Hírek, aktualitások

Sportiskolák: Olimpiai iskolák úszóversenyét rendezték Egerben

Szerző: mob.hu - nupi.hu - 2011. október 09.

image.jpg

Fotó: mob.hu

 

Az egri Bitskey Aladár 50x21 méteres, 8 pályás fedett uszodában a Magyar Olimpiai Akadémia, Eger Város Önkormányzata és a Eger Thermál Kft.rendezésében került sor az olimpiai iskolák hagyományos úszóversenyére. A résztvevők közt több sportiskola diákja is vízbe ugrott.

 

„A verseny célja az olimpiai eszme erősítése, tisztelgés az úszás olimpiai bajnokainak és az iskolák közötti kapcsolatok erősítése” - mondta Jakabházyné Mező Mária a verseny szervezője. A versenyzőket és a versenybírókat Rázsi Botond polgármester-helyettes köszöntötte, majd a résztvevők tisztelegtek a közelmúltban elhunyt Dr. Székely Ferenc emlékére.

 

A verseny befejezése után a Zuglói és a Pesterzsébeti Hajós Alfréd iskola tanuló megkoszorúzták Bitskey Aladár mellszobrát.

A 16 versenyszám összetett végeredménye:

Általános iskolák:
1. Csik Ferenc Ált. Isk.Budapest 113, 2. Kemény Ferenc Sportisk. Eger 99, 3. Hajós Alfréd Ált.Isk. Gödöllő 84, 4. Zuglói Hajós Alfréd Isk. 80, 5. Szent-Györgyi Albert Isk.Bpest 62, 6. Csanádi Árpád Sportisk. Bpest 56, 7. Grosics Gyula Sportisk.Bpest 55, 8. Kolonics György Isk. Budafok 39, 9. Papp Bertalan Isk. Ószőlő 28, 10. Hajós Alfréd Isk. Pesterzsébet 12, 11. Mező Ferenc Isk. Mezőkövesd 7

Középiskolák:
1. Csik Ferenc Gimnázium Budapest 119, 2. Gárdonyi Ciszterci Gimn. Eger 107, 3. Csanádi Árpád Gimn. Budapest 98


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Mintegy 150 résztvevője volt a sportiskolai igazgatók első alkalommal rendezett országos értekezletének, melynek egyik fő témája a Sportiskolai program működésének monitoring-programja volt. A Magyar Sport Házában, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) által szervezett szerdai rendezvényre meghívást kaptak a programban szereplő sportiskolák vezetői, kapcsolattartói.

A tatabányai Dózsa György Általános Iskolában regionális sportszakmai konferenciát tartottak október 14-én. Az eseményen a Nemzeti Sport Intézet képviseletében Lehmann László, a Sportiskolai program pedagógiaicsoport-vezetője "Utánpótlás-sportolók gondozási rendszere" címmel tartott előadást. Az NSI programvezetőjének következő előadására szerdán a Magyar Sport Házában kerül sor.

A Sportiskolai programban résztvevő közoktatási típusú sportiskolák (sportiskolai módszertani központok és sportiskolai követőiskolák) vezetői és szakmai kapcsolattartói számára országos szakmai értekezletet tart a Nemzeti Sport Intézet 2011. október 19-én, szerdán, 10-12 óra között a Magyar Sport Háza I. emeleti konferenciatermében.

Az egri Bitskey Aladár 50x21 méteres, 8 pályás fedett uszodában a Magyar Olimpiai Akadémia, Eger Város Önkormányzata és a Eger Thermál Kft.rendezésében került sor az olimpiai iskolák hagyományos úszóversenyére. A résztvevők közt több sportiskola diákja is vízbe ugrott.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)