Hírek, aktualitások

Sporttudomány: Velenczei Attila sikerrel védte meg PhD doktori értekezését

Szerző: nupi.hu - 2012. február 28.

image.jpg image.jpg

A Semmelweis Egyetem Nevelési- és Sporttudományi Doktori Iskolájának Sport, Nevelés és Társadalomtudományi Programjában sikerrel védte meg társadalomtudományi témában írt tudományos, PhD-értekezését az NSI Kutató és Informatikai Osztályának munkatársa, Velenczei Attila, február 27-én.

image.jpg image.jpg

A doktori értekezés címe: Társadalmi esélyegyenlőtlenség az utánpótláskorú sportolók körében az államilag finanszírozott programokban résztvevők esetében.

image.jpgimage.jpg

A témavezető Dr. Földesiné Szabó Gyöngyi, Professor Emerita (Dsc), a bírálók Dr. Farkas János, Professor Emeritus (Dsc) és r. Vingender István főiskolai tanár (PhD) voltak.

image.jpgimage.jpg

Velenczei Attila kutatásának alapjául a KSI korábbi éveiből, valamit a Nemzeti Sport Intézet átal működtetett állami finanszírozású utánpótlás-menedzselő programokból vett minták szolgáltak. A szerző egy évtizede dolgozik a hazai utánpótlásnevelés terén, kezdetben a NUPI-ban, majd az NSI-ben vett illetve vesz részt a programok megvalósításában, működtetésében.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 februári híreink

Az NSI honlapja, a nupi.hu júniusban új külsővel, és a korábbiakhoz képest jelentősen bővebb tartalommal mutatkozott be az érdeklődőknek. Intézetünk hivatalos weboldalát - 9 hónapra visszamenőleg számolva - átlagosan 9 ezren keresik fel havonta; ez a szám idén már 13 ezer körül van.

A Semmelweis Egyetem Nevelési- és Sporttudományi Doktori Iskolájában sikerrel védte meg társadalomtudományi témában írt tudományos, PhD doktori értekezését az NSI Kutató és Informatikai Osztályának munkatársa, Velenczei Attila, február 27-én.

Új alapszabályt fogad el és új vezetőséget választ vasárnapi közgyűlésén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a január 1-jén életbe lépett új sporttörvény előírásait követve. Az NSI által működtetett utánpótlás-nevelési programok a MOB hatáskörébe kerülnek.

Dr. Szabó Attila, az NSI tudományos tanácsadója elkészítette az intézet munkatársainak tudományos leltárát. A 6. kiadás, 2011-re vonatkozóan összesen 149 bejegyzéssel bővült; az összmunkák száma 631.

Megjelent az NSI tájékoztató hírlevelének januári száma. A NUPinfo beszámol többek közt a Héraklész Gáláról, az első téli ifjúsági olimpiáról; a kiadvány tartalomában a sportiskolai és TAO-s cikkek éppúgy megtalálhatóak, mint a sportági hírek.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)