Hírek, aktualitások

Sportiskolák: Regionális sportnap és fórum Nyíregyházán

Szerző: nupi.hu - 2011. november 07.

 

image.jpg

 

Regionális sporttalálkozót és sportszakmai fórumot szervez az ország keleti régiójában található közoktatási és egyesületi típusú sportiskolák részére a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona november 11. és 12.-én. A programban szerepel többek közt Lehmann László NSI Pedagógiaicsoport-vezető, Dr. Géczi Gábor, egyetemi adjunktus, jégkorong héraklészes sportági vezető és Farkas Tibornak, a MOB szakmai munkatársának egy-egy előadása is. A szervezők a versenyeket úszásban, fiú kézilabdában, lány röplabdában, és fiú labdarúgásban hirdették meg.

 

Az eseményen Lehmann László, a Nemzeti Sport Intézet Sportiskolai programvezetője "A sportiskolák új rendszere" címmel fog előadást tartani. Ismertetőjében bemutatja a sportiskolai rendszer elemeit, a köznevelési és az egyesületi jellegű sportiskolai típusok különböző formációit, továbbá tájékoztatást ad a sportiskolai rendszert érintő akciókutatás menetéről.

image.jpg

 

A verseny rendezője: Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona

A konferencia és a verseny célja: Az iskolák naprakész általános és szakmai információkhoz juttatása, a sportiskolák közötti kapcsolatok ápolása, az egyes sportágak népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása

A konferencia helyszíne: Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és

Gyermekek Átmeneti Otthona 4400 Nyíregyháza, Ungvár stny. 22.

A konferencia időpontja: 2011. november 11. Péntek, 15.30.

A versenyek időpontja: 2011. november 12. Szombat 10.00

A versenyek helyszínei: Úszás és röplabda - Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona 4400 Nyíregyháza, Ungvár stny. 22.

Kézilabda – Bem József Általános Iskola, 4400. Nyíregyháza, Epreskert u . 10..

Labdarúgás – Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskola, 4400. Nyíregyháza, Dugonics u. 10.

A rendezvény elnöke: Szondy György Címzetes Igazgató

Támogatók: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága, VDSE, SIOSZ, NSI

Résztvevők: A nevező sportiskolák tanuló

Nevezés: Arany DSE, 4400 Nyíregyháza, Ungvár stny. 22.

Telefon, fax: 42/447-222; 42/447-308

e-mail: iskola@aranyj-nyh.sulinet.hu

Nevezési díj nincs!

 

Érdeklődni: Kiss Lászlóné igh.: 06306272864, kissnemagi@gmail.hu; Dallos Sándorné mk.vez.: 06309134907

A versenyen az adott sportág, országos versenyszabályai érvényesek!

 

A szervezők kérik az edző kollégákat, hogy az általános szabályoknak megfelelően a résztvevő tanulók érvényes orvosi igazolásának meglétéről gondoskodjanak! A tanulók a korosztálynak megfelelő életkort diák, vagy személyi igazolvánnyal, vagy az intézmény vezetőjének aláírásával ellátott összesítő névsorral igazolják!

A tanulók által hozott értéktárgyakért felelősséget nem vállalnak!

 

image.jpg

 

2011. november 11. – Sportszakmai fórum

 

Helyszín: Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona

4400 Nyíregyháza, Ungvár stny. 22.

1430 – 1500 Regisztráció

  • 1500 – 1530 Előadások
  • 1615 – 1630 Szünet
  • 1630 – 1645 Sportbemutató
  • 1645 – 1725 Előadások

 

Előadások, prezentációk

 

15.00 - Köszöntő – Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetésének képviselője

 

15.10 -  Kiss Lászlóné, AJG igh. - Az AJG  bemutatása

15.20 - Dallos Sándorné, AJG mk.vez. - A közoktatási típusú sportiskolai rendszer kiépítése az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában

 

15.35 - Lehmann László, NSI, sportiskolai program. vez. – A közoktatási és egyesületi típusú  sportiskolák jelene és jövője

 

15.55 - Farkas Tibor, MOB főmunkatárs – Akadémiai rendszerű utánpótlás-nevelés

 

16.45 - Dr. Soós Csaba, tanszékvezető egyetemi docens , Semmelweis Egyetem – A 6-10 éves korú gyermekek felkészítése a versenysportra

17.05 - Dr. Géczi Gábor, egyetemi adjunktus, Semmelweis Egyetem - Tehetséggondozás

17.25  - Zárszó – Románné Balogh Gizella, az AJG Igazgatónője

Szünetben – pogácsa, kávé, üdítő

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 novemberi híreink

A Magyar Sporttudományi Társaság Sporttáplálkozási Szakbizottsága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Edzõk Társasága és a Coca-Cola TESTÉBRESZTÕ, "Hidratáció a klinikai és a sportági gyakorlatban" címmel szervez konferenciát a Magyar Sport Házában december 7-én.

