Hírek, aktualitások

Torna: KSI-sek a tokiói vébé-keretben

Szerző: tornasport.hu - nupi.hu - 2011. szeptember 30.

image.jpg

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja.

 

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Kállai Zoltán alkotta férfi tornászválogatott kedden szólításon vett részt a Tornacsarnokban a tokiói olimpiai kvalifikációs vb-re való szerdai indulás előtt.
Kovács István vezetőedző tájékoztatása szerint mindenki tudásának megfelelően mutatta be a gyakorlatokat. A világbajnok Berki Krisztián bokája még fáj, így ugrani nem tudott, hiszen a nekifutás nehézséget okozott számára. Lovon a végén egy kisebbet hibázott, gyűrűje és nyújtója megvolt, jóllehet a leugrásokat szivacsgödörben hajtotta végre, hogy ne legyen gond a lábával. Hidvégi Vid mind a hat szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, sehol nem rontott.

A vezetőedző egyébként hétfőn nem módosított az utazó kereten, maradt a korábbiakban kihirdetett csapat. A korábbi sérüléséből felépült Tálas Bence a hétvégi maribori Világkupán kapott volna lehetőséget, de nem gyógyult meg teljesen, így a lábszereket kihagyta.

 

Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője az utazás napján honlapunknak elmondta, bízik abban, hogy tanítványa, Hidvégi Vid finalista lesz lovon a japán városban, azaz a döntőben a vébé első nyolc helyezettje között fog zárni.


A hölgyek szintén a Tornacsarnokban készültek kedden, jóllehet náluk nem volt szólítás. Draskóczy Imre vezetőedző viszont változtatott az utazó csapaton, a múlt heti dániai csapatverseny után Tóth Renáta helyett Szabadfi Szilvia került az együttesbe.  Az utazó vb-csapat: Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya.

 

 

 


Kapcsolódó galéria:


Kapcsolódó linkek:

2011 szeptemberi híreink

Szerdán elutazott a magyar tornász válogatott a tokiói kvalifikációs világbajnokságra. A keretnek a KSI-s Hidvégi Vid és Divéky Luca is tagja. Mint Laufer Béla, a KSI szakvezetője elmondta, Videt lovon döntőbe várja.

Október elsején, sorrendben 5. alkalommal rendezi meg a Budapest Evezős Egyesület és a Budapesti Evezős Szövetség a Népsziget mellett az Öböl Kupa Évadzáró Diákranglista-versenyt. A regattán zárul a A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programja által támogatott, 2011. évi Sport XXI. Diákranglista Versenysorozat is.

E héten rendezik Bakuban az ökölvívók idei felnőtt világbajnokságát. A vébé az olimpiai kvalifikáció jegyében zajlik. A világversenyen a magyar válogatottban fiatal Héraklészesek, KSI-s sportolók is szorítóba lépnek.

Néhány nappal ezelőtt ülést tartott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, amelyen beszámoltak a szövetségi kapitányok, illetve az utánpótlás-válogatottak edzői a nyári világversenyeken történtekről. A megbeszélésen Kemény Ferenc utánpótlás-igazgató javaslatára az elnökség Dr. Horkai Györgyöt kérte fel a férfi utánpótlás válogatottak vezető-edzőjének.

Hétvégén Szegeden rendezték a 112. evezős országos bajnokságot, melyen 20 egyesület több mint másfélezer beülője vett részt. Idén az utánpótlás számára korábban szervezték az ob-t, ezért most több ifjúsági és U23-as korú evezős is hajóba ülhetett a felnőttek ellenében. A szegedi Maty-éren három nap alatt, összesen 44 versenyszámban hirdettek bajnokot.

Szeptember végén Koppenhága látta vendégül az országúti kerékpározás elitjét. A világbajnokságon a felnőttek mellett az U23-asok és az ifik is bringára ültek. Az ifjúsági korosztályúak 170 fős mezőnyében három magyar – köztük két KSI-s – is rajthoz állt, végül mind a középmezőnyben fejezték be a több mint 120 kilométeres viadalt.

Karakas Hedvig visszatért a győztes útra: a Miskolci VSC 57 kilogrammos judósa az Almatiban rendezet Világkupa-viadalon a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI-s Maros Barabara, sérülése után, ötödik hellyel tért vissza a nemzetközi elitbe.

