Hírek, aktualitások

Atlétika: ARAK „AKTIV” döntő Székesfehérváron

A Nemzeti Sport Intézet és az Alba Regia Atlétikai Klub közös sajtóközleménye

Szerző: Vasvári Ferenc - 2011. április 18.

Az elmúlt hétvégén nyolc általános iskola 384 tanulójának részvételével rendezte a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub – Utánpótlás Atlétikai Központ az „AKTIV” versenysorozat városi döntőjét. A finálét megelőző iskolai fordulókban közel 1000 gyermek ismerkedett meg az atlétika versenyszámaival.

 

image.jpgA programban szereplő 8 általános iskola: a Felsővárosi, a Hétvezér, az István Király, a Németh László, a Kossuth Lajos, a Széna Téri, a Tóvárosi és az újonnan csatlakozott Zentai Úti Általános Iskolák 4 fiú és 4 lány alkotta váltói ezúttal a Sóstói Stadion atlétika pályáján harcoltak a város legAKTIVabb iskolája és évfolyamonként a legAKTIVabb osztály címekért.

 

A döntőt megelőző iskolai fordulókban az intézmények tornatermeiben döntötték el az iskolák 1-6 évfolyamos osztályai, hogy ki szállhat harcba a végső győzelemért. Az iskolai fordulókban közel 1000 gyermek ismerkedett meg az atlétika versenyszámaival. A verseny fő célja az atlétika és a mindennapos testmozgás népszerűsítése volt. Az immár 3. alkalommal megrendezett AKTIV döntőn rengeteg néző és szurkoló kiváló hangulatban buzdította a 384 versenyző kisiskolást.

 

A rendezők idén két kategóriában is győztest hirdettek: a legAKTIVabb iskola díjat a Hétvezér Általános Iskola nyerte, a tagozatos iskolák kategóriájában a Tóvárosi Általános Iskola végzett az élen.

 

Az ARAK AKTIV versenysorozat egyik támogatója a Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programja. A székesfehérvári klub 2009-ben pályázott a Magyar Atlétikai Szövetség által kiírt „Utánpótlás Atlétikai Centrum" kialakítására, melynek kapcsán állami támogatásban részesül. – A támogatás edzői bérekre, eszközbeszerzésre, létesítményhasználatra, edzőtáborokra, egészségügyi célokra, versenyrendszerre fordítódik, utóbbira példa az ARAK AKTIV. Szombathelyen, Békéscsabán és Székesfehérváron, külön-külön 5,2 millió forintot biztosítunk évenként az utánpótlás-nevelésre – mondta Pignitzky Dorottya, az NSI Sport XXI. Programjának osztályvezetője.

 


Kapcsolódó linkek:

2011 áprilisi híreink

Schmitt Pál köztársasági elnök, kétnapos csehországi hivatalos látogatásának alkalmával, Prágában találkozott a Sport XXI. Program által működtetett magyar U14-es jégkorongcsapattal, akik a világ legjobb korosztályos együtteseivel mérték össze erejüket, a korosztály kiemelkedő versenyének számító Challenger Tornán.

Az elmúlt hétvégén nyolc általános iskola 384 tanulójának részvételével rendezte a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub – Utánpótlás Atlétikai Központ az „AKTIV” versenysorozat városi döntőjét. A finálét megelőző iskolai fordulókban közel 1000 gyermek ismerkedett meg az atlétika versenyszámaival.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)