Hírek, aktualitások

Öttusa: Parádés magyar szereplés a junior Eb-n

Szerző: pentathlon.hu - nupi.hu - 2011. szeptember 26.

image.jpg

A lengyelországi Dronzkow-ban rendezték a junior korosztály számára kiírt öttusa Európa-bajnokságot. A magyar fiatalok szenzációsan szerepeltek: Demeter Bence, Kovács Sarolta és a női csapat arany-, a női váltó ezüst, a férfi bronzérmes lett.

 

Férfiváltó

A Demeter Bence, Prill Péter, Harangozó Bence összeállítású váltó csapat bronzérmes lett a Lengyelországban megrendezett junior Európa-bajnokságon. Tíz csapat közül végig az élbolyhoz tartoztak a mieink, de csak az úszásban tudtak „dobogós” helyet elérni. Első a francia csapat lett (6188), az orosz csapat a második (6006), utánuk 48 ponttal lemaradva a magyar csapat érkezett be (5964).

image.jpg

 

Női váltó

A Kovács Sarolta, Földházi Zsófia (KSI SE), Tóth Adrien összeállítású váltó csapat ezüstérmet szerzett a kobtinensviadalon. Öt csapat közül harmadikak lettek a vívásban, majd megnyerték az úszást és a lovaglást is. Sajnos a kombinált szám nem sikerült, így 36 ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint az aranyérmes angol trió. A harmadik a házigazda lengyel csapat lett.

image.jpg

 

Női egyéni

A női egyéni döntőben 36 versenyző indulhatott. A kiegyenlített mezőnyben, 28 pont előnyel első helyen végzett Kovács Sarolta, míg Tóth Adrien 6., Földházi Zsófia 8. helyen zárta a viadalt.

image.jpg image.jpg

Női csapat

A csapatverseny szempontjából meghatározó volt, hogy minden tusában erősek voltunk. Tóth Andrien a vívást nyerte meg, úszásban Földházi Zsófia az első, Kovács Sarolta a második helyezést szerezte meg.

A lovaglás nem szórta meg a mezőnyt. Egy verőhibával Kovács a 16. helyen végzett, de nem volt jelentős pontveszteség Tóth 28., vagy Földházi 21. helye sem. A kombinált számban a harmadik legjobb idővel Kovács Sarolta az első helyen ért be. Összesítésben megint a csúcsra állhatott a magyar csapat. Második az angol, harmadik a német válogatott lett.

 

Férfi egyéni

A férfi egyéni döntőben – hasonlóan a nőkhöz – szintén 36 versenyző indulhatott. Demeter Bence 5900 pontot szerezve, 8 ponttal verte meg a második és 20 ponttal a szintén francia, harmadik helyezett versenyzőket. Demeter Gergely 22., Harangozó Bence 29. lett.

 

image.jpg

 

Férfi csapat

A csapatversenyt a franciák nyerték (az első 5 egyéni helyezettből három francia volt), második az orosz, harmadik a német csapat lett. A Demeter Bence, Demeter Gergely, Prill Péter összeállítású magyar trió 9. helyen fejezte be összesítésben a viadalt.

 

Vegyes váltó

10 ország egy-egy csapata versenyzett a junior Európa-bajnokság zárónapján rendezett vegyes váltóban. Magyarországot Földházi Zsófia és Demeter Bence Gergely képviselte. Versenyzőink a kilencedik helyet szerezték meg; első a francia csapat lett, az ezüstérem Csehországnak jutott, míg a bronz Ukrajnához került.

 

Az Eb magyar vonatkozású éremösszesítése: női egyéni arany-, női csapat arany-, férfi egyéni arany-, női váltó ezüst-, férfiváltó bronzérem.

image.jpg

 


Kapcsolódó linkek:

2011 szeptemberi híreink

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja. Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője elmondta, Videt lovon döntőbe várja.

E héten rendezik Bakuban az ökölvívók idei felnőtt világbajnokságát. A vébé az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik. A világversenyen a magyar válogatottban fiatal Héraklészesek, KSI-s sportolók is szorítóba lépnek.

