Hírek, aktualitások

Sportiskolák: Kecskeméti Gábor Emléknap Békésben, sportiskolai előadással

Szerző: nupi.hu - 2012. február 02.

image.jpg

Fotó: Harsányi Péter (archív)

 

Az olimpikon tornásznak tisztelegve emléknapot tartottak Békésben február első napján. A programban az emlékezés mellett konferenciára is sor került. A Nemzeti Sport Intézetet Lehmann László sportiskolai programvezető és Farkas Márta, a szakmai program munkatársa képviselte.

 

Kecskeméti Gábor a '36-os, berlini olimpián tornászként, majd az '52-es helsinkin már edzőként vett részt; a szerdai eseményen rá emlékezett a jelenlévő mintegy 120 testnevelő, sportszakember és sportiskolai pedagógus.

 

A rendezvény fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt, a MOB részéről Szabó Bence sportigazgató tartott előadást. Az emléknapon megnyilt a Kecskeméti Gábor Emlékkiállítás, koszorúzás és névfelvételi ünnepség történt.

 

Az NSI sportiskolai programvezetője, Lehmann László, "A sporiskolai rendszer Magyarországon" címmel tartott prezentációt.

 

Lehmann László előadása innen letölthető.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 februári híreink

Az NSI honlapja, a nupi.hu júniusban új külsővel, és a korábbiakhoz képest jelentősen bővebb tartalommal mutatkozott be az érdeklődőknek. Intézetünk hivatalos weboldalát - 9 hónapra visszamenőleg számolva - átlagosan 9 ezren keresik fel havonta; ez a szám idén már 13 ezer körül van.

A Semmelweis Egyetem Nevelési- és Sporttudományi Doktori Iskolájában sikerrel védte meg társadalomtudományi témában írt tudományos, PhD doktori értekezését az NSI Kutató és Informatikai Osztályának munkatársa, Velenczei Attila, február 27-én.

Új alapszabályt fogad el és új vezetőséget választ vasárnapi közgyűlésén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a január 1-jén életbe lépett új sporttörvény előírásait követve. Az NSI által működtetett utánpótlás-nevelési programok a MOB hatáskörébe kerülnek.

Dr. Szabó Attila, az NSI tudományos tanácsadója elkészítette az intézet munkatársainak tudományos leltárát. A 6. kiadás, 2011-re vonatkozóan összesen 149 bejegyzéssel bővült; az összmunkák száma 631.

Megjelent az NSI tájékoztató hírlevelének januári száma. A NUPinfo beszámol többek közt a Héraklész Gáláról, az első téli ifjúsági olimpiáról; a kiadvány tartalomában a sportiskolai és TAO-s cikkek éppúgy megtalálhatóak, mint a sportági hírek.

Az olimpikon tornásznak tisztelegve emléknapot tartottak Békésben február első napján. A programban az emlékezés mellett konferenciára is sor került. A Nemzeti Sport Intézetet Lehmann László sportiskolai programvezető és Farkas Márta, a szakmai program munkatársa képviselte.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)