Hírek, aktualitások

Kézilabda: Szakmai továbbképzési nap az Ambrus Péter régióközpontban

Szerző: kolyokkezi.hu - nupi.hu - 2011. október 21.

image.jpg

A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő kézilabdaedzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről. A 2012/2013. évi szezonban bevezetésre kerül a „Kölyökkézi edzői igazolvány”, amelynek megszerzése a régiós szakmai napokon való részvételhez kötött.

 

Az őszi régiós továbbképzések nyolc alkalommal valósulnak meg, a szegedi a második a sorban a korábbi, budapesti után. A további helyszínek: Győr, Békéscsaba, Kaposvár, Nyíregyháza és újra a főváros (külön budapesti és Pest megyei). A szakmai témák közt szivacs-kézilabdázás, "zárás-leválás" - "húzás-kontra" páros játékelemek (12-14 évesek) bemutatása, valamint erő- és kondicionális fejlesztési lehetőségek szerepelnek.

 

"A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programja az egyes régiókat 500-500 ezer forinttal támogatja, ez nyolc régióval számolva összesen négy milliós támogatás. A fél millió forintos összegből 200 ezer forint az edző-továbbképzésre, újabb 200 ezer a kiválasztásra, míg 100 ezer forint a régióvezető díjazására használható" - mondta Pignitzky Dorottya, a Sport XXI. Program osztályvezetője.

 

A régiós tehetségkutatóra 1998. január 1-én és később született leányok és az 1996. január 1-én és később született fiúk részvételét kell biztosítani.

 

image.jpg

Az őszi utánpótlás-edzői továbbképzések Szegeden folytatódtak. A Csongrád Megyei Kézilabda Szövetségnek és Farkas József szakreferensnek köszönhetően kiváló körülmények között, magas színvonalú bemutatókat láthattak az érdeklődők az Ambrus Péter Utánpótlás Régióközpontban is. Skaliczky László mesteredző értékes előadása, hasznos gyakorlati tanácsai, a szivacskézilabdázók ügyessége, technikai felkészültsége, Zsiga Gyula, Pádár Ildikó és Ballainé Szarka Éva lelkesedése, hozzáértése, valamint Balogh László magas szintű előadása és gyakorlati bemutatója tette értékessé a 65 résztvevő számára ezt a napot. Köszönjük a StudentComfortnak, hogy ajándék szivacslabdákkal segítette a bemutatót, amelyet a résztvevő gyermekek a szakmai nap befejeztével hazavihettek.

 

image.jpg

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

Szegeden folytatódtak az őszi kézilabda utánpótlás-edzői továbbképzések. A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Budapesten, a Nemzeti Sport Intézet támogatásával megkezdődtek az őszi utánpótlás szakmai napok, amelyek keretében a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak iránymutatást a jövő edzésmódszereiről.

A Szekszárdi Sport és Szabadidő Központban rendezték az NSI Sport XXI. Programja által támogatott duatlon utánpótlás olimpia döntőjét. Az országos finálén újonc, gyermek, serdülő, ifjúsági és junior korosztályokban hirdettek bajnokokat.

Október másodikán, Mátyásföldön, az NSI Sport XXI. Programjának támogatásával rendezték a 2011. évi atlétikai gyermek csapat-bajnokságot. A korosztályos csb-t a Delfin SE nyerte, a KSI fiataljai a középmezőnyben zártak.

Hétvégén Nyitrán szerepelt az U16-os serdülő válogatott. Az öt ország részvételével rendezett atlétikai viadalon a pontversenyben tizennégy első helyet szereztek a magyar serdülők, ebből négy volt kettős győzelem.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)