Hírek, aktualitások

Ökölvívás: Fiatalok is szorítóba lépnek a bakui kvalifikációs vébén

Szerző: nupi.hu - boxing.hu - 2011. szeptember 29.

image.jpg

Fotó: sportjog.com

 

E héten rendezik Bakuban az ökölvívók idei felnőtt világbajnokságát. A vébé az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik. A világversenyen a magyar válogatottban fiatal Héraklészesek, KSI-sek is szorítóba lépnek.

A 16. férfi elit ökölvívó világbajnokságra Azerbajdzsánban, a bakui Hejdar Alijev Sportcsarnokban kerül sor.

A kvalifikációs vébén kötelek közé lép többek közt a szingapúri ifjúsági olimpián bronzérmet szerző Harcsa Zoltán (75 kg) is.


A vébéről részletes beszámolók a http://www.boxing.hu/ weboldalon olvashatóak.

 

A magyarok sorsolása, illetve az első fordulóbeli ellenfelek:

 

49 kg (48 versenyző):

Ungvári István (Harangi SE) erőnyerő az első körben, a 16 közé jutásért október 3-án, hétfőn reggel a kínai olimpiai és világbajnokkal, Cou Si-minggel vagy a dominikai köztársaságbeli Juan Medinával bokszol.

52 kg (59):

Dobrádi István (KSI) az indiai Surahjoy Mayengbammal mérkőzik kedden délután a 32-be jutásért.

56 kg (57):

Kalucza Norbert (DVSC) ellenfele a 32 közé jutásért az elefántcsontparti Koffi Yoboue, a mérkőzést szerdán este rendezik.

60 kg (66):

Varga Miklós (Harangi SE) szombat reggel a grúz Nikoloz Izoriával találkozik a 32 közé jutásért, ha továbbjut, az algériai Chadival vagy a mauritiusi Colinnal találkozhat.

64 kg (67):

Káté Gyula (Kispest) a harmadik kiemelt, a 32-be jutásért péntek este a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevics vagy a katari Mohammed Abdulla az ellenfele, aztán egy szerb vagy egy kanadai jöhet sorra. A kvótáért kazahot kaphat.

69 kg (63):

Bacskai Balázs (Vasas), az első kiemelt, erőnyerő, benn van a 32 között, ahol vasárnap este a venezuelai Gabriel Maestre vagy a mexikói Óscar Molina jön, a következő ellenfél nagy valószínűséggel egy amerikai lesz.

75 kg (67):

Harcsa Zoltán (Kispest) a salvadori José Bernallal kezd a 32-be jutásért szombat este, utána egy venezuelai vagy egy francia (a 6. helyen kiemelt Michel Tavares) kerülhet sorra.

81 kg (56):

Szellő Imre (KSC) a 9. kiemelt, benn van a 32-ben, szerdán délután egy Katende Kennedy nevű svéddel kezd a 16 közé jutásért, utána az ukrán Olekszandr Gvozdik vagy a jamaikai Jovan Young következhet.

91 kg (47):

Darmos József (Vasas) erőnyerő, október 3-án este a 16 közé jutásért kezd vagy az albán Christian Demaj, vagy az ausztrál Sammy Blyth ellen.

+91 kg (40):

Bouquet Bence (Vasas) is erőnyerő, a román Mihai Nistorral kezd a 16 közé jutásért vasárnap este, utána a horvát Filip Hrgovic jöhet.

 


Kapcsolódó linkek:

2011 szeptemberi híreink

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja. Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője elmondta, Videt lovon döntőbe várja.

E héten rendezik Bakuban az ökölvívók idei felnőtt világbajnokságát. A vébé az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik. A világversenyen a magyar válogatottban fiatal Héraklészesek, KSI-s sportolók is szorítóba lépnek.

