyezések számához hozzájárult. A vébén 12 Héraklészes és összesen 3 KSI-s vett részt. Ezúttal egy képgalériát is bemutatunk.

Nyáron a KSI SE-ben fiú kézilabda-szakosztály alakult. Az együttes szakvezetőjét, Szabó Lászlónét, mesterfokozatú okleveles szakedzőt kérdezte az utanpotlassport.hu portál a kezdetekről. A cikket teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

A 2011-12-es tanévtől Zugló önkormányzatának fenntartásába kerül a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet. A a kiemelkedő hagyományokkal rendelkező iskola nemcsak Zuglónak és a fővárosnak, hanem olimpiai, világ- és Európa-bajnokai révén Magyarországnak is hírnevet szerzett. Az intézmény - az általuk kidolgozott és akkreditált sportiskolai tanterv révén - szinte valamennyi magyarországi sportiskola sportszakmai munkáját segíti.

Az egyik legrangosabb junior tornára került sor a hétvégén Berlinben, a viadalon a KSI judokája, Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett. A tavalyi junior-világbajnokság bronzérmese a 81 kilogrammosok negyvenöt fős mezőnyében lengyel, svéd, izraeli és orosz ellenfelét legyőzve menetelt a fináléig, ahol a tavalyi Eb-bronzérmes orosz Albert Kosztojevtől kapott ki hosszabbításos mérkőzésen.

Bronzérmet nyert pénteken Földházi Zsófia az ifjúsági korú öttusázók isztambuli világbajnokságán. A lányok csapatban negyedikek lettek, a fiúknál egyéniben és csapatban egyaránt hatodik hely jutott.

Augusztus 23. és 28. között rendezik meg az idei judo világbajnokságot, az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb, legtöbb pontot adó eseményét. A párizsi világbajnokságon hatalmas mezőny vesz részt, az előzetes nevezések alapján 136 ország 949 versenyzője lép tatamira! A KSI-t Baczkó Bernadett és Joó Abigél képviseli.

Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon a shenzheni universiádén. A KSI tornásza, Hidvégi Vid nyolcadikként zárt.

A két egykori héraklészes, Cseh László és Szényi Péter révén két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség a 26. nyári Universiade második napján: az úszók világklasszisa 200 pillangón diadalmaskodott, míg párbajtőrvívónk az egyéniben remekelt. Az exKSI-s Krizsán Szabolcs judóban hetedik lett.

A Maróczy Géza Központi Sakkiskolás Péczely Sebastian Zsombor az EU-Bajnokságon az első helyen végzett! Idén is Mureckben rendezték meg a sakktornát, amelyen 27 nemzet 160 versenyzője képviseltette magát; a tíz magyar versenyző közül három MGKSI-s volt.

Aranyérmet nyert a KSI-s Földházi Zsófia egyéniben, illetve Zics Adrienn-nel és Józan Beátával csapatban az ifjúsági korú öttusázók székesfehérvári Európa-bajnokságán.

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a magyar junior-válogatott szerezte meg Németország mögött a második helyezést az éremtáblázaton a prágai junior Európa-kupa-viadalon. A KSI-s Tóth Krisztián aranyérmes lett.

Szerdától Székesfehérváron rendezik az ifjúsági öttusázók Európa-bajnokságát, amelyen húsz ország 58 férfi és 52 női versenyzője áll rajthoz, köztük a szingapúri ifi olimpia ezüstérmese, a KSI-s Földházi Zsófia.

Három arannyal és egy ezüstéremmel, valamint két olimpiai kvótával sikeresen, a nemzetek rangsorában a legeredményesebbként fejezte be az angliai öttusa Európa-bajnokságot a Héraklészesekkel és KSI-s versenyzővel felálló magyar válogatott.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)