Sárospatakon rendezték szeptember 22. és 25. között a serdülő-korú ökölvívók országos bajnokságát. A KSI fiatal öklözői remekül szerepeltek: öt érmük a csapatok között összesítésben pontverseny-győzelmet eredményezett.

A lengyelországi Dronzkow-ban rendezték a junior korosztály számára kiírt öttusa Európa-bajnokságot. A magyar fiatalok szenzációsan szerepeltek: Demeter Bence, Kovács Sarolta és a női csapat arany-, a női váltó ezüst, a férfi bronzérmes lett.

Tizenegy magyar asztaliteniszező utazik az október 8-án kezdődő gdanski Európa-bajnokságra. A keretben helyet kapott a KSI-s Lakatos Tamás is, aki az egyéni versenyben üti majd a kaucsuklabdát. A Héraklészes játékos, az első ifjúsági olimpián, Szingapúrban a negyedik helyig jutott.

A súlyemelő Nagy Péter bő egy hónappal az ezüstérem megszerzése után Universiade-győztes lett, mivel az első helyezett egyiptomi versenyzőt doppingolás miatt utóbb kizárták. A szencseni érmes emelő korábban Héraklészes sportoló volt.

Megjelent a NUPInfo augusztusi száma, mely pdf-formátumban honlapunkról is letölthető.

Őszi nagyüzem következik az utánpótláskorú atlétáknál. A korosztály versenynaptárát serdülő ob, gyermek csb és terematlétikai viadal színesíti. A rendezvények támogatásában a Nemzeti Sport Intézet (NSI) jelentős részt vállal.

Rijekában rendezték az ifjúsági korosztály számára kiírt vízilabda kontinensviadalt. Az Eb-n az U17-es magyar fiú-válogatott az 5. helyért vívott összecsapáson a szerb együttes ellen 9-10-re veszített, így végül a hatodik helyen zárt.

Szeptember 16-án ismét megnyitotta kapuit a Merkapt Maraton Sportközpont, ahol immár kilencedik alkalommal került sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra. A helyszínen 95 kipróbálható sportág várta az érdeklődőket, és az előző rendezvényeken már hagyományos esőzés helyett végre ragyogó időben nyílt alkalom a sportágválasztásra.

A magyar férfi tornászválogatott Berki Krisztián kivételével Portugáliában edzőtáborzott, Sangalhosban az utolsó napon portugál-magyar összecsapásra került sor. A magyarok közt szerekhez lépett Hidvégi Vid, aki remek lógyakorlatot mutatott be. A hölgyek Dániában "léptek fel".

Sportszakember-továbbképzést szervezett a NEFMI Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) szeptember 20-ra. A Hotel Arénában rendezett eseményen Lukács Zsuzsanna, az NSI főigazgató-helyettese a társasági-adókedvezmény sportos vonatkozásairól tartott előadást.

Vasárnap befejeződött Plovdivban a 29 ország mintegy 400 evezősét számláló evezős Európa-bajnokság. Összesen egy ötödik, egy hatodik, két hetedik és egy tízedik hely az Eb magyar mérlege. A regattán Héraklészes evezősök is rajthoz álltak.

Minden dicséretet megérdemel a kajak-kenus utánpótlás: 69 érmet nyert a magyar csapat Lengyelországban, az Olimpiai Reménységek Versenyén. A néhány évvel ezelőtt még cseh-szlovák-lengyel-magyar négyes találkozónak számító viadalból mára igazi világtalálkozó lett. Idén 19 ország versenyzői neveztek, köztük németek, angolok, franciák, portugálok vagy éppen dánok.

Második helyen végzett női válogatottunk a trieszti junior vízilabda világbajnokságon. Mint Kelemen Attila szövetségi kapitány fogalmazott: „ez a jövő csapata, ezekre a lányokra lehet jövőt építeni.“ A vébét a spanyolok nyerték.

A Csillagprogramos Módos Péter ötödik helyével kvótát szerzett a londoni olimpiára az isztambuli birkózó világbajnokságon. Kvótát érő helyen, másodikként zárt a korábbi Héraklészes Sastin Marianna is.

