Hírek, aktualitások

Universiade: A KSI tornásza, Hidvégi Vid 8. lett Kínában

Szerző: mefs.hu/Csurka Gergely - 2011. augusztus 17.

image.jpg
Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon: kevésen múlt, hogy nem lett jobb, különösen a kardcsapat koreaiak elleni negyeddöntős veresége fájó.

Pedig a Gáll Csaba, Hamar Balázs, Gémesi Csanád alkotta együttes – az indonéziaiak legyőzése után – végig pariban volt Ázsia legjobbjaival, a koreaiakkal. Azok után, hogy fordított 11:15-ről, a hetedik csörte után még vezetett is (35:34), és még az utolsó előtt is csupán egytusos hátrányban volt (39:40), ám a zárófelvonásban Gáll nem bírt az egyéni viadal ezüstérmesével, Gu Bon Dzsillel (42:45). Kardozóink becsületére legyen mondva, a következő két összecsapáson nem lankadt a koncentrációjuk, és végül az ötödik helyen zártak.

Nem is titokban reméltünk érmet a tornacsarnokban Hidvégi Vidtől, akinek ráadásul még kínai vetélytársa sem volt a lólengés fináléjában (és ezúttal Berki Krisztiánnal sem kellett „meccselnie“, mint legutóbb Belgrádban), ám a négy esztendeje egyszer már érmet nyerő ifjú klasszis nem tudott ismételni: a gyakorlat harmadánál megbillent, leesett a szerről, így sajnos nyolcadikként zárt – akárcsak a gyűrű fináléjába jutott Vlacsil Attila.

Konkrétan millimétereken jutott Szedlár János nyolc közé jutása az íjászok mezőnyében, hiszen 137-136-ra veszített indiai vetélytársával szemben – egyetlen körrel kellett volna többet elérnie a folytatáshoz. Az atléták bemutatkozása jobban sikerült, Deák Nagy Marcell 400-on, Kaptur Éva 100 méteren jutott tovább, ugyanakkor újfent nem termett babér a dzsúdósoknak, és az úszóknak sem sikerült kiharcolniuk az esti döntőbe kerülést.

A nap zárásaként a súlyemelő-csarnokban lépett dobogóra Baranyai János, akivel kapcsolatban mindenkinek a pekingi olimpián elszenvedett horrorisztikus sérülés ugrik be (szinte napra pontosan három éve, 2008. augusztus 13-án történt az eset). Nos, az azóta tökéletesen rendbejött, kiváló emelő szépen versenyezve tért vissza Kínába: mind a hatszor érvényes kísérletet bemutatva a hetedik helyen végzett, csupán egyetlen kilóval maradva el a hatodik helyezettől.

 

Fotó: Dobor Dezső


Kapcsolódó linkek:

2011 augusztusi híreink

Sikeresen szerepelt a MOL Kajak-kenu Világbajnokságon a magyar válogatott. A keretben több U23-as, ifjúsági korú, Héraklészes, vagy a programnak korábbi támogatottja is megméretett, az érmes helyezések számához hozzájárult. A vébén 12 Héraklészes és összesen 3 KSI-s vett részt. Ezúttal egy képgalériát is bemutatunk.

Nyáron a KSI SE-ben fiú kézilabda-szakosztály alakult. Az együttes szakvezetőjét, Szabó Lászlónét, mesterfokozatú okleveles szakedzőt kérdezte az utanpotlassport.hu portál a kezdetekről. A cikket teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

A 2011-12-es tanévtől Zugló önkormányzatának fenntartásába kerül a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet. A a kiemelkedő hagyományokkal rendelkező iskola nemcsak Zuglónak és a fővárosnak, hanem olimpiai, világ- és Európa-bajnokai révén Magyarországnak is hírnevet szerzett. Az intézmény - az általuk kidolgozott és akkreditált sportiskolai tanterv révén - szinte valamennyi magyarországi sportiskola sportszakmai munkáját segíti.

Az egyik legrangosabb junior tornára került sor a hétvégén Berlinben, a viadalon a KSI judokája, Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett. A tavalyi junior-világbajnokság bronzérmese a 81 kilogrammosok negyvenöt fős mezőnyében lengyel, svéd, izraeli és orosz ellenfelét legyőzve menetelt a fináléig, ahol a tavalyi Eb-bronzérmes orosz Albert Kosztojevtől kapott ki hosszabbításos mérkőzésen.

Bronzérmet nyert pénteken Földházi Zsófia az ifjúsági korú öttusázók isztambuli világbajnokságán. A lányok csapatban negyedikek lettek, a fiúknál egyéniben és csapatban egyaránt hatodik hely jutott.

Augusztus 23. és 28. között rendezik meg az idei judo világbajnokságot, az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb, legtöbb pontot adó eseményét. A párizsi világbajnokságon hatalmas mezőny vesz részt, az előzetes nevezések alapján 136 ország 949 versenyzője lép tatamira! A KSI-t Baczkó Bernadett és Joó Abigél képviseli.

Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon a shenzheni universiádén. A KSI tornásza, Hidvégi Vid nyolcadikként zárt.

A két egykori héraklészes, Cseh László és Szényi Péter révén két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség a 26. nyári Universiade második napján: az úszók világklasszisa 200 pillangón diadalmaskodott, míg párbajtőrvívónk az egyéniben remekelt. Az exKSI-s Krizsán Szabolcs judóban hetedik lett.

A Maróczy Géza Központi Sakkiskolás Péczely Sebastian Zsombor az EU-Bajnokságon az első helyen végzett! Idén is Mureckben rendezték meg a sakktornát, amelyen 27 nemzet 160 versenyzője képviseltette magát; a tíz magyar versenyző közül három MGKSI-s volt.

Aranyérmet nyert a KSI-s Földházi Zsófia egyéniben, illetve Zics Adrienn-nel és Józan Beátával csapatban az ifjúsági korú öttusázók székesfehérvári Európa-bajnokságán.

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a magyar junior-válogatott szerezte meg Németország mögött a második helyezést az éremtáblázaton a prágai junior Európa-kupa-viadalon. A KSI-s Tóth Krisztián aranyérmes lett.

Szerdától Székesfehérváron rendezik az ifjúsági öttusázók Európa-bajnokságát, amelyen húsz ország 58 férfi és 52 női versenyzője áll rajthoz, köztük a szingapúri ifi olimpia ezüstérmese, a KSI-s Földházi Zsófia.

Három arannyal és egy ezüstéremmel, valamint két olimpiai kvótával sikeresen, a nemzetek rangsorában a legeredményesebbként fejezte be az angliai öttusa Európa-bajnokságot a Héraklészesekkel és KSI-s versenyzővel felálló magyar válogatott.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)