Hírek, aktualitások

TAO: Felhívás előrehaladási jelentések benyújtására

Szerző: nupi.hu - 2012. április 04.

image.jpg

Fotó: kosarsport.hu

 

FELHÍVÁS

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy a 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 11. §. (2) bekezdése értelmében a támogatott szervezetnek a támogatás felhasználásáról negyedévente előrehaladási jelentést kell benyújtania az ellenőrző szervezet részére, kivéve, ha a jóváhagyott sportfejlesztési programmal kapcsolatban támogatási igazolás kiállítására még nem került sor.

 

A második negyedéves előrehaladási jelentések benyújtási határideje:

 

2012. április 10. 24.00. óra

 

Megkérjük továbbá a sportszervezeteket, hogy a második negyedéves előrehaladási jelentésekhez szíveskedjenek kitöltve megküldeni az Nemzeti Sport Intézet részére a www.nupi.hu internetes oldalról letölthető ÁFA nyilatkozatot is!

 

Fontos tudnivalók:

 • Módosult a minta dokumentum (letölthető: a www.nupi.hu internetes oldalról)

 

 • A folyamatos adatszolgáltatás és a változások követhetősége érdekében az egyes negyedévi adatok nem vonhatóak össze, tehát egy sportszervezetnek 4 (az első támogatási időszakban 3) külön nyomtatványon benyújtott előrehaladási jelentéssel kell rendelkeznie.

 

(Értelemszerűen attól a dátumtól kezdve szükséges negyedévente a jelentést elkészíteni, amikor támogatási igazolás kiállításra került)

 

 • A minta dokumentum kitöltésére kérjük fokozott figyelmet fordítsanak!
  • Az eddig beérkezett előrehaladási jelentések feldolgozása során szerzett tapasztalataink alapján sok esetben például:
   • a beírt összegek (a megítélt támogatás stb.) tévesen kerültek megadásra;
   • a kiállított támogatási igazolások összege több volt, mint a megítélt támogatás összege;
   • valamint a minta dokumentum részét képező táblázat „A felhasználás célja” elnevezésű cellájába kérjük, konkrét programelemeket tűntessenek fel az adott negyedévre vonatkozóan. A sportfejlesztési program szerint és hasonló megfogalmazás nem egyértelmű, hiszen az nem tartalmaz negyedévekre lebontott időbeli ütemezést.

 

Azon sportszervezetek, akik elmulasztották benyújtani az első negyedéves előrehaladási jelentést, kérjük, haladéktalanul pótolják

 


Kapcsolódó linkek:

2012 áprilisi híreink

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a nemzeti utánpótlás-nevelési programok elmúlt évtizedéről tartott prezentációt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) konferenciájának pénteki munkaértekezletén. A nemzetközi fórumon a programok vezetői – Tóth József, Pignitzky Dorottya és Lehmann László – is részt vettek.

Tekintettel arra, hogy a látványcsapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának, ellenőrzésének, visszafizetésének szabályairól szóló rendelet módosításáról szóló rendelet által előírt sportfejlesztési program benyújtási határideje, április 30-a pihenőnap és május 1-je munkaszüneti nap, május 2.

Április 28. és 28. között rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciáját, melyen a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt. A témák közt utánpótlás-vonatkozások is szerepelnek.

Dunántúli, regionális sportszakmai és tehetséggondozó napot szervezett sportiskolák vezetői, szakemberei számára a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az eseményen az NSI és a MOB programvezetői, munkatársai is részt vettek.

A látványcsapatsport támogatását biztosító első támogatási időszak hamarosan az utolsó harmadához érkezik, egyre több tapasztalat áll a szakszövetségek és a bírálat mellett az ellenőrzést végző Nemzeti Sport Intézet rendelkezésére.

A Magyar Olimpiai Bizottság április 13-ai ülésén az utánpótlás-nevelés is napirendre került. A grémium többek közt egyhangúlag elfogadta a Héraklész-, a Sport XXI. és a Sportiskolai programok idei támogatását.

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai megkezdték és folyamatosan végzik a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó kérelmek alapján a támogatásból megvalósuló sportfejlesztési programok ellenőrzését és a megújuló, vagy újonnan épülő létesítmények helyszíni szemléjét.

Eger országos összevetésben is jó példa a társasági és osztalékadóról szóló törvény lehetőségeinek kihasználásában. Az április 3-án Egerben tartott sajtótájékoztatón Lukács Zsuzsanna, a Magyar Kézilabda Szövetség ügyvezető igazgatója és Bardóczy Gábor, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója értékelte az elmúlt hónapok munkáját, és beszámolt a TAO-val kapcsolatos aktuális tudnivalókról.

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy a 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 11. §. (2) bekezdése értelmében a támogatott szervezetnek a támogatás felhasználásáról negyedévente előrehaladási jelentést kell benyújtania az ellenőrző szervezet részére, kivéve, ha a jóváhagyott sportfejlesztési programmal kapcsolatban támogatási igazolás kiállítására még nem került sor.

Már működik az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza. Az elérhetőségeket alább közöljük.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)