Hírek, aktualitások

MOB: Az elnökség elfogadta az utánpótlás-programok 2012-es támogatását

Szerző: mob.hu - nupi.hu - 2012. április 14.

image.jpgimage.jpg

Fotók: mob.hu

 

A Magyar Olimpiai Bizottság április 13-ai ülésén az utánpótlás-nevelés is napirendre került. A grémium többek közt egyhangúlag elfogadta a Héraklész-, a Sport XXI. és a Sportiskolai programok idei támogatását.

 

image.jpgimage.jpg 

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az első napirendi pontban, beszámolójában a szervezeti átalakításokról is beszámolt. Mint ismeretes, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) által sikeresen működtetett utánpótlás-nevelési programok, idén a MOB égisze alatt működnek. A szervezet elnöke megjegyezte, hogy az NSI dolgozóinak átvétele zökkenőmentesen történik, ezért köszönetét fejezte ki.

Borkai Zsolt arról is tájékoztatást adott, hogy a közelmúltban Ausztráliában tárgyalt az ottani olimpiai bizottság vezetőivel, akik a magyar fiatalokat meginvitálták a 2013-as Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. (A meghívásról bővebben egy korábbi, márciusi hírünkben olvashat.)

 

image.jpgimage.jpg

A programok átvétele részletesebben is kifejtődött egy következő napirendi pontban, melynek előterjesztője Szabó Bence sportigazgató volt. „A kiválóan működő utánpótlásprogramok nem sérülnek meg” - hangsúlyozta a sportvezető. A MOB elnöksége egyhangúlag elfogadta az utánpótlás-nevelési programok 2012-es támogatási tervét, amely a Héraklész, Sport XXI., és a Sportiskolai Programokról szól.

Szabó Bence a jelenlévőknek bemutatta a programok vezetőit: Tóth Józsefet, aki a Héraklész, Pignitzky Dorottyát, aki a Sport XXI. és Lehmann Lászlót, aki a Sportiskolai programot vezeti; továbbá dr. Géczi Mariannt, aki a programok működését a szerződéskötések terén hivatott biztosítani.

 

image.jpgimage.jpg

 

Az elnökségi ülésről bővebben:

http://www.mob.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=elnoksegi_20120413

 

Fotógaléria: a cikk végén.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 áprilisi híreink

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a nemzeti utánpótlás-nevelési programok elmúlt évtizedéről tartott prezentációt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) konferenciájának pénteki munkaértekezletén. A nemzetközi fórumon a programok vezetői – Tóth József, Pignitzky Dorottya és Lehmann László – is részt vettek.

Tekintettel arra, hogy a látványcsapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának, ellenőrzésének, visszafizetésének szabályairól szóló rendelet módosításáról szóló rendelet által előírt sportfejlesztési program benyújtási határideje, április 30-a pihenőnap és május 1-je munkaszüneti nap, május 2.

Április 28. és 28. között rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciáját, melyen a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt. A témák közt utánpótlás-vonatkozások is szerepelnek.

Dunántúli, regionális sportszakmai és tehetséggondozó napot szervezett sportiskolák vezetői, szakemberei számára a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az eseményen az NSI és a MOB programvezetői, munkatársai is részt vettek.

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai folytatják a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó sportfejlesztési programok helyszíni szemléit, a beérkezett részelszámolások és hiánypótlások feldolgozását. Az öt látvány-csapatsportágat támogató - társasági adókedvezményekből elkülönített - forrásnak köszönhetően várhatóan sok száz kisebb-nagyobb projekt valósulhat meg a közeljövőben országszerte.

Ötödik alkalommal rendezte meg Székesfehérváron az ALBA RAGIA ATLÉTIKAI KLUB Utánpótlás Atlétikai Központ az ARAK AKTIV versenysorozat városi döntõjét. 3 versenyszámban csaptak össze az iskolai fordulókból továbbjutott osztályok a "legAKTIVabb osztály" és a "legAKTIVabb iskola" címekért.

A Magyar Olimpiai Bizottság április 13-ai ülésén az utánpótlás-nevelés is napirendre került. A grémium többek közt egyhangúlag elfogadta a Héraklész-, a Sport XXI. és a Sportiskolai programok idei támogatását.

2012. tavaszán 5. alkalommal rendezte meg Székesfehérváron az Alba Regia Atlétikai Klub Utánpótlás Atlétikai Központ az ARAK AKTIV versenysorozatot. A „legAKTIVabb évfolyam” és a „legAKTIVabb iskola” címekért 384 gyermek versenyez majd április 14-én, szombaton 10 órától a Sóstói Stadion atlétika pályáján.

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy a 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 11. §. (2) bekezdése értelmében a támogatott szervezetnek a támogatás felhasználásáról negyedévente előrehaladási jelentést kell benyújtania az ellenőrző szervezet részére, kivéve, ha a jóváhagyott sportfejlesztési programmal kapcsolatban támogatási igazolás kiállítására még nem került sor.

Már működik az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza. Az elérhetőségeket alább közöljük.


Hírarchivum

2012 - május (3)
2012 - április (10)
2012 - március (10)
2012 - február (5)
2012 - január (10)
2011 - december (13)
2011 - november (17)
2011 - október (8)
2011 - szeptember (2)
2011 - augusztus (1)
2011 - július (1)
2011 - június (9)
2011 - május (1)
2011 - április (2)
2011 - március (2)