Hírek, aktualitások

Triatlon: Junior ezüst- és bronzérem a spanyolországi Eb-ről

Szerző: V.F. - 2011. június 30.

image.jpg

Két éremmel zártak a magyar junior-korú triatlonosok a spanyolországi Pontevedrában június 24. és 26. között megrendezett Európa-bajnokságon.

Előzményként a bécsi junior Európa-kupán négy fiú és öt lány is harcolta ki a részvétel jogát.

A spanyol kontinensviadal egyéni számában Dudás Eszter végül ezüst-, Pap Eszter bronzérmet szerzett. A vegyes váltók negyedik és nyolcadik helyen végeztek.

A leányoknál Fuchs Renáta a 13., Horváth Zsanett a 30. lett, Takács Anna nem ért célba. A fiúk mezőnyében az ifjúsági korú Pap Dávid végül a 11., Hankó Gábor a 19., Balogh Máté a 23., Tarnai László pedig a 37. helyen ért célba.

 

Fotók: Triatlon.hu

image.jpg

 

 


Kapcsolódó galéria:


Kapcsolódó linkek:

2011 júniusi híreink

Két éremmel zártak a magyar junior-korú triatlonosok a spanyolországi Pontevedrában június 24. és 26. között megrendezett Európa-bajnokságon.

Szolnokon rendezték az ifik és U23-asok újabb válogatóját, mely után a hazai szövetség elnökség jóváhagyta a zágrábi Eb-re és a július végi brandenburgi ifjúsági vb-re utazó magyar csapatot.

A férfiaknál a KSI szerezte meg az aranyat az öttusa ob váltóversenyében, a nők 3.-ok lettek.

Ismét országos csúcsot döntött a KSI pályabajnok kerekese, Szalontay Sándor.

Honlapunkon is olvasható a Nemzeti Sport Intézet tájékoztató kiadványának májusi száma.

Remekül szerepeltek junior birkózóink a szerbiai kontinensviadalon, melyen Rizmajer György arany-, Lám Bálint és Krasznai Máté bronzérmet szerzett.

Az Országgyűlés június 27-én 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását. Ennek értelmében társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások. A rendszer működtetésében jelentős szerepet kap a Nemzeti Sport Intézet.

Kilenc versenyszámból ötben lett döntős magyar egység az első ifjúsági Európa-bajnokságon. A férfi kétpár és a négyes éremmel zárt.

A kadeteknek kiírt cselgáncs Európa-bajnokságnak Málta adott otthont. A magyar válogatott Polyák Krisztina révén bronzéremmel térhetett haza.

Varasdon a horvát szövetséggel közösen rendezte a magyar szövetség az idei kerékpáros országúti- és időfutam országos bajnokságot. Az ob-n a KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei az utánpótlás-korosztályokban összesen tíz érmet zsebeltek be.

A napokban kezdi szereplését a női kézilabda és az evezős válogatott az ifjúsági korosztálynak kiírt Európa-bajnokságon. A kézilabdázók Csehországban lépnek pályára, az evezősök a lengyeleknél ülnek hajóba a június végi kontinensviadalokon.

Hat kórházban különleges sportegészségügyi ellátásban részesülhetnek a magyar olimpikonok, akik közül 29 magyar versenyző szerzett kvótát Londonra. A kvalifikációban a Héraklész Program sportolói is részt vesznek.

Elnökségi ülést tartott június 17-én a Magyar Olimpiai Bizottság.

Szlovéniában rendeztek Európa-kupa viadalt a hétvégén, ahol Gorjánácz Zsolt, Tóth Krisztián és Szabó Franciska is a dobogó harmadik fokára állhatott.

A héten megkezdte felkészülését a Héraklészes versenyzőkből álló magyar utánpótlás válogatott az év kiemelkedő eseményére, a kazani ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságra.

