Hírek, aktualitások

Konferencia: Az utánpótlás-nevelés és a tehetséggondozás is központi témája volt a MET ötödik kongresszusának

Szerző: NSI - NEFMI - 2011. október 29.

image.jpg

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

 

A konferencia előadói és együttműködő partnerei, a Magyar Sporttudományi Társaság, a MOB, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárságának felügyelete alatt működő Nemzeti Sport Intézet (NSI), valamint a sportszakember képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények. A szimpózium első napján az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport kérdései szerepeltek napirenden, másnap az olimpiai felkészülés témakörében üléseztek a résztvevők.

 

Az NSI részéről előadást tartott Lukács Zsuzsanna, Dr. Géczi Mariann, Lehmann László, Dr. Pápai Júlia, Tróznai Zsófia, Velenczei Attila - aki üléselnöki teendőket is ellátott - valamint Kovács Árpád.

 

A nyitónapon Czene Attila sport-szakállamtitkár, a zárónapon Molnár Zoltán MOB-főtitkár előadására is sor került.

 

A két nap során - mint Dr. Ormai László zászavában összegezte - mintegy 100 előadó és társszerző előadásában összesen 60 előadás hangzott el.

 

NSI-s előadások:

Lukács Zsuzsanna, Géczi Mariann (NS): Látvány-csapatsport támogatás hatása az utánpótlás-nevelésre

Pignitzky Dorottya (NSI- Sport XXI. program): A Sport XXI. tehetséggondozó program állami támogatásának felhasználási szerkezete

Lehmann László (NSI – Sportiskolai program): A sportiskolai rendszer akciókutatás-sorozata

Kovács Árpád, Velenczei Attila (NSI- KIO): A sport helye a magyar társadalom szabadidős struktúrájában

Velenczei Attila, Kovács Árpád (NSI – KIO): A magyar társadalom sportolási szokásrendszere nemzetközi összehasonlításban

Velenczei Attila, Géczi Gábor, Szabó Tamás (NS): Motoros próbarendszerek az utánpótláskorú sportolók körében

Pápai Júlia, Tróznai Zsófia (NS), Négele Zalán (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola): Elit utánpótláskorú férfi sportolók testfelépítése

Tróznai Zsófia, Pápai Júlia (NSI): Utánpótláskorú kézilabdázók testszerkezete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 októberi híreink

Honlapunkról letölthető a NUPinfo újabb száma. Témái között a sportági beszámolók mellett sporttudományos és sportiskolai témákról is tájékozódhatnak az olvasók, illetve ismét közre adunk egy Héraklész eredményességi táblázatot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

Szegeden folytatódtak az őszi kézilabda utánpótlás-edzői továbbképzések. A Nemzeti Sport Intézet támogatásával bonyolítódnak le az őszi utánpótlás szakmai napok, melyeken a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak tájékoztatást a jövő edzésmódszereiről.

Szerdán Szombathely, Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Eger és Budapest helyszínekkel rendezték meg azt a videokonferenciát, melyen többek között Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is előadást tartott.

Budapesten, a Nemzeti Sport Intézet támogatásával megkezdődtek az őszi utánpótlás szakmai napok, amelyek keretében a hazai utánpótlás területén tevékenykedő edzők egy egységes szakmai alapokra épülő képzési rendszer keretében kapnak iránymutatást a jövő edzésmódszereiről.

A Szekszárdi Sport és Szabadidő Központban rendezték az NSI Sport XXI. Programja által támogatott duatlon utánpótlás olimpia döntőjét. Az országos finálén újonc, gyermek, serdülő, ifjúsági és junior korosztályokban hirdettek bajnokokat.

Október másodikán, Mátyásföldön, az NSI Sport XXI. Programjának támogatásával rendezték a 2011. évi atlétikai gyermek csapat-bajnokságot. A korosztályos csb-t a Delfin SE nyerte, a KSI fiataljai a középmezőnyben zártak.

Hétvégén Nyitrán szerepelt az U16-os serdülő válogatott. Az öt ország részvételével rendezett atlétikai viadalon a pontversenyben tizennégy első helyet szereztek a magyar serdülők, ebből négy volt kettős győzelem.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)