Az öt kiemelt látványcsapatsportág egyesületei 10-15 milliárd forint közötti igényt nyújtottak be a társaságiadó-kedvezményből kérhető támogatásokra - jelentette ki Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában.

Több mint 90 sportágat próbálhatnak ki a mozogni vágyó gyerekek és felnőttek a hétvégi IX. Budapesti Nagy Sportágválasztón – jelentették be a szervezők a szerdai sajtótájékoztatón. A rendezvényt pénteken és szombaton 9-től 17 óráig tartják meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban. A részvétel mindenki számára ingyenes.

Szerdán elutazott a magyar evezőscsapat a bulgáriai Plovdivba, a felnőtt Európa-bajnokságra, melyen kizárólag olimpiai számokban rendeznek futamokat. A magyar kontingest 5 egység 11 versenyzővel képviseli, köztük több U23-as, Héraklészes versenyző. Az Eb-n derül ki az is, hogy Szeged, azaz Magyarország rendezheti-e a 2013-as kontinensviadalt.

A triatlon népszerűsítése céljából szervez nyílt napot szeptember 25-re az Uniqa Team Újbuda SE Triatlon Szakosztálya és a Mozgásvilág.hu Virtuális Sportklub a budai Sportmax1-be. Az ingyenes sportnapon résztvevők együtt úszhatnak és futhatnak Kuttor Csaba Európa-bajnok olimpikonnal, Dudás Eszter ifjúsági olimpiai bajnokkal és Király Kristóf junior világbajnoki bronzérmes triatlonistával.

Fontos dátumhoz érkezett a látvány-csapatsportok támogatása. Az egyesületeknek ma (szeptember 15-ig) kell elküldeniük a sportági szakszövetség részére a támogatási adatlapot. A sportági szakszövetségek illetve a Magyar Olimpiai Bizottság szintén a mai napig kell, hogy elküldje a Nemzeti Sport Intézet, mint felügyelő szerv részére a támogatási adatlapot.

„Az edzéstudomány az olimpiai felkészülés, az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport szolgálatában”- címmel rendezi ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. Az október 27-28-án, Pécsen megrendezésre kerülő edző-továbbképzésre az NSI kutatói, szakemberei is készülnek. Az előzetesen elfogadott tervek alapján munkatársaink 8 előadást tartanak majd.

Kiválóan teljesít a magyar válogatott az oroszországi felnőtt öttusa világbajnokságon. Moszkvában Kasza Róbert a KSI-t képviseli, a nyolc sportolóból 4 korábbi, 4 jelenlegi Héraklészes áll rajthoz. A magyar mérleg 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem. Az alábbiakban a Magyar Távirati Iroda részletes beszámolói olvashatóak.

Szombaton rendezték meg a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti fináléra. A férfiaknál a KSI-s Hidvégi Vid, a nőknél Csillag Tümde nyerte Swietelsky-Vasúttechnika Kupát.

Kovács Zsófia szombaton ezüstérmet szerzett az U23-asok között a Pekingben zajló triatlon-világbajnokságon. Kovács kitűnő szereplése után Pap Eszter szállította a következő szép eredményt Pekingből, ő 4. helyen ért célba.

Elkészült a testnevelés tantárgy szöveges értékelésének segédanyaga. A szakmai anyagot - mely honlapunkról letölthető - a tatai Kőkúti Általános Iskola testnevelőtanára, Kőhalmi Zoltánné készítette.

Ülést tartott szeptember 9-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A grémium megbeszélésén részt vett Dr. Szabó Tamás NSI-főigazgató, a MOB alelnöke is. A napirendi témák között az utánpótlás is szerepelt: beszámoló hangzott el a törökországi EYOF-szereplésről.

Szeptember 10-én szombaton 13.15-kor a Sport1 Televízió műsorán bemutatkozik a Hajime Judo Magazin, az olimpiai sportágak között egyedülálló kezdeményezés történelmi esemény lesz a hazai judósport számára. A műsor révén - várhatóan - a héraklészes és KSI-s sportolók is is bemutatást nyernek.

Az idei junior és U23-as súlyemelő Európa-bajnokságon nyolc magyar - köztük öt junior és három U23-as - versenyző vesz részt. A vasárnap kezdődő kontinensviadalt Bukarestben rendezik.