A Nemzeti Sportszövetség és Nemzeti Erõforrás Minisztérium Sportért Felelõs Államtitkársága közös szervezésű első digitális konferenciájára december elsején, a Magyar Sport Házában kerül sor. Téma: a Kooperációk és szinergiák a megváltozó magyar sportban. Az előadások mellett sportszakmai kerekasztal beszélgetésre is sor kerül. Az előadók közt Dr. Szabó Tamás, NSI-főigazgató is szerepel.

Az Országgyűlés Sport és turizmusbizottságának szerdai ülésén a magyar utánpótlás-nevelés is napirendre került. A Magyar Sport Házában tartott megbeszélésen az utánpótlás helyzetéről, eredményeiről, a Nemzeti Sport Intézet munkájáról Dr. Szabó Tamás főigazgató, a MOB alelnöke tartott előadással egybekötött tájékoztatást.

Szerdán mutatták be a "Hogyan Válasszak sportágat" című könyv második kiadását. A sajtótájékoztatón Nagy János szerkesztő mellett megjelent többek közt Czene Attila államtitkár, Molnár Zoltán MOB-főtitkár, Dr. Szabó Tamás, NSI-főigazgató és Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Nagyszabású szakmai konferenciát szervez a MediaBook Kiadó – az utanpotlassport.hu kiadója – az utánpótlássportról, az utánpótlás-nevelésről, annak legégetőbb kérdéseiről azzal a szándékkal, hogy a témakörök legjelesebb hazai szakértőinek bevonásával segítséget nyújtson a fiatal sportolók felkészítésével foglalkozók számára mindennapi munkájukhoz. A konferencia keretében a résztvevők számára lehetőség nyílik kérdéseket intézni az előadókhoz, s aktív szerepelt vállalhatnak az úgynevezett kerekasztal-beszélgetések közben is. Az esemény egyik támogatója a Nemzeti Sport Intézet.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete és az ELTE Sport Kft. a Nemzeti Sport Intézet (NSI) közreműködésével szakmai konferenciát szervezett az „Oktatás a Sportban – Sport az Oktatásban” címmel. Az eseményen a testnevelés és az iskolai sport témakörén belül, a sport- és az oktatásfejlesztés, a sportiskolák kerültek középpontba. Az NSI részéről előadást tartott Lehmann László, moderátori feladatokat az előadó mellett Dr. Szabó Attila és Velenczei Attila látott el.

A jövőben a doppingdílerekre is lecsapnak a hatóságok, ha a parlament elfogadja a büntető törvénykönyv módosítását - hangsúlyozta Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a Magyar Antidopping Csoport konferenciáján. Czene Attila sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar soros uniós elnökség idején három évre szóló doppingellenes munkatervet dolgoztak ki.

Oktatás a sportban - sport az oktatásban II. címmel újabb konferencia kerül megrendezésre. A szakmai összejövetel témája a sport- és az oktatásfejlesztés közös feladatai lesznek. Az esemény az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetében, az ELTE SPORT Kft. szervezésében valósul meg november 17-én. A rendezvényen az NSI ismét képviselteti magát.

Két napos regionális sporttalálkozót és sportszakmai fórumot tartott az ország keleti régiójában található, közoktatási és egyesületi típusú sportiskolák részére november 11. és 12. között a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona. A rendezvényt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság háttérintézményeként működő Nemzeti Sport Intézet (NSI) is támogatta. Az NSI részéről Lehmann László Sportiskolai programvezető adott elő.

Az Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona szervezésében megvalósuló kétnapos, regionális Sportiskolák Napja alkalmával, a pénteki fórumot szombaton a fiatalok összecsapásai követték. Az ország keleti régiójának sportiskolásai négy sportágban mérkőztek.

Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta a látvány-csapatsportágak támogatását ösztönző, Magyarország által beterjesztett társasági adókedvezményeket. Ma megjelenő sajtóközleményében az EB jelezte: a magyarok által kidolgozott új finanszírozási eljárás közérdekű célt szolgál és az unió számára teljes mértékben elfogadható.

Kétnapos tanfolyamot szervez a Magyar Antidopping Csoport. November 16-án és 17-én a Magyar Sportok Házában a képzésre jelentkezők minden fontos információt megtudhatnak a doppingolás történetéről, a szerek típusairól, a várható hatásokról és egészségügyi következményekről, a magyar doppingellenes programról, a jogi szabályozásról, az ellenőrzésről, a minták analíziséről, a táplálék-kiegészítők veszélyeiről és a londoni olimpia előtti felkészülésről.

Regionális sporttalálkozót és sportszakmai fórumot szervez az ország keleti régiójában található közoktatási és egyesületi típusú sportiskolák részére a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola november 11. és 12.-én. A programban szerepel többek közt Lehmann László NSI Pedagógiaicsoport-vezető előadása is.

Egerben és Békéscsabán tart november 3-án előadást a társaságiadó sportra vonatkozó támogatási lehetőségeit illetően Lukács Zsuzsanna, a Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettese. A kedvezmény a látvány-csapatsportokkal kapcsolatos.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)