Hírek, aktualitások

Videokonferencia: Szabó Tamás az utánpótlásról adott elő

Szerző: nssz.hu - nupi.hu - 2011. október 20.

image.jpg

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

 

Az NSI vezetője a SportTudás Egyeteme konferencia-sorozat „Magyar utánpótlás fejlesztésének lehetőségei”- című állomásán „Hazai utánpótlás-nevelés problémái” címmel tart előadást.

 

„Mi, sportban tevékenykedők mindannyian tisztában vagyunk azokkal a problémákkal, amelyekkel meg kell birkózni az utánpótlásnak. Bízom benne, hogy az év végén átalakuló sportirányítás sokat segít majd ezeknek a problémáknak a megoldásában” – nyilatkozta Szabó Tamás a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának az előadása után.


Györfi János, a Nemzeti Sportszövetség stratégiai főtanácsadója úgy gondolja, hogy újabb sikeres konferenciát bonyolítottak le, amely ősszel már a második volt a SportTudás Egyeteme sorozatban.

 

Dr. Szabó Tamás, a videokonferencia után - a MOB-alelnök a TF-en csatlakozott az eseményhez - zárszót mondott a sportiskolai igazgatóknak első ízben rendezett értkezletén a Magyar Sport Házában. Videokonferenciás élményeit megosztva hangsúlyozta a kezdeményezés, a hét helyszín összekapcsolásának jelentőségét.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Mintegy 150 résztvevője volt a sportiskolai igazgatók első alkalommal rendezett országos értekezletének, melynek egyik fő témája a Sportiskolai program működésének monitoring-programja volt. A Magyar Sport Házában, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) által szervezett szerdai rendezvényre meghívást kaptak a programban szereplő sportiskolák vezetői, kapcsolattartói.

A tatabányai Dózsa György Általános Iskolában regionális sportszakmai konferenciát tartottak október 14-én. Az eseményen a Nemzeti Sport Intézet képviseletében Lehmann László, a Sportiskolai program pedagógiaicsoport-vezetője "Utánpótlás-sportolók gondozási rendszere" címmel tartott előadást. Az NSI programvezetőjének következő előadására szerdán a Magyar Sport Házában kerül sor.

A Sportiskolai programban résztvevő közoktatási típusú sportiskolák (sportiskolai módszertani központok és sportiskolai követőiskolák) vezetői és szakmai kapcsolattartói számára országos szakmai értekezletet tart a Nemzeti Sport Intézet 2011. október 19-én, szerdán, 10-12 óra között a Magyar Sport Háza I. emeleti konferenciatermében.

Az egri Bitskey Aladár 50x21 méteres, 8 pályás fedett uszodában a Magyar Olimpiai Akadémia, Eger Város Önkormányzata és a Eger Thermál Kft.rendezésében került sor az olimpiai iskolák hagyományos úszóversenyére. A résztvevők közt több sportiskola diákja is vízbe ugrott.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)