Hírek, aktualitások

Sportiskolák: Tanulási lehetőség fiatal sportolóknak a budai, egykori "Dianában"

Szerző: nupi.hu - 2011. december 15.

image.jpg

Steiner László, a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium – korábban Diana Gimnázium – igazgatója a héraklészes fiatalok felé – a sportági vezetőkön keresztül –, lehetőségként kínálta az általa vezetett oktatási intézményben való tanulást a keddi Héraklész-értekezleten. Az iskolában egyéni tanrendet is alakítva élsportolói osztályt működtetnek, a sportiskolai rendszerhez kívánnak csatlakozni.

 

A Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium bemutatkozása

 

Letölthető innen (pdf)

image.jpg

Iskolánk a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (régi Diana Gimnázium), a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája, a XII. kerületben helyezkedik el, 2 megállóra a Déli pályaudvartól.

 

Iskolánk eredményei alapján a Budapesti átlag felett helyezkedik el, de nem elitképző, ide a különböző egyéni életutat választók jelentkeznek, jelentkeztek, mert itt személyes bánásmódot biztosítunk részükre, mivel a versenysport sem tömegképzés, hanem tehetséggondozás.

 

2007-től egyre több élsportoló jár hozzánk.

Diákjaink voltak az úszó Verrasztó testvérek, a kajak világbajnok Csipes Tamara, hogy csak a leghíresebbeket említsük, és a Heraklész program által támogatott sportolóink jelen esetben is vannak. (pl: Karácsonyi Vazul vizilabda, Gere András kajak) Vizilabdázók, labdarúgók, úszók és sok más sportág kiválóságai is képviseltetik magukat nálunk.

Több egyesülettel van kapcsolatunk, és sikeresen működő a sportági támogatásunk.

 

Ennek továbbfejlesztéseként a 2011/2012-es tanévben bevezetjük az élsportoló osztályt.

 

Ami a legfontosabb:

Az iskolánk tanárai egységesen elfogadják a sport kiemelt szerepét, segítik a sportolók pályafutását.

Iskolánk csatlakozva a sportiskolai rendszerhez a sportiskolai tanterven túl egyéni tanrendet, egyéni bánásmódot tud biztosítani.

A versenysport nem csak reggeli edzéseket jelent, hanem versenyeztetéseket, melyeknek az összeegyeztetése az iskolával, a számonkérésekkel, felkészüléssel sokszor problémát okoz.

 

Amit tudunk biztosítani a hozzánk járó sportolók részére:

-        Órarendi reggeli edzéseket

-        Egyéni tanrendet, a sporttal összefüggő hiányzásokon túliakat vesszük csak figyelembe, így nem kell osztályozóvizsgát tenni.

-        Számonkérési lehetőségeknél felkészülési időt biztosítunk amennyiben a sportolás miatt ez szükséges, illetve javítási, pótlási lehetőség is kapnak sportolóink.

-        Igény esetén felzárkóztató órákat biztosítunk.

-        Kollégiumi elhelyezésben segítséget adunk.

 

Célunk, hogy az ebbe az osztályba járó tanulók jól elsajátítsák az angol nyelvet és II. idegen nyelvnek spanyol és német közül választhatnak.

Tanulásmódszertant és a legfontosabb kompetenciákat (szövegértés, szövegalkotás, logikus gondolkodás) külön óra keretében erősítjük.

Várjuk a jelentkezéseket a jó hangulatú, színes diákéletet biztosító iskolánkban.

 

 

Az élsportolói osztályon kívül angol nyelvi előkészítő osztály is indítunk

ahol      -humán komplex képzést

-természettudományi komplex képzést

nyújtunk, lehetőséget adva a különböző érdeklődéseknek.

Milyen osztályokat indítunk a 9. évfolyamon?

Kód

Osztály

Típusa

11

Angol nyelvi előkészítő

Humán komplex képzés

12

Természettudományi komplex képzés

20

Normál

Élsportolói tanrendi lehetőség, idegen nyelvi orientáció

 

Egyéb információk:

A felvételi vizsga tervezett helye és ideje

A közös felvételi írásbeli:

2012. 01. 21., 10.00

Pótló írásbeli felvételi vizsga:

2012. 01. 26., 14.00

A felvételi meghallgatás helye:

Szóbeli

Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

2012.02.27. 8 órától

2012.03.05. 8 órától

1125 Budapest, Diana u. 35-37.

2012.03.06. 8 órától

 

A középfokú iskolába jelentkezés határideje:

2012.02.27.