Szakmai látogatáson járt a Nemzeti Sport Intézetben a Magyar Súlyemelő Szövetség közelmúltban kinevezett új főtitkára, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes súlyemelő, Takács Mária.

A felnőtt kézilabda-válogatottakkal párhuzamosan az utánpótlás-keretek is komoly erőpróbák előtt állnak. Az ifjúságiak Európa-bajnokságra, a juniorok világbajnokságra készülnek.

Június 20-tól 24-ig öt napon keresztül ad otthont Kaposvár a diák korú birkózóink kiválasztó edzőtáborának. A Magyar Birkózó Szövetség szerint az edzőtábor tökéletes és jól időzített alkalom a 15 meghívott lány, illetve a 62 meghívott fiú, fizikai-, illetve képesség-felmérésére.

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U8-as korosztályának (2002-es születésűek) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával a királynék városában, Veszprémben rendezték meg.

Leendő nagy bajnokok első lépéseit láthatják mindazok, akik június 18-án és 19-én ellátogatnak a győri Magvassy-sportcsarnokba, ahol a 4. Serdülő Judo Világkupa küzdelmeire kerül sor.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt táborok pozitív tapasztalataira alapozva a Nemzeti Sport Intézet részéről Dr. Pápai Júliát és Dr. Szabó Attilát kérte fel a felmérésekre két területen: a pszichológiai és a humán biológiai, testalkati vizsgálatok témakörében.

Befejeződött a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a Kingstoni Egyetem és a Nemzeti Sport Intézet együttműködésében végzett, doppinggal kapcsolatos attitűdöket vizsgáló felmérés.

A Sport XXI. Program támogatásával tehetséggondozó táborokat indítanak nyáron a vízilabdázók. Az összetartásokra öt hazai nagyvárosban kerül sor.

Parádésan szerepeltek a KSI SE sportolói a pünkösdi hétvégén: a cselgáncsozó Joó Abigél a lisszaboni világkupán ezüst-, az öttusázó Kasza Róbert a Kreml Kupán bronzérmes helyen zárt

A KSI SE új szakosztállyal bővült: június 8-án megalakult a kézilabda szakosztály. Jelentkezni a (+3620) 661 15 95-ös telefonszámon, Szabó Lászlónénál lehet.

Május végén rendezték az U11 és U12-es korosztályban a XX. Leány Kenguru Kupa és Fiú III. Gyermek Jamboree-t. A legkisebbeknél a lányok Pécsen, a fiúk Sopronban ostromolták a palánkot.

Az áprilisi csillebérci edzőtábor után, május végén nagy megmérettetés várt a Maróczy Géza Központi Sakkiskola tanulóira. Immár 30. alkalommal rendezték a Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivált, mely idén felnőtt nyílt női és férfi bajnokságnak is számított. A kiemelt eseményen – melyet Horváth Tamás nemzetközi mester, a Magyar Sakkszövetség alelnöke rendez – versenytábor formájában részt vettek az iskolai tanulói. Az A- és B-csoportban összesen 21 központi sakkiskolás indult, több mint 200 Élő-pontot gyűjtöttek. A verseny felkészülés volt a június végi országos korcsoportos bajnokságra.

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U9 korosztályának (2001) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával Szombathelyen rendezték június első hétvégéjén.

Az ország különböző településeiről érkező, összesen 74 csapat, közel nyolcszáz versenyzőjének részvételével zajlottak a Sport XXI. Országos Mini Kupa röplabda-torna döntői. A szolnoki eseményen fiúknál és leányoknál, három korosztályban folytak a küzdelmek.


Hírarchivum

2012 - augusztus (2)
2012 - június (3)
2012 - május (5)
2012 - április (30)
2012 - március (45)
2012 - február (42)
2012 - január (36)
2011 - december (41)
2011 - november (47)
2011 - október (41)
2011 - szeptember (45)
2011 - augusztus (42)
2011 - július (31)
2011 - június (29)
2011 - május (4)
2011 - április (4)
2011 - március (9)