Hírek, aktualitások

Atlétika: Remek serdülő eredmények a nyitrai nemzetközi viadalról

Szerző: masz.hu - nupi.hu - 2011. október 03.

image.jpg

Fotó: masz.hu/Hárs Anna, Jakab István

Hétvégén Nyitrán szerepelt az U16-os serdülő válogatott. Az öt ország részvételével rendezett atlétikai viadalon a pontversenyben tizennégy első helyet szereztek a magyar serdülők, ebből négy volt kettős győzelem.

 

A versenyen a magyarok mellett szlovák, cseh, szlovén és horvát, 16 éven aluli fiatalok álltak rajthoz.

 

„Teljes magyar siker az első ízben öt ország csapatát felvonultató serdülő nemzetek közötti atlétikai versenyen. Kitűnő időjárás, irigylésre méltó pálya, jó rendezés és több versenyszámban kiemelkedő eredmények. Ezek lehetnek a fő jellemzői a szlovákiai Nyitrán lezajlótt nonstop egynapos viadalnak. A magyar fiatalok - az előző heti eredményeik alapján - szinte a legjobb összeállításban álltak ki a házigazdák, a cseh, a szlovén és a horvát csapat ellen, összesen 31 versenyszámban. A legeredményesebb magyar atléták több értékes első helyezést szereztek" - értékelt a hazai szövetség honlapján Molnár Ferenc utánpótlás szövetségi kapitány.

 

A pontverseny végeredménye, fiúk: 1. Magyarország 218 pont – 2. Csehország 180 p. – 3. Horvátország 168 p. – 4. Szlovénia 122 p. – 5. Szlovákia 108 p. 

Lányok: 1. Magyarország 184,5 pont – 2. Csehország  178,5 p. – Szlovénia 156 p. – 4. Szlovákia 146 p. – 5. Horvátország  132 p.
Összesítve: 1. Magyarország 408,5 pont – 2. Csehország 362,5 p. – 3. Horvátország 303 p. – 4. Szlovénia 280 p. – Szlovákia 255 p

 

Részletes beszámoló, eredményekkel: http://www.masz.hu/   

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

Szegeden folytatódtak az őszi kézilabda utánpótlás-edzői továbbképzések. A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Budapesten, a Nemzeti Sport Intézet támogatásával megkezdődtek az őszi utánpótlás szakmai napok, amelyek keretében a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak iránymutatást a jövő edzésmódszereiről.

A Szekszárdi Sport és Szabadidő Központban rendezték az NSI Sport XXI. Programja által támogatott duatlon utánpótlás olimpia döntőjét. Az országos finálén újonc, gyermek, serdülő, ifjúsági és junior korosztályokban hirdettek bajnokokat.

Október másodikán, Mátyásföldön, az NSI Sport XXI. Programjának támogatásával rendezték a 2011. évi atlétikai gyermek csapat-bajnokságot. A korosztályos csb-t a Delfin SE nyerte, a KSI fiataljai a középmezőnyben zártak.

Hétvégén Nyitrán szerepelt az U16-os serdülő válogatott. Az öt ország részvételével rendezett atlétikai viadalon a pontversenyben tizennégy első helyet szereztek a magyar serdülők, ebből négy volt kettős győzelem.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)