Hírek, aktualitások

Kézilabda: A Mohácsi TE és a Békési Férfi KC az U8 korosztály bajnoka

Szerző: Firnicz József - 2011. június 16.

image.jpgAz ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U8-as korosztályának (2002-es születésűek) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával a királynék városában, Veszprémben rendeztük meg.

Mindig nagy örömünkre szolgál, amikor az MKB Veszprém KC világhírű férfi csapatának és a Barabás KC feltörekvő női gárdájának otthonába látogathatunk. Horváth Péter szakreferens és Tóbiás Richárd versenytitkár mindent elkövettek azért, hogy kiemelkedően jó körülményeket biztosítsanak az országos döntő lebonyolításához. Az ünnepélyes eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Porga Gyula polgármester, Dr. Soós Kálmán, a megyei szakszövetség elnöke és – a gyermekek nagy örömére – Iváncsik Gergő az MKB Veszprém KC válogatott kézilabdázója. A veszprémi döntővel befejeződtek az ERIMA Gyermekbajnokság 2010/2011. évi küzdelmei, amelyek sok-sok örömet és szomorúságot okoztak aszerint, hogy ki-ki milyen eredményt ért el, mennyire felelt meg az általa támasztott elvárásoknak. Rengeteg a közös tennivalónk, mérleget kell készíteni mindnyájunknak, hogy a következő évek utánpótlás-eseményei szervezettebbek legyenek és még eredményesebben szolgálják a magyar kézilabdázás jövőbeli eredményességét.

Bővebb információk: http://www.kolyokkezi.hu/DesktopDefault.aspx?menuid=13679

image.gif

 


Kapcsolódó linkek:

2011 júniusi híreink

Az Országgyűlés június 27-én 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását. Ennek értelmében társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások. A rendszer működtetésében jelentős szerepet kap a Nemzeti Sport Intézet.

Június 20-tól 24-ig öt napon keresztül ad otthont Kaposvár a diák korú birkózóink kiválasztó edzőtáborának. A Magyar Birkózó Szövetség szerint az edzőtábor tökéletes és jól időzített alkalom a 15 meghívott lány, illetve a 62 meghívott fiú, fizikai-, illetve képesség-felmérésére.

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U8-as korosztályának (2002-es születésűek) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával a királynék városában, Veszprémben rendezték meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt táborok pozitív tapasztalataira alapozva a Nemzeti Sport Intézet részéről Dr. Pápai Júliát és Dr. Szabó Attilát kérte fel a felmérésekre két területen: a pszichológiai és a humán biológiai, testalkati vizsgálatok témakörében.

A Sport XXI. Program támogatásával tehetséggondozó táborokat indítanak nyáron a vízilabdázók. Az összetartásokra öt hazai nagyvárosban kerül sor.

Május végén rendezték az U11 és U12-es korosztályban a XX. Leány Kenguru Kupa és Fiú III. Gyermek Jamboree-t. A legkisebbeknél a lányok Pécsen, a fiúk Sopronban ostromolták a palánkot.

Az áprilisi csillebérci edzőtábor után, május végén nagy megmérettetés várt a Maróczy Géza Központi Sakkiskola tanulóira. Immár 30. alkalommal rendezték a Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivált, mely idén felnőtt nyílt női és férfi bajnokságnak is számított. A kiemelt eseményen – melyet Horváth Tamás nemzetközi mester, a Magyar Sakkszövetség alelnöke rendez – versenytábor formájában részt vettek az iskolai tanulói. Az A- és B-csoportban összesen 21 központi sakkiskolás indult, több mint 200 Élő-pontot gyűjtöttek. A verseny felkészülés volt a június végi országos korcsoportos bajnokságra.

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U9 korosztályának (2001) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával Szombathelyen rendezték június első hétvégéjén.

Az ország különböző településeiről érkező, összesen 74 csapat, közel nyolcszáz versenyzőjének részvételével zajlottak a Sport XXI. Országos Mini Kupa röplabda-torna döntői. A szolnoki eseményen fiúknál és leányoknál, három korosztályban folytak a küzdelmek.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)