Hírek, aktualitások

Evezés: A Sport XXI-es bajnoksággal zárult az ergométeres szezon

Szerző: hunrowing.hu - nupi.hu - 2012. március 26.

 

image.jpg

 

Vasárnap rendezték az evezősök ergométeres szezonzáró eseményét a pesterzsébeti Gyulai István Általános iskolában: a Sport XXI. Ergométeres Felmérő Verseny országos döntőjét és az Országos Utánpótlás Ergométeres Bajnokságot. A Sport XXI. versenyre – különböző kategóriákban – 10 budapesti kerület mellett 11 vidéki város sportolói jöttek el.

 

Az előző év októberében az iskolai felmérésekkel indult versenysorozat során közel 90 iskola majd' 9000 tanulója ült fel az evezős gépekre és húzta le az 500 méteres távot. Közülük az országos döntőre 42 iskolából jutottak el versenyzők és igyekeztek minél több pontot gyűjteni. A legeredményesebb iskola díját a budapesti, III. kerületi Fodros Általános Iskola csapata nyerte el.

A rendezvényt a vendéglátó Pesterzsébet alpolgármestere, Juhász Lajosné nyitotta meg. A díjátadók között szerepelt Pignitzky Dorottya, a támogató Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programjának osztályvezetője, dr. Tiborcz Lajos, Pesterzsébet Vagyongazdálkodási Osztályának vezetője, valamint Lászik Attila, az önkormányzat Városfejlesztési Osztályának vezetője.

image.jpg

Az igazolt sportolók számára rendezett országos bajnokságon 10 klub több mint 100 versenyzője indult az egyéni és csapatversenyek alkalmával. Színvonalas küzdelmek zajlottak, többször tizedek döntötték el a helyezéseket. A klubok összesített versenyében kiemelkedő teljesítményt nyújtva a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület végzett az első helyen. A díjakat Pál Tibor, az Evezős Sport Utánpótlásáért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Székely Balázs szövetségi kapitány adta át.

 

Az eseményről élő internetes közvetítés keretében számolt be a Sportweb TV, így a távolból is nyomon követhető volt az ifjú sportolók küzdelme a www.hunrowing.hu - n.

 

image.jpg

 

Eredmények:

http://www.hunrowing.hu/versenyek/sport-xxi-utanpotlas-ergometer-orszagos-bajnoksag

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 márciusi híreink

Április 6-án rendezik a Komárom-Esztergom megyei döntőt futás, úszás összetett sportágban, Oroszlányban. Az eseményt az NSI Sport XXI: programja támogatja.

Módosul a látvány-csapatsportok támogatását is érintő 1996. évi LXXXI. törvény. Ezzel összhangban megváltozik a látvány-csapatsportok támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) kormányrendelet is.

Vasárnap rendezték a pesterzsébeti Gyulai István Általános iskolában a Sport XXI Ergométeres Felmérő Verseny Országos Döntőjét és az Országos Utánpótlás Ergométeres Bajnokságot.

Megjelent a NUPinfo februári száma, a kiadvány honlapunkról letölthető. Főbb témáink közt beszámolunk a MOB közgyűléséről, az Utazás kiállításról, az NSSZ Gáláról, továbbá hírt adunk a fiatalok sportági sikereiről és a TAO-s újdonságokról.

Sport XXI. Evezős Ergométer Felmérő Verseny Országos Döntőre és Ergométer Utánpótlás Országos Bajnokságra kerül sor március 25-én, Budapesten.

Megkezdte működését az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.).

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakot felölelő, látvány csapatsportágakra vonatkozó társasági-adókedvezményt érintő, szakszövetségek, valamint a MOB részére vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

Az öt látványsport mellett a kibővült hatáskörrel rendelkező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is gazdálkodhat a társaságiadó-kedvezményből (TAO) kapott pénzből. A MOB emellett szeretné az utánpótlásprogramokra szánt összegeket átcsoportosítani, hogy a többi sportág is plusz bevételekhez jusson.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára is felszólalt „A mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai” című országos konferencián. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) által szervezett szimpóziumon a sportpolitikáért felelős államtitkár a mindennapos testnevelés kérdésköre és szabályozása kapcsán ismertette a kormány sportágazati vezetésének álláspontját, fő célkitűzéseit.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakra vonatkozó, társasági-adókedvezményt érintő, látvány csapatsportágakra vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)