Hírek, aktualitások

Konferencia: Az utánpótlás-nevelés és a tehetséggondozás is központi témája volt a MET ötödik kongresszusának

Szerző: NSI - NEFMI - 2011. október 29.

image.jpg

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

 

A konferencia előadói és együttműködő partnerei, a Magyar Sporttudományi Társaság, a MOB, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárságának felügyelete alatt működő Nemzeti Sport Intézet (NSI), valamint a sportszakember képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények. A szimpózium első napján az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport kérdései szerepeltek napirenden, másnap az olimpiai felkészülés témakörében üléseztek a résztvevők.

 

Az NSI részéről előadást tartott Lukács Zsuzsanna, Dr. Géczi Mariann, Lehmann László, Dr. Pápai Júlia, Tróznai Zsófia, Velenczei Attila - aki üléselnöki teendőket is ellátott - valamint Kovács Árpád.

 

A nyitónapon Czene Attila sport-szakállamtitkár, a zárónapon Molnár Zoltán MOB-főtitkár előadására is sor került.

 

A két nap során - mint Dr. Ormai László zászavában összegezte - mintegy 100 előadó és társszerző előadásában összesen 60 előadás hangzott el.

 

NSI-s előadások:

Lukács Zsuzsanna, Géczi Mariann (NS): Látvány-csapatsport támogatás hatása az utánpótlás-nevelésre

Pignitzky Dorottya (NSI- Sport XXI. program): A Sport XXI. tehetséggondozó program állami támogatásának felhasználási szerkezete

Lehmann László (NSI – Sportiskolai program): A sportiskolai rendszer akciókutatás-sorozata

Kovács Árpád, Velenczei Attila (NSI- KIO): A sport helye a magyar társadalom szabadidős struktúrájában

Velenczei Attila, Kovács Árpád (NSI – KIO): A magyar társadalom sportolási szokásrendszere nemzetközi összehasonlításban

Velenczei Attila, Géczi Gábor, Szabó Tamás (NS): Motoros próbarendszerek az utánpótláskorú sportolók körében

Pápai Júlia, Tróznai Zsófia (NS), Négele Zalán (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola): Elit utánpótláskorú férfi sportolók testfelépítése

Tróznai Zsófia, Pápai Júlia (NSI): Utánpótláskorú kézilabdázók testszerkezete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Mintegy 150 résztvevője volt a sportiskolai igazgatók első alkalommal rendezett országos értekezletének, melynek egyik fő témája a Sportiskolai program működésének monitoring-programja volt. A Magyar Sport Házában, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) által szervezett szerdai rendezvényre meghívást kaptak a programban szereplő sportiskolák vezetői, kapcsolattartói.

A tatabányai Dózsa György Általános Iskolában regionális sportszakmai konferenciát tartottak október 14-én. Az eseményen a Nemzeti Sport Intézet képviseletében Lehmann László, a Sportiskolai program pedagógiaicsoport-vezetője "Utánpótlás-sportolók gondozási rendszere" címmel tartott előadást. Az NSI programvezetőjének következő előadására szerdán a Magyar Sport Házában kerül sor.

A Sportiskolai programban résztvevő közoktatási típusú sportiskolák (sportiskolai módszertani központok és sportiskolai követőiskolák) vezetői és szakmai kapcsolattartói számára országos szakmai értekezletet tart a Nemzeti Sport Intézet 2011. október 19-én, szerdán, 10-12 óra között a Magyar Sport Háza I. emeleti konferenciatermében.

Az egri Bitskey Aladár 50x21 méteres, 8 pályás fedett uszodában a Magyar Olimpiai Akadémia, Eger Város Önkormányzata és a Eger Thermál Kft.rendezésében került sor az olimpiai iskolák hagyományos úszóversenyére. A résztvevők közt több sportiskola diákja is vízbe ugrott.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)