Szeptember végén Koppenhága látta vendégül az országúti kerékpározás elitjét. A világbajnokságon a felnőttek mellett az U23-asok és az ifik is bringára ültek. Az ifjúsági korosztályúak 170 fős mezőnyében három magyar – köztük két KSI-s – is rajthoz állt, végül mind a középmezőnyben fejezték be a több mint 120 kilométeres viadalt.

Karakas Hedvig visszatért a győztes útra: a Miskolci VSC 57 kilogrammos judósa az Almatiban rendezet Világkupa-viadalon a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI-s Maros Barabara, sérülése után, ötödik hellyel tért vissza a nemzetközi elitbe.

Sárospatakon rendezték szeptember 22. és 25. között a serdülő-korú ökölvívók országos bajnokságát. A KSI fiatal öklözői remekül szerepeltek: öt érmük a csapatok között összesítésben pontverseny-győzelmet eredményezett.

A lengyelországi Dronzkow-ban rendezték a junior korosztály számára kiírt öttusa Európa-bajnokságot. A magyar fiatalok szenzációsan szerepeltek: Demeter Bence, Kovács Sarolta és a női csapat arany-, a női váltó ezüst, a férfi bronzérmes lett.

Tizenegy magyar asztaliteniszező utazik az október 8-án kezdődő gdanski Európa-bajnokságra. A keretben helyet kapott a KSI-s Lakatos Tamás is, aki az egyéni versenyben üti majd a kaucsuklabdát. A Héraklészes játékos, az első ifjúsági olimpián, Szingapúrban a negyedik helyig jutott.

A magyar férfi tornászválogatott Berki Krisztián kivételével Portugáliában edzőtáborzott, Sangalhosban az utolsó napon portugál-magyar összecsapásra került sor. A magyarok közt szerekhez lépett Hidvégi Vid, aki remek lógyakorlatot mutatott be. A hölgyek Dániában "léptek fel".

Kiválóan teljesít a magyar válogatott az oroszországi felnőtt öttusa világbajnokságon. Moszkvában Kasza Róbert a KSI-t képviseli, a nyolc sportolóból 4 korábbi, 4 jelenlegi Héraklészes áll rajthoz. A magyar mérleg 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem. Az alábbiakban a Magyar Távirati Iroda részletes beszámolói olvashatóak.

Szombaton rendezték meg a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti fináléra. A férfiaknál a KSI-s Hidvégi Vid, a nőknél Csillag Tümde nyerte Swietelsky-Vasúttechnika Kupát.

Szeptember 10-én szombaton 13.15-kor a Sport1 Televízió műsorán bemutatkozik a Hajime Judo Magazin, az olimpiai sportágak között egyedülálló kezdeményezés történelmi esemény lesz a hazai judósport számára. A műsor révén - várhatóan - a héraklészes és KSI-s sportolók is is bemutatást nyernek.

Akárcsak a júliusi angliai Európa-bajnokságon, a ma kezdődő moszkvai öttusa-világbajnokságon is elsősorban az olimpiai kvótaszerzés a magyar csapat célja. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emellett érmeket, köztük aranyat is vár az orosz fővárosban. A vébén Kasza Robi is rajthoz áll.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb állomása volt az augusztusi párizsi világbajnokság, amelyet követően a legfrissebb világranglistán továbbra is hat magyar judóst jegyeznek a legjobb tíz között. Köztük van néhány Héraklészes is, na meg Joó Abigél, a KSI judokája is...

Bacskai Balázs, a 69 kg tavalyi Európa-bajnoka két sima győzelemmel megnyerte a Bécsújhelyen rendezett ökölvívó Nemzetek Kupáját. A fiatal Héraklészes sportolót a a torna legjobbjának is megválasztották.

A pálya országos bajnokságot a Millenáris betonteknőjében augusztus utolsó napjaiban rendezték meg. A KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei a különböző korosztályokban összesen 32 érmet szereztek; a klub az egyesületek éremtáblázatán második lett a BVSC mögött. A KSI kerekesei közül kiemelkedik Szalontay Sándor, Bedike Marcell és Tóth Barnabás teljesítménye.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)