Hírek, aktualitások

Torna: A KSI-s Hidvégi Vid sikere, Divéky második

Szerző: matsz.hu - 2011. szeptember 13.

image.jpg

Fotó: Takács Tamás

 

Szombaton rendezték meg a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti fináléra. A férfiaknál Hídvégi Vid, a nőknél Csillag Tümde nyerte Swietelsky-Vasúttechnika Kupát.


A férfiak rendkívül jó teljesítményt nyújtottak, gyakorlatilag mindenki azt hozta, amit tud. Az összetett versenyt Hídvégi Vid nyerte Rácz Attila és Vlacsil Attila előtt. Kovács István vezetőedző elégedett a csapattal, szerinte a fiatalok már egyre jobban kezdik megszorítani a rutinosabb tornászokat, és már pontszámban sincs akkora különbség a versenyzők között. A világbajnok Berki Krisztián négy szeren indult, és mindenhol kiválóan szerepelt. Lólengés-gyakorlata az elmúlt időszak egyik legjobbja volt, gyűrűn technikai és kiviteli szempontból is remekelt, nyújtója is sikerült, míg ugrásban volt egy kisebb hibája, de pontszáma így is megfelelt volna az olimpiai kvalifikáció feltételeinek valamennyi szeren.
A nőknél Csillag Tünde győzött Divéky Luca és Lónai Hajnalka előtt. Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint a csapat fáradtan, több hetes edzőtáborból érkezett az ob-ra, hiszen a válogatottnak egy hónap múlva, a tokiói világbajnokságon kell majd csúcsformában lennie, míg a vb-n nem induló Csillag a Swietelsky-Vasúttechnika Kupára hegyezte ki a csúcsformát. Böczögő Dorina kisebb sérülést szerzett az edzőtáborban, így csak felemáskorláton és gerendán indult, míg Austin Sheppard a gerendánál fejre esett, az orvosi vizsgálatok szerint szerencsére nincs komolyabb baja, de vasárnap reggel kórházban is megnézik, így az amerikai-magyar versenyző visszalépett a többi szertől.


Kovács István, férfi vezetőedző: Kellemesen csalódtam, hiszen mindenki saját tudásának megfelelően teljesített, kevés rontás volt, így elégedett vagyok az egész csapattal. Örülök, hogy a fiatalok kezdik megszorítani az idősebbeket, nagyon szimpatikusan tornáztak. Berki is remek formában volt, az az igazszág, hogy ezeket a gyakorlatokat szívesen elfogadnám a vb-n is.
Draskóczy Imre, női vezetőedző: Ez a verseny csak egy állomása volt a vb-felkészülésnek, a lányoknak egy hónap múlva Tokióban kell csúcsformában lenniük. Hosszú edzőtábor áll mögöttünk, a versenyzők fáradtan érkeztek, ez látszott is a teljesítményeken. Böczögő kisebb lábsérüléssel küszködik, így örülök, hogy legalább két szeren elindult, új felemáskorlát gyakorlatot mutatott be, amely nem volt teljesen hibátlan. Remélem, Sheppardot a mai rossz esés nem hátráltatja, és a vb-re százszázalékos formában lesz.

 

image.jpg

 

Egyéni összetett országos bajnokság a Vasúttechnika Kupáért, végeredmény:

Nők:

1. Csillag Tünde  Delfin SI SE Szombathely  ( edzők: Vizer Erzsébet, Rácz Gábor ) 52.800 pont 
2. Divéky Luca KSI SE 52.600 
3. Lónai Hajnalka TC Békéscsaba 51.200 
4. Gombás Laura BHSE 50.900 
5. Nagy Orsolya  Postás SE 48.000 
6. Szabadfi Szlivia Postás SE 46.400

Férfiak:

1. Hídvégi Vid KSI SE  ( edző: Laufer Béla) 84.050 
2. Rácz Attila  FTC Ybl Tervező 83.500 
3. Vlacsil Attila FTC Ybl Tervező  83.350 
4. Babos Ádám FTC Ybl Tervező 82.250 
5. Kállai Zoltán BHSE 81.500 
6. Vecsernyés Dávid   Bercsényi DSE Győr 80.200

 

Minden jó, ha a vége jó...
Vasárnap rendezték a tornászok Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért kiírt országos bajnokságának szerenkénti döntőit, ahol a nőknél Böczögő Dorina és Csillag Tünde két-két győzelmet gyűjtött be, míg a férfiaknál nem volt duplázó.


