Hírek, aktualitások

Kajak-kenu: Közel 50 egyesület a fizikai felmérőn

Szerző: kajakkenusport.hu - 2012. március 08.

image.jpg
Fotók: archív
Az ország minden részéről érkeztek versenyzők a győri Héraklész fizikai felmérőre. A fiú kajakosoknál tarolt Dunafüred, nagyot futott Bodonyi András.

A tervezettnél valamivel később, de a korábbi években megszokott helyen és színvonalon zajlott a Héraklész fizikai felmérő. Nagyjából 50 egyesület, közel 1000 fiatal sportolója vett részt a viadalon. Bár az elmúlt napokban a tavaszias időt kihasználva többen már vízre szálltak, Győrben természetesen még a hagyományos „szárazföldi” fizikai számokban, vagyis futásban, húzódzkodásban, lábemelésben, illetve fekvenyomásban (ez csak az idősebbek számára szerepelt a programban) mérhették össze a tudásukat a gyerek, serdülő és ifjúsági versenyzők.

image.jpg

„Szép időben, jó hangulatú versenyt láttunk, ahol született néhány valóban kiemelkedő eredmény” – mesélte Weisz Róbert. „Néhány hetet csúszott a verseny az eredetileg tervezett időponthoz képest, így valóban ez a mai nap lehet a lezárása a téli felkészülési időszaknak. Mindenki felmérhette, hogyan végezte a munkáját az utóbbi hónapokban, és a tavalyi eredmények alapján azt is láthatja, hogy mennyit sikerült fejlődnie egy év alatt. Közel 50 egyesület jött el, ezek közül 46 pontot is szerzett. Idén is szeretném megköszönni az edzők munkáját, hiszen szokás szerint az ő segítségükkel, versenybírók nélkül bonyolítottuk le a versenyszámokat. Mindenképpen érdemes kiemelni a dunafüredi ifi kajakosok szereplését, hiszen kisajátították maguknak a dobogót. Ez jól mutatja, hogy milyen fantasztikus munka folyik náluk az edző-házaspár, Zsigmond Zsóka és Varga Béla irányításával. És nem mehetünk el szó nélkül a diósgyőri Bodonyi András teljesítménye mellett sem, aki 3636 méterig jutott a Cooper-teszten, ami a felnőtteknél is nagyon jónak számít” – folytatta Weisz Róbert.

A Héraklész fizikai felmérőt az MKKSZ új főtitkára, Ábrahám Attila is meglátogatta, a verseny végén díjat adott át a legjobbaknak.

Az összesített ponttáblázaton a hazai csapat, vagyis a Graboplast Győr végzett az első helyen, a EDF-Démász Szeged, illetve a Lágymányos előtt.

image.jpg

Részletes eredménylista itt.

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 márciusi híreink

Kállai Zoltán az ötödik, a KSI-s Hidvégi Vid (Laufer Béla tanítványa) a hetedik helyet szerezte meg a lólengés fináléjában a tornászok Dohában zajló világkupáján.

Módosul a látvány-csapatsportok támogatását is érintő 1996. évi LXXXI. törvény. Ezzel összhangban megváltozik a látvány-csapatsportok támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) kormányrendelet is.

A KSI SE Kerékpáros Szakosztályának szervezésében 35. alkalommal kerül sor április 7-én, a KSI Kupa országúti kerékpárversenyre. Délelőttre időfutamot, délutánra kritériumversenyt írnak ki a szervezők.

Megjelent a NUPinfo februári száma, a kiadvány honlapunkról letölthető. Főbb témáink közt beszámolunk a MOB közgyűléséről, az Utazás kiállításról, az NSSZ Gáláról, továbbá hírt adunk a fiatalok sportági sikereiről és a TAO-s újdonságokról.

Megkezdte működését az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.).

A hétvégén a férfi kardcsapatnak és a párbajtőröző Boczkó Gábornak nem sikerült olimpiai kvótához jutnia, így a két szakágat csupán egy-egy magyar, a már egy hete kvótát szerzett Szilágyi Áron (kard), illetve Imre Géza (párbajtőr) képviseli majd a londoni olimpián, melyre jelenleg 88 magyar versenyző nevezhető - köztük héraklészes fiatalok.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakot felölelő, látvány csapatsportágakra vonatkozó társasági-adókedvezményt érintő, szakszövetségek, valamint a MOB részére vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

MOL Tehetséggondozásért Díjat kapott a KSI SE mesteredzője, Agócs Mihály. A magyar kajak-kenu sport egyik legsikeresebb nevelőedzője 22 éve dolgozik a KSI-nél, versenyzői több mint 100 magyar bajnoki címet nyertek eddig, és az általa felnevelt kajakosok később a felnőtt mezőnyben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az ország minden részéről érkeztek versenyzők a győri Héraklész fizikai felmérőre. A fiú kajakosoknál tarolt Dunafüred, nagyot futott Bodonyi András. Nagyjából 50 egyesület, közel 1000 fiatal sportolója vett részt a viadalon.

Az öt látványsport mellett a kibővült hatáskörrel rendelkező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is gazdálkodhat a társaságiadó-kedvezményből (TAO) kapott pénzből. A MOB emellett szeretné az utánpótlásprogramokra szánt összegeket átcsoportosítani, hogy a többi sportág is plusz bevételekhez jusson.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakra vonatkozó, társasági-adókedvezményt érintő, látvány csapatsportágakra vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

A Hungexpo területén március 1. és 4. között rendezték az Utazás kiállítást, melyen az olimpia évéhez csatlakozva a sport is jelentősen megmutatkozhatott. A KSI önálló standdal volt jelen a rendezvényen. A kiállításokra mintegy 50 ezer látogató volt kíváncsi.

Tizenhárom cselgáncsozó képviseli a magyar színeket az április végén sorra kerülő cseljabinszki Európa-bajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása lesz. A keretben számítanak a KSI-s Joó Abigélre és a héraklészes Karakas Hedvigre is.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (13)
2012 - február (16)
2012 - január (15)
2011 - december (25)
2011 - november (22)
2011 - október (18)
2011 - szeptember (15)
2011 - augusztus (13)
2011 - július (6)
2011 - június (7)
2011 - március (1)