Hírek, aktualitások

TAO: Újabb adatlap tölthető le honlapunkról

Szerző: nupi.hu - 2012. március 19.

image.jpg

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakot felölelő,  látvány csapatsportágakra vonatkozó társasági-adókedvezményt érintő, szakszövetségek, valamint a MOB részére vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

 

Az adatlap átdolgozása során figyelembe vételre kerültek az előző támogatási időszak tapasztalatai, valamint a jogszabályi környezetben bekövetkezett változások. A Nemzeti Sport Intézet a honlapján található adatlapban szereplő adatokat fogja figyelembe venni az ellenőrzése során.

 

Az adatlap letölthető: http://www.nupi.hu/tao

 


Kapcsolódó linkek:

2012 márciusi híreink

Módosul a látvány-csapatsportok támogatását is érintő 1996. évi LXXXI. törvény. Ezzel összhangban megváltozik a látvány-csapatsportok támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) kormányrendelet is.

Megjelent a NUPinfo februári száma, a kiadvány honlapunkról letölthető. Főbb témáink közt beszámolunk a MOB közgyűléséről, az Utazás kiállításról, az NSSZ Gáláról, továbbá hírt adunk a fiatalok sportági sikereiről és a TAO-s újdonságokról.

Megkezdte működését az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.).

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakot felölelő, látvány csapatsportágakra vonatkozó társasági-adókedvezményt érintő, szakszövetségek, valamint a MOB részére vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

Az öt látványsport mellett a kibővült hatáskörrel rendelkező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is gazdálkodhat a társaságiadó-kedvezményből (TAO) kapott pénzből. A MOB emellett szeretné az utánpótlásprogramokra szánt összegeket átcsoportosítani, hogy a többi sportág is plusz bevételekhez jusson.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára is felszólalt „A mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai” című országos konferencián. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) által szervezett szimpóziumon a sportpolitikáért felelős államtitkár a mindennapos testnevelés kérdésköre és szabályozása kapcsán ismertette a kormány sportágazati vezetésének álláspontját, fő célkitűzéseit.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakra vonatkozó, társasági-adókedvezményt érintő, látvány csapatsportágakra vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 26-ai közgyűlésén a diák, főiskolai és egyetemi tagozatban a sportiskolák is képviseletet kaptak. A következő ciklusban a szervezetben a Sportiskolák Országos Szövetségének meghatalmazott elnöke, Kovács Géza képviseli a közoktatási típusú és egyesületi jellegű sportiskolákat.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)