A hölgyek között Böczögő Dorina gerendán és felemáskorláton nyert, ez utóbbin új gyakorlatát mutatta be. Talajon és ugrásban a szombati összetett bajnok Csillag Tünde nyakába került az aranyérem. Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint ma már jobb összképet nyújtott a szombaton kijelölt, Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Tóth Renáta, Nagy Orsolya összeállítású vb-csapat, többen egy-egy kiváló gyakorlattal is előrukkoltak. További jó hír, hogy a gerendán szombaton rosszul eső Austin Sheppard az orvosi vizsgálatok szerint is teljesen jól van, így már a versenyen is kint volt. A női válogatott tovább folytatja Tatán a felkészülést, szeptember 16-án pedig Dániába utazik, ahol a hétvégén a dán-magyar csapatversenyen vesz részt.
A férfiaknál az idei bajnokságon senki sem tudott duplázni. A világbajnok Berki Krisztián a teltházas Tornacsarnok nézőinek legnagyobb megelégedésére lólengésben magabiztos győzelmet aratott, 16.000 pontot kapott 6.7 kiinduló pontú gyakorlatára. A Swietelsky-Vasúttechnika Kupa birtokosa, a kisebb betegséggel küszködő Hídvégi Vid korláton tudott győzni, lovon pedig egy ezüstérmet gyűjtött be. Gyűrűn Rácz Attila lett első, aki korláton egy második, lovon egy harmadik helyet tudhat még magáénak. Talajon Kállai Zoltán nyert, az arany mellé ugráson és nyújtón is bronzot szerzett. Ugráson Vlacsil Attila, nyújtón Vecsernyés Dávid volt a legjobb.
A férfi  vb-csapat nem pihen, szeptember 12-én Portugáliába utazik, ahol 17-én portugál-holland-magyar csapatversenyen vesz részt. Berki Krisztián nem tart a válogatottal, mestere irányításával itthon készül tovább a Tornacsarnokban.
Böczögő Dorina: Örülök, hogy a két szeren, ahol indultam, nyertem. A felemáskorlát és a gerenda is jól sikerült. Korláton az új gyakorlatomat mutattam be, de még két elem hiányzott belőle, így pontosításra van szükség. Gerendán is egy kicsit könnyített gyakorlattal szerepeltem, mivel a hét elején még úgy volt, el sem tudok indulni. Egy szaltónál ugyanis a térdemre estem, egy kicsit megzúzódott, és pár napos kihagyást javasoltak. Szerencsére azonban olyan jól regenerálódtam, hogy úgy döntöttünk, ezen a két szeren én is harcba szállok az aranyért.
Berki Krisztián: Nem volt rossz a mai lovam, de a tegnapi jobb volt. Látványos hibát nem csináltam, de azért volt egy-két pontatlanság. Ez a hétvége mindenesetre nagyon feldobott, hiszen a lólengés mellett a többi szer, a nyújtó, az ugrás és a gyűrű is nagyon jól sikerült. Reggel egyébként jó nagy izomlázzal keltem, gondolom, a több szer miatt. Egyébként már teljesen hozzászoktam, hogy nemcsak lovon készülök, a gyakorlatok is összeálltak, tulajdonképpen már holnap is kezdődhetne a vb, mert úgy érzem, minden rendben lenne.
Hidvégi Vid: Úgy vélem, az egész hétvégén jól teljesítettem az állapotomhoz képest, ugyanis napok óta egy kisebb betegség gyötör. Összetettben mindenképpen tudok ennél jobb pontszámot teljesíteni, de a körülményekhez képest elégedett vagyok. A lovam és a korlátom is jól sikerült ma.
Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: Az elképzelések szerint zajlott le a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért kiírt országos bajnokság, úgyhogy elégedett vagyok. Szép számmal voltak kint nézők, több területen újítottunk is, így a gyakorlatok magyarázata terén, illetve ma élő zene is volt, Sárván Attila és Szóka Júlia előadásában csendült fel a Barcelona című dal. A versenyzők jól teljesítettek, a következő két hétben is ezen az úton kell továbbhaladni.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 szeptemberi híreink

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja. Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője elmondta, Videt lovon döntőbe várja.

