Hírek, aktualitások

Ökölvívás: NSI-s előadások a sportági továbbképzésen, Tatán

Szerző: nupi.hu - 2011. december 15.

image.jpg

Háromnapos szakmai ökölvívó edző-továbbképzésre kerül sor Tatán. A Nemzeti Sport Intézet keretei között működő Sport XXI. program által támogatott eseményen az intézet vezetői, munkatársai is előadást tartanak. Az előadásokban és a szekciómunkában kiemelt szerepet kap az utánpótlás-nevelés lehetőségének elemzése az ökölvívásban.


 

Dr. Szabó Tamás, NSI-főigazgató, a MOB alelnöke az új sporttörvényi szabályozásnak megfelelő, sportirányításban várható változások mellett a Héraklész program 2012-es szervezeti felépítéséről, idei zárásával és jövő évi kezdésével kapcsolatban tart előadást, a programot elhelyezve a hazai utánpótlás-nevelés rendszerében. Pignitzky Dorottya osztályvezető a Sport XXI. programról ad át hasonló témában értékes információkat, míg Dr. Szabó Attila tudományos tanácsadó „Sportpszichológia a teljesítményfokozásban” – címmel tart prezentációt a jelenlévő ökölvívó szakembereknek.

 

A péntektől vasárnapig tartó továbbképzésen az előadók között szerepel még többek közt Szabó Bence, a MOB szakmai igazgatója, Dr. Csötönyi Sándor MÖSZ-elnök, továbbá Szántó Imre, Kovács László, Farkas József, Dr. Bakanek György, Dr. Tiszeker Ágnes, Ch Gáll András, Szuknai Zsuzsanna, Dr. Végh József, Szakos József, Kincses Ferenc, Nacsa József, Kovács László, Dr. Barta Csaba, Kovács Péter valamint Schaffer Tamás.

A témakörök közt terítékre kerül az utánpótlás-nevelés mellett pedagógia, pszichológia, terhelésélettan, női ökölvívás, dopping, táplálkozás, edzéselmélet, valamint nemzetközi kitekintés.

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 decemberi híreink

Alapításának tízéves jubileumát ünnepelte az egri városháza dísztermében az Egri Városi Sportiskola. A 2001-es „születésű” EVSI évfordulóján az NSI részéről jelen volt Lehmann László Sportiskolai programvezető mellett Lukács Zsuzsanna főigazgató-helyettes is.

Az NSI által támogatott sportpszichológiai előadássorozat negyedik és idén egyben utolsó előadását tartotta meg dr. Szabó Attila december 9-én az Nemzeti Sport Intézet tárgyalóban.

Steiner László, a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója a keddi héraklészes értekezleten, lehetőségként kínálta az általa vezetett oktatási intézményben való tanulást, ahol az egyéni tanrendet is alakítva élsportolói osztályt működtetnek, a sportiskolai rendszerhez kívánnak csatlakozni.

Előreláthatólag nyolcszázmillió forintos pályázatot ír ki az Új Széchenyi Terv keretében a fiatalok egészségre, sportos életmódra való nevelése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Sajtótájékoztatón Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó kifejtette, hogy az Európai Uniótól származó összeg egyik fele módszertani-szakmai anyagok készítésével nyerhető el, míg a másikat országos sportrendezvényekre lehet majd fordítani.

Megjelent a Nemzeti Sport Intézet tájékoztató kiadványának, a NUPinfo-nak a novemberi száma, mely honlapunkról letölthető. Főtt témái: Sportbizottság előtt az utánpótlás; Konferencia: Sport az oktatásban - oktatás a sportban II.

Háromnapos szakmai ökölvívó edző-továbbképzésre kerül sor Tatán. Az NSI keretei között működő Sport XXI. program által támogatott rendezvényen az intézet vezetői, munkatársai is előadást tartanak. Az eseményen kiemelt szerepet kap az utánpótlás-nevelés.

Schmitt Pál szerint a 2011-es év mérföldkő a magyar sport történetében, hiszen olyan új sporttörvényt fogadott el az Országgyűlés, amely óriási lehetőséget és egyben óriási felelősséget ad a Magyar Olimpiai Bizottságnak – a köztársasági elnök ezt a MOB szombati közgyűlésén megtartott beszédében mondta el.

„Pszichológia a sportban” címmel tart előadássorozatot az NSI tudományos tanácsadója, Dr. habil. Szabó Attila. Az edzőknek, sportoktatóknak kiírt, térítésmentes előadásokra idén eddig három alkalommal került sor, az idei záró esemény december 9-én „Verseny előtti szorongás: megfigyelés és mérés” címmel.

Kétnapos szövetségi főtitkári értekezletet tart a Tatai Edzőtáborban a Nemzeti Sportszövetség és a NEFMI Sportért Felelős Államtitkársága. A konferencia témáját a magyar sport szervezeti és koncepcionális kérdései adták. A nyitónapon Dr. Szabó Tamás NSI-főigazgató és Lukács Zsuzsanna főigazgató-helyettes is előadást tartott.

Az eddigi öt helyett január 1-jétől egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) irányítja a magyar sportéletet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. A sporttörvény erről rendelkező módosítását hétfőn fogadta el a parlament, szigorítva egyúttal a doppingszabályokat.

A Nemzeti Sport Intézet támogatásával zajló őszi utánpótlás szakmai napok utolsó állomása Csurgó volt. A Zákányi Bálint régiót Baranya, Somogy és Zala megye alkotja. A szakmai továbbképzésen a 35 testnevelő tanár, edző hasznos és értékes előadásokat, bemutatókat láthatott, hallhatott.

Bardóczy Gábor, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztályának vezetője Berényi Jánossal, a Nemzeti Sportszövetség alelnökével közösen nyitotta meg és köszöntötte a NEFMI és az NSSZ által közösen szervezett digitális konferencia résztvevőit és az interneten érdeklődőket. A konferencia előadói között Szabó Tamás NSI-főigazgató is szerepelt.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)