Hírek, aktualitások

Torna: KSI-sek a tokiói vébé-keretben

Szerző: tornasport.hu - nupi.hu - 2011. szeptember 30.

image.jpg

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja.

 

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Kállai Zoltán alkotta férfi tornászválogatott kedden szólításon vett részt a Tornacsarnokban a tokiói olimpiai kvalifikációs vb-re való szerdai indulás előtt.
Kovács István vezetőedző tájékoztatása szerint mindenki tudásának megfelelően mutatta be a gyakorlatokat. A világbajnok Berki Krisztián bokája még fáj, így ugrani nem tudott, hiszen a nekifutás nehézséget okozott számára. Lovon a végén egy kisebbet hibázott, gyűrűje és nyújtója megvolt, jóllehet a leugrásokat szivacsgödörben hajtotta végre, hogy ne legyen gond a lábával. Hidvégi Vid mind a hat szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, sehol nem rontott.

A vezetőedző egyébként hétfőn nem módosított az utazó kereten, maradt a korábbiakban kihirdetett csapat. A korábbi sérüléséből felépült Tálas Bence a hétvégi maribori Világkupán kapott volna lehetőséget, de nem gyógyult meg teljesen, így a lábszereket kihagyta.

 

Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője az utazás napján honlapunknak elmondta, bízik abban, hogy tanítványa, Hidvégi Vid finalista lesz lovon a japán városban, azaz a döntőben a vébé első nyolc helyezettje között fog zárni.


A hölgyek szintén a Tornacsarnokban készültek kedden, jóllehet náluk nem volt szólítás. Draskóczy Imre vezetőedző viszont változtatott az utazó csapaton, a múlt heti dániai csapatverseny után Tóth Renáta helyett Szabadfi Szilvia került az együttesbe.  Az utazó vb-csapat: Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya.

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 szeptemberi híreink

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja. Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője elmondta, Videt lovon döntőbe várja.

E héten rendezik Bakuban az ökölvívók idei felnőtt világbajnokságát. A vébé az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik. A világversenyen a magyar válogatottban fiatal Héraklészesek, KSI-s sportolók is szorítóba lépnek.

Szeptember végén Koppenhága látta vendégül az országúti kerékpározás elitjét. A világbajnokságon a felnőttek mellett az U23-asok és az ifik is bringára ültek. Az ifjúsági korosztályúak 170 fős mezőnyében három magyar – köztük két KSI-s – is rajthoz állt, végül mind a középmezőnyben fejezték be a több mint 120 kilométeres viadalt.

Karakas Hedvig visszatért a győztes útra: a Miskolci VSC 57 kilogrammos judósa az Almatiban rendezet Világkupa-viadalon a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI-s Maros Barabara, sérülése után, ötödik hellyel tért vissza a nemzetközi elitbe.

Sárospatakon rendezték szeptember 22. és 25. között a serdülő-korú ökölvívók országos bajnokságát. A KSI fiatal öklözői remekül szerepeltek: öt érmük a csapatok között összesítésben pontverseny-győzelmet eredményezett.

A lengyelországi Dronzkow-ban rendezték a junior korosztály számára kiírt öttusa Európa-bajnokságot. A magyar fiatalok szenzációsan szerepeltek: Demeter Bence, Kovács Sarolta és a női csapat arany-, a női váltó ezüst, a férfi bronzérmes lett.

Tizenegy magyar asztaliteniszező utazik az október 8-án kezdődő gdanski Európa-bajnokságra. A keretben helyet kapott a KSI-s Lakatos Tamás is, aki az egyéni versenyben üti majd a kaucsuklabdát. A Héraklészes játékos, az első ifjúsági olimpián, Szingapúrban a negyedik helyig jutott.

A magyar férfi tornászválogatott Berki Krisztián kivételével Portugáliában edzőtáborzott, Sangalhosban az utolsó napon portugál-magyar összecsapásra került sor. A magyarok közt szerekhez lépett Hidvégi Vid, aki remek lógyakorlatot mutatott be. A hölgyek Dániában "léptek fel".

Kiválóan teljesít a magyar válogatott az oroszországi felnőtt öttusa világbajnokságon. Moszkvában Kasza Róbert a KSI-t képviseli, a nyolc sportolóból 4 korábbi, 4 jelenlegi Héraklészes áll rajthoz. A magyar mérleg 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem. Az alábbiakban a Magyar Távirati Iroda részletes beszámolói olvashatóak.

Szombaton rendezték meg a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti fináléra. A férfiaknál a KSI-s Hidvégi Vid, a nőknél Csillag Tümde nyerte Swietelsky-Vasúttechnika Kupát.

Szeptember 10-én szombaton 13.15-kor a Sport1 Televízió műsorán bemutatkozik a Hajime Judo Magazin, az olimpiai sportágak között egyedülálló kezdeményezés történelmi esemény lesz a hazai judósport számára. A műsor révén - várhatóan - a héraklészes és KSI-s sportolók is is bemutatást nyernek.

Akárcsak a júliusi angliai Európa-bajnokságon, a ma kezdődő moszkvai öttusa-világbajnokságon is elsősorban az olimpiai kvótaszerzés a magyar csapat célja. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emellett érmeket, köztük aranyat is vár az orosz fővárosban. A vébén Kasza Robi is rajthoz áll.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb állomása volt az augusztusi párizsi világbajnokság, amelyet követően a legfrissebb világranglistán továbbra is hat magyar judóst jegyeznek a legjobb tíz között. Köztük van néhány Héraklészes is, na meg Joó Abigél, a KSI judokája is...

Bacskai Balázs, a 69 kg tavalyi Európa-bajnoka két sima győzelemmel megnyerte a Bécsújhelyen rendezett ökölvívó Nemzetek Kupáját. A fiatal Héraklészes sportolót a a torna legjobbjának is megválasztották.

A pálya országos bajnokságot a Millenáris betonteknőjében augusztus utolsó napjaiban rendezték meg. A KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei a különböző korosztályokban összesen 32 érmet szereztek; a klub az egyesületek éremtáblázatán második lett a BVSC mögött. A KSI kerekesei közül kiemelkedik Szalontay Sándor, Bedike Marcell és Tóth Barnabás teljesítménye.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)