Hírek, aktualitások

Öttusa: A KSI-s Kasza nyerte az idénynyitót

Szerző: MTI - nupi.hu - 2012. február 20.

image.jpg

Fotók: Földi Imre/MTI

 

A KSI-s Kasza Róbert aranyérmet nyert az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyén; nőknél a Héraklész-díjas Kovács Sarolta legjobb magyarként hatodik lett.

 

A férfiaknál Marosi Ádám ezüstérmes lett; még Demeter Gergely, Demeter Bence és Tibolya Péter is befért az első tíz közé a magyarok közül, míg a nőknél ez csak Kovács Saroltának sikerült, ő hatodikként zárt.
A férfi élmezőny sorrendje nagy versenyben alakult ki, a Syma-csarnokban kialakított pályán a lövészetekkel megszakított futás végén pár méteren belül ért célba az első három helyezett.


A nemzetközi viadalt - melyre vélhetően az olimpia közelsége miatt a vártnál többen neveztek - rendhagyó módon bonyolították le. Szombaton a nők és a férfiak vívását és úszását, illetve a nők lovaglását rendezték meg, vasárnap pedig a férfiak lovaglására, valamint a két kombinációs versenyszámra került sor. Az egyes számok a szokásosnál jóval hosszabb ideig tartottak, mert nem volt selejtező, illetve döntő, így mindenki szerephez jutott az éles versenyben. Ez ugyanakkor a résztvevők számára csak vívásban jelentett komolyabb megterhelést, mert a megszokottnál több ellenféllel kellett asszózni. A szervezők a verseny szerdai felvezető sajtótájékoztatóján többek között éppen azt emelték ki, hogy a felkészülésnek a jelenlegi szakaszában nem is baj, sőt hasznos, hogy ennyit vívhatnak az öttusázók.

 

image.jpgimage.jpg


"Bíztam benne, hogy mindenki belead apait-anyait, kialakul egy jó verseny, melyben le lehet mérni, ki hol tart. Így történt, vagyis elértük a célunkat" - összegzett Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.
A magyar felnőtt élmezőnyből hiányzott Tóth Adrienn, aki a verseny előtt elkezdett köhögni, illetve csak három számot vállalt a betegségből éppen csak felgyógyult Gyenesei Leila.

 

Eredmények:
férfiak (54 induló):
1. Kasza Róbert 5988 pont
2. Marosi Ádám 5984
3. Auro Franceschini (olasz) 5984
...7. Demeter Gergely 5916
8. Demeter Bence 5912
9. Tibolya Péter 5896
nők (40):
1. Samantha Murray (brit) 5564 pont
2. Laura Asadauskaite (litván) 5452
3. Katy Livingston (brit) 5420
...6. Kovács Sarolta 5352


Kapcsolódó linkek:

2012 februári híreink

Az NSI honlapja, a nupi.hu júniusban új külsővel, és a korábbiakhoz képest jelentősen bővebb tartalommal mutatkozott be az érdeklődőknek. Intézetünk hivatalos weboldalát - 9 hónapra visszamenőleg számolva - átlagosan 9 ezren keresik fel havonta; ez a szám idén már 13 ezer körül van.

Külön pavilont kap a csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő Utazás kiállításon az olimpia. A kiállításon a KSI szakosztályai is megmutatkozhatnak. Az esemény sajtótájékoztatójára hétfőn került sor.

A Semmelweis Egyetem Nevelési- és Sporttudományi Doktori Iskolájában sikerrel védte meg társadalomtudományi témában írt tudományos, PhD doktori értekezését az NSI Kutató és Informatikai Osztályának munkatársa, Velenczei Attila, február 27-én.

A KSI a MOB-bal közös pavilonban lesz megtalálható az idei Utazás kiállításon, a Hungexpo F pavilonjában, március 1. és 4. között. A kilátogató érdeklődők így a zuglói klub szakosztályaival is megismerkedhetnek.

A KSI-s Kasza Róbert aranyérmet nyert az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyén; nőknél a Héraklész-díjas Kovács Sarolta legjobb magyarként hatodik lett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat düsseldorfi állomásán, a német Grand Prix-n Joó Abigél az ötödik helyen végzett, a KSI SE 78 kilogrammos Európa-bajnok judósa ezúttal csupán egy hajszálra volt az éremszerzéstől.

Megjelent az NSI tájékoztató hírlevelének januári száma. A NUPinfo beszámol többek közt a Héraklész Gáláról, az első téli ifjúsági olimpiáról; a kiadvány tartalomában a sportiskolai és TAO-s cikkek éppúgy megtalálhatóak, mint a sportági hírek.

Az olimpia közelsége miatt a szokásosnál nagyobb mezőny jött össze az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyére, melyre szombaton és vasárnap kerül sor három helyszínen. A budapesti verseny után kezdődik a válogatást meghatározó Világkupa-sorozat, amelyen még pontokat lehet gyűjteni az olimpiai kvótaszerzéshez.

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn 82 éves korában elhunyt Barbacsy Imre, a Központi Sportiskola korábbi igazgatója. A testnevelőtanár és labdarúgó szakedző a sporthivatal munkatársa volt, majd a Vasas, később a Honvéd módszertani osztályán dolgozott. A Központi Sportiskola igazgatói teendőit 1986-tól nyugdíjba vonulásáig látta el.

A 78 kilogrammos Joó Abigél tűzbe hozta a Körcsarnok közönségét: a KSI SE Európa-bajnok judósa az ukrán Turksz és az olimpiai ezüstérmes kubai Castillo legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol az orosz Moszkaljuk bizonyult jobbnak. A bronzéremért a kanadai Roberge ellen ipponnal nyert a magyar judós.

Ismét nagy ünnepre készül a magyar judo: február 11-én és 12-én, e hét szombaton és vasárnap olimpiai kvalifikációs viadalra kerül sor Budapesten: a Körcsarnokban a 49. Hungária Női Judo Világkupa résztvevői lépnek majd tatamira.

A tavaly októberi, tokiói világbajnokságon elért negyedik helyét tekinti kiindulópontnak a londoni olimpiára a KSI SE tornásza, Hidvégi Vid (edzője Laufer Béla), akinek alapvető célja az, hogy ott legyen a lólengés ötkarikás fináléjában.

Szerdától szombatig rendezik az 56. alkalommal kiírt Bocskai István ökölvívó emlékversenyt. A világ egyik legerősebb, magyar rendezésű amatőr tornájára 22 ország 134 bokszolója nevezett. A debreceni eseményen fiatalok is szorítóba lépnek.

A Nemzeti Sport Intézet, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület Kajak-kenu Szakosztálya és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a téli felkészülés végéhez közeledve 2012-ben is megrendezi a hagyományos fizikai felmérő versenyt

A SYMA Csarnokban került megrendezésre a Magyar World Tour Nemzetközi Bajnokság, mely a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) 2012. évi versenysorozatának első állomása volt. Az eseményen mintegy 50 ország 360 sportolója vett részt, köztük héraklészes fiatalok. Ambrus Krisztina bronzéremig jutott.

Sajtónyilvános keretedzést tartottak kedden délután a Tüzér utcai Honvéd-Kipex Küzdősport Centrumban a cselgáncsozók. A judokák között olimpiai és világbajnok érmesek, köztük az utánpótlás kiválóságai is tatamira léptek. Jelen volt többek közt Tóth Krisztián, Karakas Hedvig, Baczkó Bernadett és Kovács Antal.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)