Hírek, aktualitások

Utazás kiállítás az olimpia évében március 1-től - KSI-s részvétellel

Szerző: Hungexpo - MTI - nupi.hu - 2012. február 28.

image.jpg

Fotó: mob.hu

 

Harmincötödik alkalommal nyílik meg március 1-jén a Budapesti Vásárközpontban az UTAZÁS kiállítás, s azzal együtt a BUDAPEST BOAT SHOW és KARAVÁN SZALON, melyeken 22ország több mint 465 kiállítója várja a szakmát és a nagyközönséget. A Vásárközpont „B” pavilonjában ugyanekkor kezdődik a jubileumi V. PORT.hu BRINGAEXPO, s így március 4-ig a HUNGEXPO-n több mint 500 kiállító részvételével zajlanak az események, melyek középpontjába az idén az olimpiák világa került.

 

Külön pavilont kap a csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő Utazás kiállításon az olimpia. A kiállításon a KSI szakosztályai is megmutatkozhatnak. Az esemény sajtótájékoztatójára hétfőn került sor.

 

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Jonathan Knott brit nagykövet emlékeztetett rá, hogy London 1908 és 1948 után harmadszor lesz házigazda, s hozzátette: már alig várják, hogy megoszthassák a világgal az élményt.
"Százötven nap múlva kezdődnek a játékok, majd következik a paralimpia. Reményeink szerint az idei lesz minden idők legakadálymentesebb olimpiája, s a világ minden tájáról érkező látogatók egy nyitott, dinamikus és kreatív Nagy-Britanniát láthatnak majd" - fogalmazott.


Az Utazás kiállítás megnyitóját csütörtökön 11 órakor tartják a Hungexpo F-pavilonjában, ez lesz idén az olimpiai pavilon. A 2300 négyzetméteres területen több mint 35 sportág mutatkozik be, és a tervek szerint a négy nap során 150 sportoló, köztük olimpiai bajnokok és olimpikonok sora vendégeskedik a nagyszínpadon. A házigazda Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, Pulai Imre olimpiai bajnok kenus és Rudolf Péter színművész lesz. A pavilonban 11 kiállítást rendeznek, vasárnap pedig - a Pegazus Sport Tours támogatásával - olimpiai vetélkedőre is sor kerül. Az utazási iroda egyébként kedvezményes ötkarikás utazási lehetőségeket kínál majd a négy nap során.
A nyitónap estéjén sorra kerülő gálaműsor keretében mutatják be az adidas sportruházatát, melyet a magyar csapat tagjai viselnek majd Londonban.


A Magyar Olimpiai Bizottság tisztségében vasárnap megerősített elnöke, Borkai Zsolt a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: a július 27-én kezdődő ötkarikás játékokra eddig 86 versenyző kvalifikálta magát.
"Az Utazás kiállítás jó bemutatkozási lehetőséget kínál, hiszen a rajt közeledtével egyre érdekesebbé válik a sport. Remélem, minél többen eljutnak majd a brit fővárosba, hogy a helyszínen szurkoljanak a magyar csapatnak" - fogalmazott Borkai.


A kiállítás egyik díszvendége idén Lengyelország lesz, amely a nyári labdarúgó Európa-bajnokság társházigazdájaként az EURO-2012-t fogja népszerűsíteni az olimpiai pavilonban.

 

A kiállítások ünnepélyes megnyitója március 1-én, 11 órakor lesz a HUNGEXPO „F” pavilonjában.

 

Nyitva tartás

 

Időpont:
2012. március 1-4. (csütörtöktől vasárnapig)

Nyitva tartás:
csütörtök: 10.00-17.30
péntektől vasárnapig: 10.00-18.00

Belépőjegy árak

 

Napijegy:
- helyszínen: 2000 Ft
- online elővételben: 1600 Ft 

Kedvezményes jegy: 1400 Ft
A felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, valamint a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére a megfelelő igazolvány felmutatásával, továbbá Hungary Carddal.
Családi jegy: 4000 Ft
Két felnőtt és három 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít.
Csoportos diákjegy: 1000 Ft/fő (csak péntektől vasárnapig!)
A min. 15 fős diákcsoportok érkezése esetén vehető igénybe diákigazolvány felmutatásával, ez esetben 2 fő kísérőtanár részére díjmentes a belépés.
6 éven aluliak számára ingyenes!
A belépőjegyekkel valamennyi egyidejű rendezvény megtekinthető.

Budapest X. kerületének lakói valamennyi belépőjegy típus esetén 25% kedvezményben részesülnek helyszíni jegyvásárlás esetén. A jegyvásárláskor a lakcímet személyi igazolvány vagy lakcímkártya bemutatásával kérjük igazolni.
Belépőjegy üdülési csekk ellenében is váltható az I-es és III-as Fogadócsarnokban!
A Volánbusz Zrt. belföldi járatain és a MÁV-Start Zrt. vonatain 50%-os menettérti kedvezménnyel utazhatnak a vásárra látogatók. Péntektől vasárnapig bizonyos vonatok Kőbánya felső állomáson is megállnak.

