Hírek, aktualitások

Kézilabda: A Mohácsi TE és az Éles József Kézilabda Iskola SE az U9 korosztály bajnoka

Szerző: Firnitz József - 2011. június 07.

image.jpg

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U9 korosztályának (2001) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával

Szombathelyen rendezték június első hétvégéjén.

A kiválóan felkészített csapatok magas színvonalú, izgalmas mérkőzéseket játszottak. Sok jó egyéni teljesítményt láthattunk. A STU

DENT COMFORT Kézilabda Utánpótlás Központ jó színvonalú helyszínt biztosított e nagyszerű sportesemény megrendezéséhez. Pődör Zoltán szakreferens és segítői mindent elkövettek azért, hogy a résztvevők jól érezzék magukat Szombathelyen. Az ünnepélyes díjkiosztót megtisztelte jelenlétével Sági József a Szombathelyi Önkormányzat Sport és Kulturális Bizottságának elnöke.

image.jpg


Kapcsolódó linkek:

2011 júniusi híreink

Az Országgyűlés június 27-én 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását. Ennek értelmében társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások. A rendszer működtetésében jelentős szerepet kap a Nemzeti Sport Intézet.

Június 20-tól 24-ig öt napon keresztül ad otthont Kaposvár a diák korú birkózóink kiválasztó edzőtáborának. A Magyar Birkózó Szövetség szerint az edzőtábor tökéletes és jól időzített alkalom a 15 meghívott lány, illetve a 62 meghívott fiú, fizikai-, illetve képesség-felmérésére.

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U8-as korosztályának (2002-es születésűek) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával a királynék városában, Veszprémben rendezték meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt táborok pozitív tapasztalataira alapozva a Nemzeti Sport Intézet részéről Dr. Pápai Júliát és Dr. Szabó Attilát kérte fel a felmérésekre két területen: a pszichológiai és a humán biológiai, testalkati vizsgálatok témakörében.

A Sport XXI. Program támogatásával tehetséggondozó táborokat indítanak nyáron a vízilabdázók. Az összetartásokra öt hazai nagyvárosban kerül sor.

Május végén rendezték az U11 és U12-es korosztályban a XX. Leány Kenguru Kupa és Fiú III. Gyermek Jamboree-t. A legkisebbeknél a lányok Pécsen, a fiúk Sopronban ostromolták a palánkot.

Az áprilisi csillebérci edzőtábor után, május végén nagy megmérettetés várt a Maróczy Géza Központi Sakkiskola tanulóira. Immár 30. alkalommal rendezték a Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivált, mely idén felnőtt nyílt női és férfi bajnokságnak is számított. A kiemelt eseményen – melyet Horváth Tamás nemzetközi mester, a Magyar Sakkszövetség alelnöke rendez – versenytábor formájában részt vettek az iskolai tanulói. Az A- és B-csoportban összesen 21 központi sakkiskolás indult, több mint 200 Élő-pontot gyűjtöttek. A verseny felkészülés volt a június végi országos korcsoportos bajnokságra.

Az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság U9 korosztályának (2001) idei országos döntőjét a Nemzeti Sport Intézet támogatásával Szombathelyen rendezték június első hétvégéjén.

Az ország különböző településeiről érkező, összesen 74 csapat, közel nyolcszáz versenyzőjének részvételével zajlottak a Sport XXI. Országos Mini Kupa röplabda-torna döntői. A szolnoki eseményen fiúknál és leányoknál, három korosztályban folytak a küzdelmek.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)