Hírek, aktualitások

Atlétika: Tóvárosi győzelem a székesfehérvári ARAK-döntőn

Szerző: arakaktiv.hu - 2012. április 17.

image.jpg

Ötödik alkalommal rendezte meg Székesfehérváron az ALBA RAGIA ATLÉTIKAI KLUB Utánpótlás Atlétikai Központ az ARAK AKTIV versenysorozat városi döntõjét. A szeszélyes áprilisi idõjárás ellenére ismét megteltek a Sóstói Stadion atlétika pályájának lelátói. 3 versenyszámban csaptak össze az iskolai fordulókból továbbjutott osztályok a "legAKTIVabb osztály" és a "legAKTIVabb iskola" címekért.

 

Tavaly tavasszal rendhagyó jelleggel új helyszínen, a Sóstói Stadion atlétika pályáján rendezte meg az ARAK az AKTIV városi döntõjét. Idén is erre készültek a versenysorozat fináléjába jutott osztályok. Az idõjárás miatt az eredeti 4 helyett 3 versenyszámban: gátfutás, helybõl hármas- illetve ötösugrás valamint hosszú váltó futás számokban döntötték el az osztályok 8 fõs váltói a "legAKTIVabb osztály" és a "legAKTIVabb iskola címeket.


A körülményekhez idén tavasszal is a Tóvárosi Általános Iskola csapatai alkalmazkodtak a legjobban. Magabiztosan 6 évfolyamból 5-öt megnyerve hódították vissza a "legAKTIVabb iskola" címet.
image.jpg
Az elmúlt döntõkhöz képest talán még szorosabb küzdelem alakult ki a dobogós helyezésekért. Idén tavasszal a Németh László Általános Iskola csapata végzett a második helyen, megelõzve a tavaly õszi bajnok Hétvezér Általános Iskolát. E három iskola versenyének színvonalát jelzi, hogy a terematlétikai országos döntõkön is évek óta sikeresen képviselik Székesfehérvárt. Ehhez mérten nevezhetõ kiválónak a negyedik helyezett Széna Téri Általános Iskola és az István Király Általános Iskola ötödik helyezése is.
Idén a hatodik helyet a Kossuth Lajos, a hetediket a Felsõváros a nyolcadikat pedig a Zentai Úti Általános Iskolák csapatai szerezték meg.

Öt verseny távlatából elmondható, hogy országos szinten is egyedülállóan izgalmas és hangulatos versenyeket láthatott a helyszínre kilátogatott Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Szakmai Igazgatója, Utánpótlás Szövetségi kapitánya és a népes szurkolótábor.
image.jpg
A versenysorozat támogatója Székesfehérvár MJV Önkormányzata és A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programja, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség voltak. Az AKTIV Program megvalósításában az E.ON Hungária Zrt. és az AquaGold Kft. segítette a rendezõ ARAK-ot.

 

Összesített eredmények (nagyobb méretben a képgalériában)

 

image.jpg

 


Kapcsolódó linkek:

2012 áprilisi híreink

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a nemzeti utánpótlás-nevelési programok elmúlt évtizedéről tartott prezentációt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) konferenciájának pénteki munkaértekezletén. A nemzetközi fórumon a programok vezetői – Tóth József, Pignitzky Dorottya és Lehmann László – is részt vettek.

Tekintettel arra, hogy a látványcsapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának, ellenőrzésének, visszafizetésének szabályairól szóló rendelet módosításáról szóló rendelet által előírt sportfejlesztési program benyújtási határideje, április 30-a pihenőnap és május 1-je munkaszüneti nap, május 2.

Április 28. és 28. között rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciáját, melyen a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt. A témák közt utánpótlás-vonatkozások is szerepelnek.

Dunántúli, regionális sportszakmai és tehetséggondozó napot szervezett sportiskolák vezetői, szakemberei számára a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az eseményen az NSI és a MOB programvezetői, munkatársai is részt vettek.

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai folytatják a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó sportfejlesztési programok helyszíni szemléit, a beérkezett részelszámolások és hiánypótlások feldolgozását. Az öt látvány-csapatsportágat támogató - társasági adókedvezményekből elkülönített - forrásnak köszönhetően várhatóan sok száz kisebb-nagyobb projekt valósulhat meg a közeljövőben országszerte.

Ötödik alkalommal rendezte meg Székesfehérváron az ALBA RAGIA ATLÉTIKAI KLUB Utánpótlás Atlétikai Központ az ARAK AKTIV versenysorozat városi döntõjét. 3 versenyszámban csaptak össze az iskolai fordulókból továbbjutott osztályok a "legAKTIVabb osztály" és a "legAKTIVabb iskola" címekért.

A Magyar Olimpiai Bizottság április 13-ai ülésén az utánpótlás-nevelés is napirendre került. A grémium többek közt egyhangúlag elfogadta a Héraklész-, a Sport XXI. és a Sportiskolai programok idei támogatását.

2012. tavaszán 5. alkalommal rendezte meg Székesfehérváron az Alba Regia Atlétikai Klub Utánpótlás Atlétikai Központ az ARAK AKTIV versenysorozatot. A „legAKTIVabb évfolyam” és a „legAKTIVabb iskola” címekért 384 gyermek versenyez majd április 14-én, szombaton 10 órától a Sóstói Stadion atlétika pályáján.

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy a 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 11. §. (2) bekezdése értelmében a támogatott szervezetnek a támogatás felhasználásáról negyedévente előrehaladási jelentést kell benyújtania az ellenőrző szervezet részére, kivéve, ha a jóváhagyott sportfejlesztési programmal kapcsolatban támogatási igazolás kiállítására még nem került sor.

Már működik az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza. Az elérhetőségeket alább közöljük.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)