 

 

További részletek, programok, kiállítói lista és egyéb információk:

www.hungexpo.hu/utazas

www.hungexpo.hu/boatshow

www.hungexpo.hu/karavanszalon

www.bringa.hu/iskolak és a www.velo.hu

 


 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 februári híreink

Az NSI honlapja, a nupi.hu júniusban új külsővel, és a korábbiakhoz képest jelentősen bővebb tartalommal mutatkozott be az érdeklődőknek. Intézetünk hivatalos weboldalát - 9 hónapra visszamenőleg számolva - átlagosan 9 ezren keresik fel havonta; ez a szám idén már 13 ezer körül van.

Külön pavilont kap a csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő Utazás kiállításon az olimpia. A kiállításon a KSI szakosztályai is megmutatkozhatnak. Az esemény sajtótájékoztatójára hétfőn került sor.

A Semmelweis Egyetem Nevelési- és Sporttudományi Doktori Iskolájában sikerrel védte meg társadalomtudományi témában írt tudományos, PhD doktori értekezését az NSI Kutató és Informatikai Osztályának munkatársa, Velenczei Attila, február 27-én.

A KSI a MOB-bal közös pavilonban lesz megtalálható az idei Utazás kiállításon, a Hungexpo F pavilonjában, március 1. és 4. között. A kilátogató érdeklődők így a zuglói klub szakosztályaival is megismerkedhetnek.

A KSI-s Kasza Róbert aranyérmet nyert az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyén; nőknél a Héraklész-díjas Kovács Sarolta legjobb magyarként hatodik lett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat düsseldorfi állomásán, a német Grand Prix-n Joó Abigél az ötödik helyen végzett, a KSI SE 78 kilogrammos Európa-bajnok judósa ezúttal csupán egy hajszálra volt az éremszerzéstől.

Megjelent az NSI tájékoztató hírlevelének januári száma. A NUPinfo beszámol többek közt a Héraklész Gáláról, az első téli ifjúsági olimpiáról; a kiadvány tartalomában a sportiskolai és TAO-s cikkek éppúgy megtalálhatóak, mint a sportági hírek.

Az olimpia közelsége miatt a szokásosnál nagyobb mezőny jött össze az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyére, melyre szombaton és vasárnap kerül sor három helyszínen. A budapesti verseny után kezdődik a válogatást meghatározó Világkupa-sorozat, amelyen még pontokat lehet gyűjteni az olimpiai kvótaszerzéshez.

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn 82 éves korában elhunyt Barbacsy Imre, a Központi Sportiskola korábbi igazgatója. A testnevelőtanár és labdarúgó szakedző a sporthivatal munkatársa volt, majd a Vasas, később a Honvéd módszertani osztályán dolgozott. A Központi Sportiskola igazgatói teendőit 1986-tól nyugdíjba vonulásáig látta el.

A 78 kilogrammos Joó Abigél tűzbe hozta a Körcsarnok közönségét: a KSI SE Európa-bajnok judósa az ukrán Turksz és az olimpiai ezüstérmes kubai Castillo legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol az orosz Moszkaljuk bizonyult jobbnak. A bronzéremért a kanadai Roberge ellen ipponnal nyert a magyar judós.

Ismét nagy ünnepre készül a magyar judo: február 11-én és 12-én, e hét szombaton és vasárnap olimpiai kvalifikációs viadalra kerül sor Budapesten: a Körcsarnokban a 49. Hungária Női Judo Világkupa résztvevői lépnek majd tatamira.

A tavaly októberi, tokiói világbajnokságon elért negyedik helyét tekinti kiindulópontnak a londoni olimpiára a KSI SE tornásza, Hidvégi Vid (edzője Laufer Béla), akinek alapvető célja az, hogy ott legyen a lólengés ötkarikás fináléjában.

Szerdától szombatig rendezik az 56. alkalommal kiírt Bocskai István ökölvívó emlékversenyt. A világ egyik legerősebb, magyar rendezésű amatőr tornájára 22 ország 134 bokszolója nevezett. A debreceni eseményen fiatalok is szorítóba lépnek.

A Nemzeti Sport Intézet, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület Kajak-kenu Szakosztálya és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a téli felkészülés végéhez közeledve 2012-ben is megrendezi a hagyományos fizikai felmérő versenyt

A SYMA Csarnokban került megrendezésre a Magyar World Tour Nemzetközi Bajnokság, mely a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) 2012. évi versenysorozatának első állomása volt. Az eseményen mintegy 50 ország 360 sportolója vett részt, köztük héraklészes fiatalok. Ambrus Krisztina bronzéremig jutott.

Sajtónyilvános keretedzést tartottak kedden délután a Tüzér utcai Honvéd-Kipex Küzdősport Centrumban a cselgáncsozók. A judokák között olimpiai és világbajnok érmesek, köztük az utánpótlás kiválóságai is tatamira léptek. Jelen volt többek közt Tóth Krisztián, Karakas Hedvig, Baczkó Bernadett és Kovács Antal.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)