Szeptember végén Koppenhága látta vendégül az országúti kerékpározás elitjét. A világbajnokságon a felnőttek mellett az U23-asok és az ifik is bringára ültek. Az ifjúsági korosztályúak 170 fős mezőnyében három magyar – köztük két KSI-s – is rajthoz állt, végül mind a középmezőnyben fejezték be a több mint 120 kilométeres viadalt.

Karakas Hedvig visszatért a győztes útra: a Miskolci VSC 57 kilogrammos judósa az Almatiban rendezet Világkupa-viadalon a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI-s Maros Barabara, sérülése után, ötödik hellyel tért vissza a nemzetközi elitbe.

Sárospatakon rendezték szeptember 22. és 25. között a serdülő-korú ökölvívók országos bajnokságát. A KSI fiatal öklözői remekül szerepeltek: öt érmük a csapatok között összesítésben pontverseny-győzelmet eredményezett.

A lengyelországi Dronzkow-ban rendezték a junior korosztály számára kiírt öttusa Európa-bajnokságot. A magyar fiatalok szenzációsan szerepeltek: Demeter Bence, Kovács Sarolta és a női csapat arany-, a női váltó ezüst, a férfi bronzérmes lett.

Tizenegy magyar asztaliteniszező utazik az október 8-án kezdődő gdanski Európa-bajnokságra. A keretben helyet kapott a KSI-s Lakatos Tamás is, aki az egyéni versenyben üti majd a kaucsuklabdát. A Héraklészes játékos, az első ifjúsági olimpián, Szingapúrban a negyedik helyig jutott.

A magyar férfi tornászválogatott Berki Krisztián kivételével Portugáliában edzőtáborzott, Sangalhosban az utolsó napon portugál-magyar összecsapásra került sor. A magyarok közt szerekhez lépett Hidvégi Vid, aki remek lógyakorlatot mutatott be. A hölgyek Dániában "léptek fel".

Kiválóan teljesít a magyar válogatott az oroszországi felnőtt öttusa világbajnokságon. Moszkvában Kasza Róbert a KSI-t képviseli, a nyolc sportolóból 4 korábbi, 4 jelenlegi Héraklészes áll rajthoz. A magyar mérleg 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem. Az alábbiakban a Magyar Távirati Iroda részletes beszámolói olvashatóak.

Szombaton rendezték meg a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti fináléra. A férfiaknál a KSI-s Hidvégi Vid, a nőknél Csillag Tümde nyerte Swietelsky-Vasúttechnika Kupát.

Szeptember 10-én szombaton 13.15-kor a Sport1 Televízió műsorán bemutatkozik a Hajime Judo Magazin, az olimpiai sportágak között egyedülálló kezdeményezés történelmi esemény lesz a hazai judósport számára. A műsor révén - várhatóan - a héraklészes és KSI-s sportolók is is bemutatást nyernek.

Akárcsak a júliusi angliai Európa-bajnokságon, a ma kezdődő moszkvai öttusa-világbajnokságon is elsősorban az olimpiai kvótaszerzés a magyar csapat célja. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emellett érmeket, köztük aranyat is vár az orosz fővárosban. A vébén Kasza Robi is rajthoz áll.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb állomása volt az augusztusi párizsi világbajnokság, amelyet követően a legfrissebb világranglistán továbbra is hat magyar judóst jegyeznek a legjobb tíz között. Köztük van néhány Héraklészes is, na meg Joó Abigél, a KSI judokája is...

Bacskai Balázs, a 69 kg tavalyi Európa-bajnoka két sima győzelemmel megnyerte a Bécsújhelyen rendezett ökölvívó Nemzetek Kupáját. A fiatal Héraklészes sportolót a a torna legjobbjának is megválasztották.

A pálya országos bajnokságot a Millenáris betonteknőjében augusztus utolsó napjaiban rendezték meg. A KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei a különböző korosztályokban összesen 32 érmet szereztek; a klub az egyesületek éremtáblázatán második lett a BVSC mögött. A KSI kerekesei közül kiemelkedik Szalontay Sándor, Bedike Marcell és Tóth Barnabás teljesítménye.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)