A felvételről való értesítés módja és ideje

Az iskola levélben megküldi a felvételről vagy elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának.

2011. 04. 25.

 

Várunk minden érdeklődőt az iskolánkba, a 9. évfolyamon induló új élsportoló osztályba, illetve a gimnázium további osztályaiba a szabad férőhelyekre.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, jöjjenek el hozzánk és válaszolunk felmerülő kérdéseikre.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 decemberi híreink

Alapításának tízéves jubileumát ünnepelte az egri városháza dísztermében az Egri Városi Sportiskola. A 2001-es „születésű” EVSI évfordulóján az NSI részéről jelen volt Lehmann László Sportiskolai programvezető mellett Lukács Zsuzsanna főigazgató-helyettes is.

Az NSI által támogatott sportpszichológiai előadássorozat negyedik és idén egyben utolsó előadását tartotta meg dr. Szabó Attila december 9-én az Nemzeti Sport Intézet tárgyalóban.

Steiner László, a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója a keddi héraklészes értekezleten, lehetőségként kínálta az általa vezetett oktatási intézményben való tanulást, ahol az egyéni tanrendet is alakítva élsportolói osztályt működtetnek, a sportiskolai rendszerhez kívánnak csatlakozni.

Előreláthatólag nyolcszázmillió forintos pályázatot ír ki az Új Széchenyi Terv keretében a fiatalok egészségre, sportos életmódra való nevelése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Sajtótájékoztatón Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó kifejtette, hogy az Európai Uniótól származó összeg egyik fele módszertani-szakmai anyagok készítésével nyerhető el, míg a másikat országos sportrendezvényekre lehet majd fordítani.

Megjelent a Nemzeti Sport Intézet tájékoztató kiadványának, a NUPinfo-nak a novemberi száma, mely honlapunkról letölthető. Főtt témái: Sportbizottság előtt az utánpótlás; Konferencia: Sport az oktatásban - oktatás a sportban II.

Háromnapos szakmai ökölvívó edző-továbbképzésre kerül sor Tatán. Az NSI keretei között működő Sport XXI. program által támogatott rendezvényen az intézet vezetői, munkatársai is előadást tartanak. Az eseményen kiemelt szerepet kap az utánpótlás-nevelés.

Schmitt Pál szerint a 2011-es év mérföldkő a magyar sport történetében, hiszen olyan új sporttörvényt fogadott el az Országgyűlés, amely óriási lehetőséget és egyben óriási felelősséget ad a Magyar Olimpiai Bizottságnak – a köztársasági elnök ezt a MOB szombati közgyűlésén megtartott beszédében mondta el.

„Pszichológia a sportban” címmel tart előadássorozatot az NSI tudományos tanácsadója, Dr. habil. Szabó Attila. Az edzőknek, sportoktatóknak kiírt, térítésmentes előadásokra idén eddig három alkalommal került sor, az idei záró esemény december 9-én „Verseny előtti szorongás: megfigyelés és mérés” címmel.

Kétnapos szövetségi főtitkári értekezletet tart a Tatai Edzőtáborban a Nemzeti Sportszövetség és a NEFMI Sportért Felelős Államtitkársága. A konferencia témáját a magyar sport szervezeti és koncepcionális kérdései adták. A nyitónapon Dr. Szabó Tamás NSI-főigazgató és Lukács Zsuzsanna főigazgató-helyettes is előadást tartott.

Az eddigi öt helyett január 1-jétől egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) irányítja a magyar sportéletet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. A sporttörvény erről rendelkező módosítását hétfőn fogadta el a parlament, szigorítva egyúttal a doppingszabályokat.

A Nemzeti Sport Intézet támogatásával zajló őszi utánpótlás szakmai napok utolsó állomása Csurgó volt. A Zákányi Bálint régiót Baranya, Somogy és Zala megye alkotja. A szakmai továbbképzésen a 35 testnevelő tanár, edző hasznos és értékes előadásokat, bemutatókat láthatott, hallhatott.

Bardóczy Gábor, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztályának vezetője Berényi Jánossal, a Nemzeti Sportszövetség alelnökével közösen nyitotta meg és köszöntötte a NEFMI és az NSSZ által közösen szervezett digitális konferencia résztvevőit és az interneten érdeklődőket. A konferencia előadói között Szabó Tamás NSI-főigazgató is szerepelt.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)