Hírek, aktualitások

Kosárlabda: Régiós jamboree-val zárta az esztendőt az U12-es korosztály

Szerző: kosarsport.hu - nupi.hu - 2012. január 03.

image.jpg image.jpg

 

A Gyermek Kupa 2011-es szezonjában bonyolították először a 4 Képző Központ rendezésében a Régiós Jamboree-t.  Az NSI Sport XXI. programjának támogatásával Pécsen, Sopronban és Budapesten december 28-án, Szolnokon december 29-én a különböző területekről érkező csapatok mérhették össze erejüket, maximálisan a szakmai szempontokra koncentrálva.

image.jpgimage.jpg

 

A mérkőzések eredményeinek fontosságát figyelmen kívül hagyva, ezúttal csak a felhőtlen, önfeledt játék került a figyelem középpontjába. A tornákon a különböző szervezési területeken szereplő azonos képességű csapatok mérhették össze erejüket, ezáltal a prioritást élvező, szakmai szempontok váltak hangsúlyossá.  Az ország különböző Gyermek Kupa területeiről bekerülő legjobb csapatok kaptak meghívást erre az egynapos rendezvényre.

 

image.jpgimage.jpg

A Közép-magyarországi Régió összesen 12 csapata Budapesten küzdött: a leányok Pasaréten, a fiúk a Csepel szigeten lévő Vermes Miklós Általános Iskolában léptek pályára. A Nyugat-magyarországi Régióban a soproni MKB Aréna gyönyörű csarnoka biztosított helyszínt a 10 gyermek korosztályú csapat tornájának. Kiváló körülmények jellemezték Szolnok Tiszaliget kosárlabda szentélyében, a Körcsarnokban és a Szolnoki Főiskola csarnokában a keleti régió tornáját, ahol 12 gárda mérkőzhetett. A déli központ eseményén 9 együttes vett részt, a pécsi helyszíneket a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola valamint a TÁSI biztosította.

 

 

Részletes beszámoló a résztvevő csapatokkal és edzői véleményekkel:

http://www.kosarsport.hu/hirek/24685/u12_gyermek_kupa_regios_jamboree

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 januári híreink

Pénteken délután az Uránia Filmszínházban díjazták 2011-es eredményeik alapján a Héraklész programban szereplő legeredményesebb utánpótláskorú sportolókat. A Héraklész Gálán összesen 108 sportolót és edzőt jutalmaztak. Az összetett legjobbnak járó díjat az úszó Gyurta Dániel és az öttusázó Kovács Sarolta vihette haza.

A január 27-ei Héraklész Gálán a 2011-ben, 20 olimpiai héraklészes sportágban legjobban teljesítő utánpótlás-korú sportolók elismerésére került sor, az Uránia Filmszínházban. A díjazottak teljes listáját ezúton adjuk közre.

Pénteken délután az Uránia Filmszínházban kerül sor 20 sportág legeredményesebb utánpótlás-korú sportolóinak ünnepére, a Héraklész Gálára. A 2002-ben indult Héraklész program sportolói 2011-ben rekordszámú, 342 darab 1-8. helyezést értek el a különböző korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon; a gálán a legsikeresebb fiatalokat és edzőiket jutalmazzák.

Ezúton adjuk közre a Héraklész program sportolóinak, 2011-ben elért kiemelkedő eredményeit tartalmazó táblázatát. A tabella a fiatalok világ- és Európa-bajnokságokon elért első 8 helyezését tartalmazza, sportági bontásban.

A Magyar Antidopping Csoport január 19-ei hírlevelén keresztül elérhetővé tette az aktuális, 2012-es tiltólistát. A felsorolás honlapunkról is elérhető.

Megjelent az Nemzeti Sport Intézet tájékoztató kiadványának decemberi, sorrendben 110. száma.A lapban többek közt beszámolót olvashatnak a tatai főtitkári értekezletről, a KSI Bajnokok vacsorájáról, az Év sportolója választásról, továbbá megtekinthetik a Héraklész-sportolók 2011-es eredményességi táblázatát, benne sportági bontásban a 342 darab 1-8. helyezést.

"Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához" címmel került fel honlapunkra értékes előadás-anyag, melyet Lukács Zsuzsanna, az NSI főigazgató-helyettese adott elő.

Immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a Central European Countries Junior Meeting elnevezésű körverseny. A rangos nemzetközi úszóeseménynek Miskolc városa adott otthont december közepén.

A Gyermek Kupa 2011-es szezonjában bonyolították először a 4 Képző Központ rendezésében a Régiós Jamboree-t. Az NSI Sport XXI. programjának támogatásával Pécsen, Sopronban és Budapesten december 28-án, Szolnokon december 29-én a különböző területekről érkező csapatok mérhették össze erejüket, maximálisan a szakmai szempontokra koncentrálva.

Alapvető változás állt be január elsején a hazai sportéletben: a hónap elején az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Az utánpótlás-programok szintén a MOB égisze alatt fognak működni.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)