Hírek, aktualitások

Kosárlabda: Edzőtábor után Bukarestben szerepelt az U15-ös válogatott

Szerző: nupi.hu - 2012. január 09.

image.jpg

 

Decemberi, szolnoki edzőtáborozását követően Bukarestben, FIBA-tornán vett részt a magyar U15-ös kosárlabda-válogatott. A fiatalok öt mérkőzést játszottak, végül a negyedik helyen zártak. A csapat edzőtábora, szereplése a Sport XXI. program támogatásával valósult meg.


A FIBA-mérkőzésekre a bukaresti  Arena Baschet termében került sor.

A magyar válogatott az alábbi eredményeket érte el:

Magyarország - Románia „B” 63:65

Magyarország – Macedónia 61:71

Magyarország - KK Novi Beograd 44:30

Magyarország - ACS Dan Dacian 96:31

Magyarország - Románia „A” 63:74

 

Bernáth András beszámolója:

A magyar válogatott az eredményei alapján a IV. helyezést érte el a tornán. A csapat fokozatosan lendült játékba, néha egész kiválóan játszott, de a rutintalanság és összeszokatlanság miatt nem tudott jobb eredményt elérni. A román közönség így is megtapsolta a magyar válogatottat.  Amire a jövőben is figyelni kell a kiválasztásnál, hogy olyan gyerekeket találjunk, akik megfelelnek a mai modern kosárlabda igényeinek. Gondolok itt a jó felépítésű, magas gyerekekre, mivel e területen a többi csapathoz képest, a center poszton hiányt szenvedtünk. A jövőben szükséges, hogy több összetartást rendezzünk a gyerekek részére, illetve kipróbálni olyan játékosokat, akik most sérülés, vagy más elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a decemberi felkészülésen, illetve a nemzetközi tornán. A román szövetséggel, a torna rendezésével és lebonyolításával maximálisan elégedettek voltunk. A román vezetők szeretnék a kapcsolatokat továbbfejleszteni, akár közös edzőtáborozással. A magyar válogatott meghívást kapott a 2012. évi tornára. Külön érdemes megemlíteni a két edző - Imreh Ajtony és Halmai Balázs - munkáját, akik példamutatóan készítették fel a válogatottat. A csapatot végig segítette Rezák László koordinátor és  Bernáth András technikai vezető.

 

Az U15-ös fiúk a bukaresti nemzetközi torna előtt edzőtáborban készültek a Szolnoki Főiskola sportcsarnokában, a szállást, étkezést a Trojka Panzió biztosította.

 

„Az edzéseken azokat a gyakorlatokat végeztük, amelyekkel a különböző egyesületekből jövő gyerekek összeszoktatását szolgálta. Az edzések alatt a gyerekek maximális odafigyeléssel próbálták elvégezni azokat a feladatokat, amelyet a csapat edzői kitűztek. A csapat fegyelmezetten és teljes odaadással dolgozott” – összegzett Bernáth András.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 januári híreink

Pénteken délután az Uránia Filmszínházban díjazták 2011-es eredményeik alapján a Héraklész programban szereplő legeredményesebb utánpótláskorú sportolókat. A Héraklész Gálán összesen 108 sportolót és edzőt jutalmaztak. Az összetett legjobbnak járó díjat az úszó Gyurta Dániel és az öttusázó Kovács Sarolta vihette haza.

A január 27-ei Héraklész Gálán a 2011-ben, 20 olimpiai héraklészes sportágban legjobban teljesítő utánpótlás-korú sportolók elismerésére került sor, az Uránia Filmszínházban. A díjazottak teljes listáját ezúton adjuk közre.

Pénteken délután az Uránia Filmszínházban kerül sor 20 sportág legeredményesebb utánpótlás-korú sportolóinak ünnepére, a Héraklész Gálára. A 2002-ben indult Héraklész program sportolói 2011-ben rekordszámú, 342 darab 1-8. helyezést értek el a különböző korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon; a gálán a legsikeresebb fiatalokat és edzőiket jutalmazzák.

A Magyar Antidopping Csoport január 19-ei hírlevelén keresztül elérhetővé tette az aktuális, 2012-es tiltólistát. A felsorolás honlapunkról is elérhető.

Megjelent az Nemzeti Sport Intézet tájékoztató kiadványának decemberi, sorrendben 110. száma.A lapban többek közt beszámolót olvashatnak a tatai főtitkári értekezletről, a KSI Bajnokok vacsorájáról, az Év sportolója választásról, továbbá megtekinthetik a Héraklész-sportolók 2011-es eredményességi táblázatát, benne sportági bontásban a 342 darab 1-8. helyezést.

"Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához" címmel került fel honlapunkra értékes előadás-anyag, melyet Lukács Zsuzsanna, az NSI főigazgató-helyettese adott elő.

Az előző évek hagyományaihoz híven, idén is minden evezősedzőt, és evezősbarátot szeretettel hívnak a január 14-15-én megrendezésre kerülő evezős edzői továbbképzésre és fórumra a szervezők. Az eseményen az utánpótlás-nevelés is terítékre kerül.

Decemberi, szolnoki edzőtáborozását követően Bukarestben, FIBA-tornán vett részt a magyar U15-ös kosárlabda-válogatott. A fiatalok öt mérkőzést játszottak, végül a negyedik helyen zártak. A csapat edzőtábora, szereplése a Sport XXI. program támogatásával valósult meg.

A Gyermek Kupa 2011-es szezonjában bonyolították először a 4 Képző Központ rendezésében a Régiós Jamboree-t. Az NSI Sport XXI. programjának támogatásával Pécsen, Sopronban és Budapesten december 28-án, Szolnokon december 29-én a különböző területekről érkező csapatok mérhették össze erejüket, maximálisan a szakmai szempontokra koncentrálva.

Alapvető változás állt be január elsején a hazai sportéletben: a hónap elején az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Az utánpótlás-programok szintén a MOB égisze alatt fognak működni.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)