Akárcsak a júliusi angliai Európa-bajnokságon, a ma kezdődő moszkvai öttusa-világbajnokságon is elsősorban az olimpiai kvótaszerzés a magyar csapat célja. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emellett érmeket, köztük aranyat is vár az orosz fővárosban. A vébén Kasza Robi is rajthoz áll.

Csak úgy, mint a tavalyi budapesti triatlon vb-n, idén is betétfutammal, az aquatlon versennyel kezdődött a Dextro Energy Triathlon - ITU World Championship Series 2011-es zárófordulója. Dobogós helyezéssel kezdte szereplését a magyar csapat Kínában, a héraklészes Pap Eszter a juniorok között harmadikként ért célba.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb állomása volt az augusztusi párizsi világbajnokság, amelyet követően a legfrissebb világranglistán továbbra is hat magyar judóst jegyeznek a legjobb tíz között. Köztük van néhány Héraklészes is, na meg Joó Abigél, a KSI judokája is...

Bacskai Balázs, a 69 kg tavalyi Európa-bajnoka két sima győzelemmel megnyerte a Bécsújhelyen rendezett ökölvívó Nemzetek Kupáját. A fiatal Héraklészes sportolót a a torna legjobbjának is megválasztották.

Tájékoztató jelent meg a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján, az I. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokkal kapcsolatosan. Az osztrák olimpiai város világelső lesz, ugyanis egyetlenegy város sem rendezett mindezidáig három olimpiát. Innsbruck megelőzi még Londont is, amelyik ugyancsak jövőre fog büszkén utalni a háromszori rendezésre, természetesen az 1908., 1948. és 2012. évi Nyári Olimpiai Játékok rendezésére.

Biatovszki Mira aranyérmet nyert hétfőn a siketek sportlövő Európa-bajnokságán Münchenben. A Héraklészes fiatal hölgy tavaly, a légfegyveres Európa-bajnokságon negyedik helyezést szerzett a junior leány légpuskások között.

Bledben rendezték a felnőtt, kvalifikációs evezős világbajnokságot. A magyar keretben több fiatal, héraklészes sportoló is lehetőséget kapott. A csapat legnagyobb sikerét a Simon Béla, Juhász Adrián páros hozta, a korábbi U23-as vb-második egység, idei 11. helyezésével kvótát szerzett a jövő évi londoni olimpiára.

Görögországban rendezték a 16. alkalommal kiírt férfi junior vízilabda világbajnokságot. A voloszi tornát a magyar válogatott a nyolcadik helyen fejezte be. A vébé "legjei" közé két fiatal magyar játékost is beválasztottak.

A szombathelyi Arena Savariában rendezték augusztus végén a kadet birkózó világbajnokságot. A 16-17 esztendősök nemzetközi seregszemléjén a magyar válogatott derekasan helyt állt: 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet valamint több 5. és 7. helyezést szerzett.

A pálya országos bajnokságot a Millenáris betonteknőjében augusztus utolsó napjaiban rendezték meg. A KSI Schwinn-Csepel SE kerekesei a különböző korosztályokban összesen 32 érmet szereztek; a klub az egyesületek éremtáblázatán második lett a BVSC mögött. A KSI kerekesei közül kiemelkedik Szalontay Sándor, Bedike Marcell és Tóth Barnabás teljesítménye.

Verrasztó Gabriella Héraklész sportági vezető kíséretével vett részt a magyar csapat az idei triatlon ifjúsági Európa-bajnokságon. A franciaországi, tours-i korosztályos kontinensviadalon kitűnő teljesítményt nyújtva dobogóra állhatott mind a női, mind a férfi válogatottunk. Hosszú évek óta nem volt ilyen sikeres ifjúsági csapatunk, hogy mind a lányok, mind a fiúk éremmel térhettek haza.


Hírarchivum

2012 - augusztus (2)
2012 - június (3)
2012 - május (5)
2012 - április (30)
2012 - március (45)
2012 - február (42)
2012 - január (36)
2011 - december (41)
2011 - november (47)
2011 - október (41)
2011 - szeptember (45)
2011 - augusztus (42)
2011 - július (31)
2011 - június (29)
2011 - május (4)
2011 - április (4)
2011 - március (9)