Hírek, aktualitások

Judo: A KSI-s Joó Abigél is Eb-résztvevő

Szerző: MTI - nupi.hu - 2012. március 01.

image.jpg

Fotó: Záhonyi Tamás (IJF)

 

Tizenhárom cselgáncsozó képviseli a magyar színeket az április végén sorra kerülő cseljabinszki Európa-bajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása lesz. A keretben számítanak a KSI-s Joó Abigélre és a héraklészes Karakas Hedvigre is.

 

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöksége szerdai ülésén elfogadta a versenysportbizottság javaslatát, így eldőlt, hogy hét férfi és hat női versenyző utazhat Oroszországba.
Az Eb egyéni küzdelmei április 26-tól 28-ig tartanak, 29-én a csapatversenyre kerül sor.

 

A magyar Eb-résztvevők:
férfiak:
66 kg: Ungvári Miklós (Ippon Judo Tatabánya SE-Tatabányai SC), Gorjanácz Zsolt (UTE)
81 kg: Csoknyai László (Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor (Kecskeméti JC)
100 kg: Farkas Bálint (Honvéd-Kipex), Hadfi Dániel (Honvéd-Kipex)
+100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)
nők:
48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya SE)
57 kg: Karakas Hedvig (UTE)
63 kg: Gáspár Eszter (Miskolci VSC)
70 kg: Mészáros Anett (Honvéd-Kipex), Szabó Franciska (Egerági Üstökös SE)
78 kg: Joó Abigél (KSI)

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 márciusi híreink

Kállai Zoltán az ötödik, a KSI-s Hidvégi Vid (Laufer Béla tanítványa) a hetedik helyet szerezte meg a lólengés fináléjában a tornászok Dohában zajló világkupáján.

Módosul a látvány-csapatsportok támogatását is érintő 1996. évi LXXXI. törvény. Ezzel összhangban megváltozik a látvány-csapatsportok támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) kormányrendelet is.

A KSI SE Kerékpáros Szakosztályának szervezésében 35. alkalommal kerül sor április 7-én, a KSI Kupa országúti kerékpárversenyre. Délelőttre időfutamot, délutánra kritériumversenyt írnak ki a szervezők.

Megjelent a NUPinfo februári száma, a kiadvány honlapunkról letölthető. Főbb témáink közt beszámolunk a MOB közgyűléséről, az Utazás kiállításról, az NSSZ Gáláról, továbbá hírt adunk a fiatalok sportági sikereiről és a TAO-s újdonságokról.

Megkezdte működését az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.).

A hétvégén a férfi kardcsapatnak és a párbajtőröző Boczkó Gábornak nem sikerült olimpiai kvótához jutnia, így a két szakágat csupán egy-egy magyar, a már egy hete kvótát szerzett Szilágyi Áron (kard), illetve Imre Géza (párbajtőr) képviseli majd a londoni olimpián, melyre jelenleg 88 magyar versenyző nevezhető - köztük héraklészes fiatalok.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakot felölelő, látvány csapatsportágakra vonatkozó társasági-adókedvezményt érintő, szakszövetségek, valamint a MOB részére vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

MOL Tehetséggondozásért Díjat kapott a KSI SE mesteredzője, Agócs Mihály. A magyar kajak-kenu sport egyik legsikeresebb nevelőedzője 22 éve dolgozik a KSI-nél, versenyzői több mint 100 magyar bajnoki címet nyertek eddig, és az általa felnevelt kajakosok később a felnőtt mezőnyben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az ország minden részéről érkeztek versenyzők a győri Héraklész fizikai felmérőre. A fiú kajakosoknál tarolt Dunafüred, nagyot futott Bodonyi András. Nagyjából 50 egyesület, közel 1000 fiatal sportolója vett részt a viadalon.

Az öt látványsport mellett a kibővült hatáskörrel rendelkező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is gazdálkodhat a társaságiadó-kedvezményből (TAO) kapott pénzből. A MOB emellett szeretné az utánpótlásprogramokra szánt összegeket átcsoportosítani, hogy a többi sportág is plusz bevételekhez jusson.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakra vonatkozó, társasági-adókedvezményt érintő, látvány csapatsportágakra vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

A Hungexpo területén március 1. és 4. között rendezték az Utazás kiállítást, melyen az olimpia évéhez csatlakozva a sport is jelentősen megmutatkozhatott. A KSI önálló standdal volt jelen a rendezvényen. A kiállításokra mintegy 50 ezer látogató volt kíváncsi.

Tizenhárom cselgáncsozó képviseli a magyar színeket az április végén sorra kerülő cseljabinszki Európa-bajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása lesz. A keretben számítanak a KSI-s Joó Abigélre és a héraklészes Karakas Hedvigre is.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)