E héten rendezik Bakuban az ökölvívók idei felnőtt világbajnokságát. A vébé az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik. A világversenyen a magyar válogatottban fiatal Héraklészesek, KSI-s sportolók is szorítóba lépnek.

Szeptember végén Koppenhága látta vendégül az országúti kerékpározás elitjét. A világbajnokságon a felnőttek mellett az U23-asok és az ifik is bringára ültek. Az ifjúsági korosztályúak 170 fős mezőnyében három magyar – köztük két KSI-s – is rajthoz állt, végül mind a középmezőnyben fejezték be a több mint 120 kilométeres viadalt.

Karakas Hedvig visszatért a győztes útra: a Miskolci VSC 57 kilogrammos judósa az Almatiban rendezet Világkupa-viadalon a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI-s Maros Barabara, sérülése után, ötödik hellyel tért vissza a nemzetközi elitbe.

Sárospatakon rendezték szeptember 22. és 25. között a serdülő-korú ökölvívók országos bajnokságát. A KSI fiatal öklözői remekül szerepeltek: öt érmük a csapatok között összesítésben pontverseny-győzelmet eredményezett.

A lengyelországi Dronzkow-ban rendezték a junior korosztály számára kiírt öttusa Európa-bajnokságot. A magyar fiatalok szenzációsan szerepeltek: Demeter Bence, Kovács Sarolta és a női csapat arany-, a női váltó ezüst, a férfi bronzérmes lett.

Tizenegy magyar asztaliteniszező utazik az október 8-án kezdődő gdanski Európa-bajnokságra. A keretben helyet kapott a KSI-s Lakatos Tamás is, aki az egyéni versenyben üti majd a kaucsuklabdát. A Héraklészes játékos, az első ifjúsági olimpián, Szingapúrban a negyedik helyig jutott.

A magyar férfi tornászválogatott Berki Krisztián kivételével Portugáliában edzőtáborzott, Sangalhosban az utolsó napon portugál-magyar összecsapásra került sor. A magyarok közt szerekhez lépett Hidvégi Vid, aki remek lógyakorlatot mutatott be. A hölgyek Dániában "léptek fel".

Kiválóan teljesít a magyar válogatott az oroszországi felnőtt öttusa világbajnokságon. Moszkvában Kasza Róbert a KSI-t képviseli, a nyolc sportolóból 4 korábbi, 4 jelenlegi Héraklészes áll rajthoz. A magyar mérleg 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem. Az alábbiakban a Magyar Távirati Iroda részletes beszámolói olvashatóak.

Szombaton rendezték meg a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti fináléra. A férfiaknál a KSI-s Hidvégi Vid, a nőknél Csillag Tümde nyerte Swietelsky-Vasúttechnika Kupát.

Szeptember 10-én szombaton 13.15-kor a Sport1 Televízió műsorán bemutatkozik a Hajime Judo Magazin, az olimpiai sportágak között egyedülálló kezdeményezés történelmi esemény lesz a hazai judósport számára. A műsor révén - várhatóan - a héraklészes és KSI-s sportolók is is bemutatást nyernek.

Akárcsak a júliusi angliai Európa-bajnokságon, a ma kezdődő moszkvai öttusa-világbajnokságon is elsősorban az olimpiai kvótaszerzés a magyar csapat célja. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emellett érmeket, köztük aranyat is vár az orosz fővárosban. A vébén Kasza Robi is rajthoz áll.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb állomása volt az augusztusi párizsi világbajnokság, amelyet követően a legfrissebb világranglistán továbbra is hat magyar judóst jegyeznek a legjobb tíz között. Köztük van néhány Héraklészes is, na meg Joó Abigél, a KSI judokája is...

Bacskai Balázs, a 69 kg tavalyi Európa-bajnoka két sima győzelemmel megnyerte a Bécsújhelyen rendezett ökölvívó Nemzetek Kupáját. A fiatal Héraklészes sportolót a a torna legjobbjának is megválasztották.

A pálya országos bajnokságot a Millenáris betonteknőjében augusztus utolsó napjaiban rendezték meg. A KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei a különböző korosztályokban összesen 32 érmet szereztek; a klub az egyesületek éremtáblázatán második lett a BVSC mögött. A KSI kerekesei közül kiemelkedik Szalontay Sándor, Bedike Marcell és Tóth Barnabás teljesítménye.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)